Copy
Van safari tot aan unieke strandbestemmingen
Bekijk deze e-mail online
Cheetah in Afrika

Hoewel de zomer nog in het verschiet ligt, denken wij alweer na over de periode daarna. In deze editie van de nieuwsbrief focussen we ons op een aantal Afrikaanse bestemmingen die geschikt zijn voor het najaar.
 
De vraag naar verre reizen is grotendeels terug op het oude niveau. Velen willen, door de gemiste tijd tijdens COVID-19, hun ooit geplande reis inhalen. En gelijk heeft u!
 
Meerdere bestemmingen lenen zich goed voor een last-minute reis of een reis in de zomer, maar we zien ook dat de ticketprijzen flink kunnen oplopen en de populaire accommodaties raken sneller vol. Voor degene die nog even op hun uitgestelde rondreis kunnen wachten of reizigers die niet gebonden zijn aan de zomerperiode, adviseren wij om te overwegen in het najaar te vertrekken.
 
Wilt u liever zo snel mogelijk vertrekken of bent u vanwege de schoolvakantie gebonden aan de zomervakantie? De genoemde bestemmingen zijn ook geschikt voor de zomerperiode. Aangezien we volledige maatwerkreizen aanbieden, kunnen we samen bekijken wat past binnen uw budget, zodat u toch nog (snel) op reis kunt gaan.

Veel leesplezier,
Team PANGEA Travel

Wist u dat...
Al onze bestemmingen in Afrika open zijn? Voor de meeste bestemmingen hoeven volledig gevaccineerde reizigers zich na aankomst niet meer te laten testen. Dit maakt het reizen weer een stuk comfortabeler. Uitzonderingen zijn Madagaskar, Rwanda en Mauritius. Hier dient u na aankomst vooralsnog wel een PCR-test of sneltest te ondergaan (type test is afhankelijk van de bestemming).
Strand Source d’Argent op La Digue

Eilandhoppen op de Seychellen
De Seychellen bestaat uit meer dan 115 eilanden, waarvan Mahé, Praslin en La Digue de bekendste zijn. Mahé is het grootste eiland en ruim 90% van de bevolking leeft hier. Op Mahé vindt u binnenlanden tot 1000 meter hoogte, azuurblauw water en witte stranden. Praslin is na Mahe het grootste eiland van de Seychellen. Het hoogtepunt van dit eiland, afgezien van de indrukwekkende kusten, is het Vallee de Mai National Park. In dit oerbos groeit de zwaarste noot ter wereld, de Coco de Mer. La Digue is het kleinste eiland van alle drie en kent een rijke flora en fauna. Een vriendelijke sfeer, ontspannen levenstempo, traditionele architectuur en adembenemende stranden zijn kenmerkend voor La Digue. Het mooiste en bekendste strand is Source d’Argent.
 
Wilt u geheel in stijl deze drie eilanden bezoeken? Dan is de rondreis ‘Eilanden van de Seychellen 4*’ iets voor u. Bij een kleiner budget past ‘Praslin, La Digue en Mahé 3*’ wellicht beter. Op de Seychellen is de keuze uit accommodaties eindeloos, dus u kunt ook kiezen voor een goede mix.

Ontdek alles over de eilanden van de Seychellen
Zebra's in het Serengeti National Park in Tanzania

Een rondreis door Tanzania is een droom van iedere natuurliefhebber. U heeft het gevoel dat u in uw eigen natuurfilm terecht bent gekomen. De bekendste wildparken, zoals Serengeti en Tarangire, liggen in het noorden van Tanzania. Onder begeleiding van een privéchauffeur gaat u per 4x4 landcruiser op zoek naar al het wild dat hier leeft. Het dak van de safariwagen kan omhoog worden geklapt, voor een beter zicht op het wild. Nagenieten van de safari kan vervolgens op het tropische Zanzibar, een eiland aan de oostkust van Tanzania. Gaat u liever met een klein groepje (maximaal 7 deelnemers) op safari? Dan behoort ‘Tanzania groepsreis & Zanzibar’ ook tot de mogelijkheden.

Beleef het ultieme safari-gevoel in Tanzania
De Grote Migratie in Tanzania

De Grote Migratie in Tanzania en Kenia

De Serengeti in Tanzania is samen met de Masai Mara in Kenia het schouwspel van de Grote Migratie. Miljoenen gnoes en zebra's trekken over de savannevlaktes, op zoek naar eten en drinkwater. In iedere periode verplaatsen ze zich en de migratiecirkel start dus ieder jaar weer opnieuw. 

Meer weten over de Grote Migratie en wat de beste reisperoide is? Bekijk hiervoor onze Tanzania pagina.

Lake Burunge Tented Camp in Tarangire National Park

Tanganyika Wilderness Camps

Tijdens de 'Rondreis Tanzania & Zanzibar' verblijft u voornamelijk in de kleinschalige camps en lodges van de Tanganyika Wilderness Camps. De lodges liggen op schitterende locaties midden in de natuur en hebben allemaal een duurzaam karakter. Gegarandeerd dat u na afloop terugkijkt op een onvergetelijke ervaring. 

We hebben nog een tal van andere duurzame accommodaties in Tanzania, te herkennen aan ons duurzaamheidslabel.

Bloemenzee in de Western Cape van Zuid-Afrika

Een kleurenzee aan wilde bloemen, te vinden in Zuid-Afrika
De seizoenen in Zuid-Afrika zijn omgekeerd aan dat van Nederland. Wanneer bij ons vanaf september de bladeren van de bomen vallen, bloeit Zuid-Afrika juist weer helemaal op. In deze periode is in de ‘Western Cape’ een kleurenzee aan wilde bloemen te zien; een lust voor het oog (en de camera). Bent u eerder in Zuid-Afrika geweest of wilt u iets anders dan anders? Dan is de rondreis ‘Van Kalahari tot Kaap’ een aanrader. Deze reis focust zich op onbekende gebieden van Zuid-Afrika en laat een grote diversiteit aan landschappen zien; van de droge Kalahari woestijn, wild spotten in het Kgalagadi Transfrontier Park, het kustplaatsje Paternoster tot aan het levendige Kaapstad.

Zuid-Afrika op zijn mooist: reis in het najaar
Le Morne op Mauritius

Mauritius
De eerste gedachte van reizigers over Mauritius is vaak dat het een strandbestemming is; wij bewijzen u het tegendeel tijdens de rondreis ‘Mauritius met de huurauto’. Reizen met een huurauto zorgt voor een geheel andere belevenis. Vrijheid staat voorop en u kunt zelf in eigen tempo de mooiste plekjes ontdekken. Deze reis heeft een goede mix van kustbestemmingen (zoals Grand River South East, Flic & Flac en Grand Baie) en bezienswaardigheden die u niet mag overslaan, zoals Rhumerie Chamarel, de Chamarel waterval, de ‘Seven Coloured Earths’ en de wereldberoemde tuinen in Pamplemousses.

Reis in eigen tempo rond op het eiland Mauritius
Wist u dat...
We ook combinatiereizen hebben? Ideaal voor degenen die het lastig vinden om een keus te maken of graag een safari-bestemming willen combineren met een strandafsluiter. Zuid-Afrika is goed te combineren met Mauritius of de Seychellen. De meeste reizigers sluiten de safari in Tanzania af op Zanzibar, maar ook de Seychellen behoort tot de mogelijkheden.
 
www.pangeatravel.nl
Share Share
Forward Forward
Facebook
Instagram
PANGEA Travel
LinkedIn


Wilt u veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw profiel bijwerken of uitschrijven van deze e-maillijst