Copy
Wij geven antwoord op de meest gestelde vragen.
Bekijk deze e-mail online
Panoramaroute in Zuid-Afrika

''Wanneer moet ik beginnen met het regelen van mijn rondreis door Zuid-Afrika, hoe reis ik veilig door het land en heb ik inentingen nodig?'' Vandaag geven we antwoord op de meest gestelde vragen over Zuid-Afrika. We verklappen alvast dat het veilig is om met een eigen huurauto op pad te gaan! Stop waar en wanneer u wilt en kom op plekken terecht die u anders niet ziet. Gebonden aan schoolvakanties? De maanden juli en augustus zijn goede maanden om het land te bezoeken.
 
Veel leesplezier!
Team PANGEA Travel

Leeuw in Afrika
Waarom nu al een reis boeken voor de zomer van 2020?
Voorkom extra kosten van vluchten of de teleurstelling van volgeboekte lodges en boek nu als u in de zomer van 2020 naar Zuid-Afrika wilt gaan! De vliegtickets voor juli en augustus worden de komende tijd alleen maar duurder. Kleinschalige lodges (vaak gelegen midden in de natuur voor de beste safari-ervaring) hebben maar een paar kamers of tenten beschikbaar, waardoor ze snel zijn volgeboekt. Reizen door Zuid-Afrika kan het gehele jaar door, maar juli en augustus zijn de beste maanden om op safari te gaan omdat het er ‘winter’ is. De temperaturen liggen tussen de 20 en 25 graden, de bomen en struiken zijn kaler en er valt weinig regen. Hierdoor gaan de dieren actief op zoek naar drinkplaatsen en is het dus makkelijker om het wild te spotten!
Welke (familie)reis past bij u?
Olifanten in Mashatu Game Reserve
Is een rondreis door Zuid-Afrika gevaarlijk?
Dat is vaak de eerste vraag die onze reizigers stellen. Dit komt onder andere door de verontrustende verhalen die de media verspreidt. Wees gerust: er geldt géén negatief reisadvies voor Zuid-Afrika! Het is een land bij uitstek om in alle vrijheid met een huurauto te verkennen. De infrastructuur van Zuid-Afrika is uitstekend en de wegen zijn goed begaanbaar. U bezoekt voornamelijk de hoogtepunten, trekpleisters of andere interessante gebieden waar nauwelijks criminaliteit voorkomt. Wij houden rekening met de juiste bestemmingen en afstanden, waardoor u niet in het donker hoeft te rijden of in een onveilige regio terecht komt. Daarnaast geven wij een gedetailleerde routebeschrijving aan u mee, die u gemakkelijk en zorgeloos kunt aanhouden.
De rondreizen door Zuid-Afrika op een rij
Weg in Zuid-Afrika
10 tips voor een veilige reis door Zuid-Afrika
Uiteraard is het land nog volop in ontwikkeling en heerst er veel armoede en criminaliteit in de grote steden, zoals Johannesburg en Durban. Het is dan ook verstandig om rekening te houden met de volgende punten:
  1. Gebruik altijd uw gezonde verstand, u zult moeten wennen aan links rijden en de rijstijl van anderen.
  2. Rijd niet onnodig in het donker, de wegen zijn niet overal verlicht en de wegen zijn onbekend.
  3. Volg de hoofdwegen en stop alleen bij benzinestations en wegrestaurants.
  4. Zorg altijd voor voldoende brandstof, de afstand tussen de benzinestations is soms groot.
  5. Houd de portieren van uw auto altijd gesloten.
  6. Parkeer de auto op plaatsen waar meerdere auto's staan en geef wat geld aan de 'parkeerwachters' die aanbieden uw auto in de gaten te houden.
  7. Volg de regels op van de nationale parken en game reserves. Veel reizigers vergeten soms dat het geen dierentuin is!
  8. Wees alert bij het pinnen van geld en transacties met een creditcard.
  9. Berg waardevolle spullen goed op en loop niet te koop met dure spullen.
  10. Ga niet op eigen houtje een township bezoeken, regel dit altijd onder begeleiding van een gids.
De veelgestelde vragen over Zuid-Afrika
Zebra's in Afrika
Heb ik inentingen nodig voor Zuid-Afrika?
De tweede veelgestelde vraag gaat vaak over gezondheid. Zeker voor families met jonge kinderen is dit een belangrijk punt. Voor een officieel advies raden wij altijd aan om dit te controleren bij de GGD. Voor verre bestemmingen gelden vaak de gebruikelijk inentingen zoals DTP en Hepatitis A. Laat uw wens om naar Zuid-Afrika te gaan niet afhangen vanwege malaria(tabletten)! De zuidelijke Tuinroute in Zuid-Afrika is het gehele jaar door malariavrij en er zijn ook in het noorden een aantal malariavrije parken te vinden die prachtig zijn om te bezoeken! Daarnaast komt alleen in de zomermaanden (onze winterperiode) in en rondom Kruger National Park, eSwatini (Swaziland) en St. Lucia malaria voor.
Lees meer over onze malariavrije rondreizen
Paardrijden in Zuid-Afrika
Accommodatie tip: Ant’s Hill en Ant’s Nest
Twee aanraders in de Waterberg regio zijn Ant’s Hill en Ant’s Nest. Naast de gamedrives kunt u hier op safari per paard of deelnemen aan een wandelsafari. Beide accommodaties zijn zeer geschikt voor families met kinderen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, ook tijdens de safari-activiteiten. De zwembaden van beide loges zijn verwarmd, waardoor een duik nemen in juli en augustus ook erg lekker is! Kies voor een van deze lodges en geniet van de Zuid-Afrikaanse bush waar u bijna geen andere toerist tegenkomt.
Met het gezin op reis naar Zuid-Afrika? Doe alvast wat inspiratie op
www.pangeatravel.nl
Share Share
Forward Forward
Facebook
Instagram
PANGEA Travel
LinkedIn


Wilt u veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw profiel bijwerken of uitschrijven van deze e-maillijst