Copy
7 collega's geven een update over hun werkzaamheden
Bekijk deze e-mail online
Zilwa Attitude Hotel - Mauritius

Eén van onze speerpunten is persoonlijk contact, iets wat gezien de situatie, anders loopt dan we gewend zijn. We hopen snel weer aan de slag te gaan met hetgeen dat we het liefst doen, mooie reisplannen samenstellen voor onze reizigers. Tot die tijd doen we het even anders dan anders en zijn we achter de schermen druk aan het werk. Een periode als deze vraagt om creativiteit en om altijd iets positiefs uit iets negatiefs te halen.
 
Vandaag geven we u een inkijkje in het dagelijks (werk)leven van onze collega’s Vincent (inclusief filmpje!), Floor, Inez, Esther, Meinie, Rianne en Wendy. Hoe kijken zij tegen de situatie aan en wat houdt ze zoal bezig, nu het reizen er nog even niet in zit?
 
Veel lees- en kijkplezier!
Team PANGEA Travel

Vincent over nieuwe Afrika bestemming
Afrika-specialist Vincent is achter de schermen druk aan het werk voor onze nieuwe, toekomstige Afrika bestemming. Benieuwd om welke bestemming het gaat? Bekijk zijn video waarin hij dit verklapt! 
Floor in Hoi An - Vietnam
Update van Floor: van Colombia naar Nijmegen…
''Toen ik op 01 maart het vliegtuig instapte voor een 25-daags avontuur in Colombia, kon ik nooit bedenken dat ik ruim twee weken later mijn vakantie abrupt moest afbreken en ‘per direct’ terug naar Nederland moest vliegen. Het coronavirus had inmiddels ook Zuid-Amerika bereikt en ik had eigenlijk geen andere (verstandige) keus dan terug naar huis te komen.

En ja, dan ben je thuis en ga je weer aan het werk. Maar mijn werk was mijn werk niet meer… In plaats van reizen boeken en enthousiaste reizigers te woord staan, werden mijn dagen gevuld met reizen annuleren en omboeken. Daarnaast werk ik nu vanuit huis en mis ik mijn collega’s en de gezellige sfeer op kantoor.

De situatie bracht gelukkig ook iets positiefs: ik kreeg (meer) tijd om met het Vietnam product aan de slag te gaan. Inmiddels zijn ál onze Vietnam reizen verbeterd en heb ik maar liefst vier nieuwe reizen ontwikkeld. Hopelijk gaan de grenzen snel open voor buitenlandse toeristen en kunnen we weer reizen verzorgen naar het bijzondere, veelzijdige Vietnam!''
Vietnam - Lan Ha Bay
Uitzicht Hong Kong
Drijvende markt - Vietnam
Rijstterrassen Vietnam
Floor is trots op haar verbeterde Vietnam pagina
Collega Inez werkt vanuit huis
En toen werd het stil – Inez haar ervaring
''In maart zag ik, hoe ook Nederland steeds verder in de greep kwam van het coronavirus. Ook bij ons in Arnhem werden de eerste gevallen van de ziekte gemeld. Thuisblijven én thuiswerken werd het advies. Ik hoef inmiddels niemand meer te vertellen, hoe ingrijpend zoiets is.
 
In mijn dagelijkse routine fiets ik drie dagen per week naar het station, reis ik comfortabel per trein naar Arnhem, wandel ik naar kantoor waar ik mijn collega’s tref. ‘Goedemorgen, kopje koffie?’ is altijd een goed begin van de dag. We nemen de mail door, inventariseren onze taken voor de dag en gaan aan de slag. Mijn werk op afdeling Support is gevarieerd, dat maakt het werk ook zo leuk. Het uitwerken van reisplannen, het zoeken naar de beste vluchtmogelijkheden, het schrijven van teksten, u te woord staan aan de telefoon, het compleet maken van reisbescheiden voor vertrekkende klanten… Maar dan wordt het dus maart.
 
Ook ik heb er een draai aan kunnen geven, we zijn dan ook bijna drie maanden verder. De meest intense periode lijken we achter ons te hebben. Van stille straten, volledig thuisblijven en zelf mijn dochters lesgeven (wat toch ook best leuk bleek te zijn… af en toe 😉) komen we nu weer iets meer van onze ‘postzegel’ af. De kinderen mogen weer naar school, we gaan weer op bezoek, alles op gepaste afstand.
 
Ik werk nog steeds volledig thuis, omdat ik het openbaar vervoer niet onnodig wil gebruiken. Mijn werkdag ziet er inmiddels wel iets anders uit, doordat de normaal zo dynamische reiswereld nu toch ook even stilstaat.''
Vragen over een toekomstige droomreis? Neem contact met ons op!
Kumamoto - Kyushu - Japan
Inez: ''De gezelligheid en energie van ons PANGEA team proberen we wel zoveel mogelijk erin te houden met video-koffiemomenten en chat-overleg. We hebben samen bekeken, wat we op dit moment nog wél kunnen doen. Een van de mooie dingen die daaruit kwam, is dat we veel nieuwe reizen hebben ontwikkeld en dat we dat ook als team samen hebben gedaan. Ik ben trots op de nieuwe auto-rondreis door Kyushu, Japan, waarvoor ik teksten heb geschreven. Deze reis staat al online, op onze opgefriste website. Hopelijk krijgen we ergens in de komende maanden weer groen licht om te reizen, en heb ik u heel snel weer aan de telefoon!''
Esther met haar gezin op safari in Zuid-Afrika
Esther begint langzaam te wennen aan de situatie 
''Het blijft nog wel vaak schakelen en improviseren. Thuiswerken, de kinderen helpen met hun schoolwerk en nadenken over wat wel en niet kan.

Ik ben heel blij dat het de afgelopen tijd stralend weer was en dat we lekker konden genieten van het zonnetje in de tuin. Op de maandagen ga ik naar kantoor, zodat ik af en toe met enkele collega’s live contact heb. We bespreken dan de belangrijkste dingen die spelen. Dat is wel heel prettig, want soms lijkt het wel alsof ik ineens een nieuwe baan heb. Geen boekingen meer maken, maar reizen omboeken, klanten op een andere manier adviseren en veel bezig zijn met onze website.

Ik mis het samenstellen van de reizen enorm en ook het reizen zelf. Helaas gaat ook mijn geplande reis naar Zuid-Afrika & de Seychellen niet door. Voordeel; we kunnen nu nog langer van de voorpret genieten!''
Treed in de voetsporen van Esther: Zuid-Afrika & de Seychellen
Rianne in Sri Lanka
Rianne heeft goed nieuws: Sri Lanka gaat weer open!
''Toen ik in januari met mijn nieuwe functie als teammanager Azië startte, had ik niet gedacht dat ik zo snel voor een uitdaging als de coronacrisis kwam te staan. In het begin was het vooral veel uitzoekwerk en overleggen.

Inmiddels zijn we bij PANGEA aardig gewend aan de nieuwe situatie en hebben we een helder beleid, zodat iedereen weet welke informatie we de getroffen klanten kunnen geven. Het doet mij pijn aan het hart wanneer ik moet vertellen dat de reis die we samen met zorg hebben samengesteld en waar u naar uitkeek, niet door kan gaan. Gelukkig stellen de meeste klanten de reis uit naar een later moment en hebben zij dus extra lang de tijd om naar de reis uit te kijken!

POSITIEF NIEUWS: deze week kreeg ik te horen dat Sri Lanka per 01 augustus weer open gaat voor toeristen. Nu duim ik voor een positief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid!''
Sri Lanka: de ideale bestemming voor als we weer mogen reizen
Nine Arches Bridge - Ella - Sri Lanka
Rianne: ''Waar ik erg blij mee ben is de nieuwe voorbeeldreis Uniek Sri Lanka die ik heb ontwikkeld naar aanleiding van mijn laatste inspectiereis, afgelopen oktober. Ik bezocht toen een aantal plekjes die nog onbekend zijn bij de massa. Deze heb ik samen met bijzondere accommodaties verwerkt in een nieuwe reisroute. Het leuke van het ontstaan van een nieuwe reis uit eigen ervaringen is dat je weer even terugblikt! Hierdoor gaat het ook weer kriebelen bij me, want ook ik mis het reizen.''
Meinie: ieder nadeel heeft zo zijn voordeel
''Ook ik werk net zoals collega Inez op de supportafdeling. Een gezellige afdeling met een uitgebreid takenpakket, maar toch was ik op zoek naar nog wat meer! Vorig jaar had ik al een voorzichtige start gemaakt met wat marketingtaakjes, om mijn collega Dirk te ondersteunen. Rond maart kwam een deel van de supportwerkzaamheden jammer genoeg stil te liggen. Het bood mij echter de kans om meer met marketing bezig te zijn: ieder nadeel heeft zo zijn voordeel! 

De nieuwsbrief die u maandelijks ontvangt? That’s me! Verder ben ik bezig met het verbeteren van de content op de website (zoals het (her)schrijven van teksten, foto’s en video’s toevoegen) en plaats ik de nieuwsberichten en nieuwe blogs online! Samen met mijn collega Vincent en Dirk vormen we het social media team en post ik wekelijks iets op Facebook.

Ik ben benieuwd wanneer ik weer een offerteverzoek voor mijn neus krijg, tot die tijd benut ik ieder moment om meer te leren over marketing!'' 
Volgt u ons al op social media? Bekijk alvast onze Facebook pagina!
Zee en strand op Apo Island - Filipijnen
Meinie: ''Onlangs heeft mijn collega Laura een leuke blog over de Filipijnen geschreven met 6 x Filipijnse eilanden en de leukste activiteiten die u niet mag overslaan. Ze ging een maand lang op reis naar de Filipijnen en kwam terug met een dosis reisinspiratie. Samen hebben we de blog vormgegeven en op de website geplaatst. We zijn heel blij met het resultaat!'' 
Wendy in Zuid-Afrika
Wendy: na een vliegende start werd alles anders
''Begin november startte ik met een flinke dosis enthousiasme als Afrika-specialist bij PANGEA Travel. Na een intensieve periode van inwerken, systemen leren kennen en kennis maken met bestemmingen en partners, werden al snel de eerste boekingen gemaakt.

Tot ik in maart ineens voor een nieuwe uitdaging kwam te staan. In plaats van op kantoor te zijn, richtte ik thuis een werkplek in. En het reizen boeken moest plaats maken voor het omboeken en annuleren van toekomstige reizen. Maar gelukkig zijn we bij PANGEA Travel niet bij de pakken neer gaan zitten en ben ik de afgelopen tijd druk aan de slag gegaan met het verbeteren en updaten van ons Zuid-Afrika product, schrijf ik leuke blogs voor op de website en werk ik mee aan verschillende nieuwe projecten.

Natuurlijk hoop ik binnenkort mijn oude werkzaamheden weer op te kunnen pakken, want het samenstellen van uw droomreis blijft toch wat ik het allerliefste doe!
Bij Wendy kunt u terecht voor al uw Zuid-Afrika vragen
www.pangeatravel.nl
Share Share
Forward Forward
Facebook
Instagram
PANGEA Travel
LinkedIn


Wilt u veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw profiel bijwerken of uitschrijven van deze e-maillijst