Copy
Nieuws van onze poezels

Het was een drukke zomer

Beste Vergeet-Me-Nietjes vrienden, wat was het een drukke zomer! Wegens deze drukte én omdat we zoveel mogelijk van onze bezigheden in de nieuwbrief wilden zetten, komen we iets later dan gewoonlijk in je mailbox.

Belangrijkste nieuwtje, we hebben een super sympathieke peter Lennaert Maes!

We kregen weer poezels in opvang en een aantal kregen reeds een fijne thuis. We stellen nog onze tombola voor (snel lootjes kopen voor 2 oktober!) en ons Halloween menu.

Veel plezier met onze nieuwsbrief!

Poezemieke geplaatst

Wel en wee in de opvang


De afgelopen maanden was het bijzonder druk in onze opvang. Zo kwam Stitch (Murka) in opvang via de politie. Gelukkig kon hij na 10 dagen weer herenigd worden met zijn baasjes. Voor hij vertrok kreeg hij nog een chip geplaatst. Ondertussen vond lieve knuffelpoezel Floesch een huisje in Aarschot en ook Poezemieke mocht eindelijk haar valiesje nemen richting Heist op Den Berg! 
Roelien ter adoptie

Roelien en kittens


Eind augustus kregen wij een oproep dat er een nestje kittens was gevonden. Moederpoes Roelien en kittens Roxy, Roos, Rocky en Ricky kwamen in de opvang. Gelukkig vonden wij een gezin om de kittens in huis te nemen anders moesten wij helaas de kittens en moederpoes weigeren. 

Roelien kreeg al op jonge leeftijd een nestje van 4 kittens. Na de goede zorg is het tijd voor Roelien dat zij een welverdiende thuis krijgt. Roelien is een jonge dame geschat op 1 jaar. Ze komt super graag fletsen rond je benen en overstelpt je met kopjes. Zij wordt niet geplaatst bij jonge kindjes en bij soortgenoten.
De kittens Roxy, Roos, Rocky en Ricky heerlijk soezend bij elkaar. Nu rustig, maar ze kunnen lekker ondeugend zijn!
Afscheid Jumpy

Afscheid Jumpy

Ook hebben wij droevig nieuws. Geheel onverwachts hebben wij afscheid moeten nemen van Jumpy. Jumpy werd in mei samen afgestaan met Poezemieke. Ons doel was om ze een nieuwe welverdiende thuis te geven. Helaas traden er complicaties op na zijn operatie.
Lennaert Maes peter van Kattentehuis Vergeet-Me-Nietje

Lennaert Maes: peter


Heel trots zijn we op onze peter Lennaert Maes. 

Lennaert is een bekende Vlaming, hij is Belgisch liedjesschrijver, presentator en cabaretier, een muzikale duizendpoot. Lennaert heeft een groot hart voor katten en we zijn heel blij en trots dat kattentehuis Vergeet-Me-Nietje nu ook in zijn hart mag wonen. 

We kennen Lennaert als frontman van Lenny en de Wespen. Daarnaast doet hij tv optredens ("Zo is er maar één", "Nekkanacht" met Boudewijn de Groot). Ook als cabaretier wint hij prijzen (Parkstad cabaretfestival Heerlen, Publieksprijs Leids Cabaret Festival).

In onze streek kennen we Lennaert maar al te goed van het project "Soundtrack van de Demerbroeken" een eerbetoon aan de streek rond Zichem. Er waren gastbijdragen van onder andere Jan de Wilde en Guy Swinnen. Regelmatig worden er muzikale wandelingen gehouden in de Demerbroeken. De data staan op hun site.

Wat velen niet weten is dat Lennaert ook kinderconcerten "Red" doet. Super leuke swingende concerten voor het hele gezin met klassemuzikanten. Op zondag 16 oktober kun je “Red en Lily” zien in den egger te Scherpenheuvel. Tickets www.denegger.be 013/460650

Wil jij nu al meezingen met de nieuwe single van Lenny en de Wespen 'Jij'? Klik dan hier.
Afscheid Jumpy

Oproep vrijwilligers

Wij hebben dringend nood aan vrijwilligers...zowel bij het helpen van activiteiten, knuffelen van poezen en de poets van de opvang. Zie jij het zitten om ons te helpen? Stuur dan een mailtje naar info@kattentehuisvergeetmenietje.be

Activiteiten


Wij houden regelmatig activiteiten waarmee we geld inzamelen ten behoeve van onze opvang. Wij ontvangen namelijk geen subsidie en zijn dus volledig afhankelijk van de vrijgevigheid van de mensen. Ook jij kan ons helpen door onze activiteiten door te sturen naar mensen in jouw omgeving!
Win mooie prijzen met onze tombola

Tombola


Op 4 oktober 16:30 uur houden wij een tombola waar hele leuke prijzen te winnen zijn. Zoals een gesigneerd boek van Veronique Puts, een gesigneerde CD van onze peter Lennaert Maes en nog veel meer! Bekijk hier alle prijzen.

Lootjes kosten slechts € 5 per stuk en zijn heel gemakkelijk online te bestellen:
Bestel lootjes tombola
Halloween menu

Halloween Menu


Het menu van dit jaar (€ 17 p.p.):
♦ Heksensoepje met larven
♦ Italiaanse wormen met bloedsausje
♦ Tiramisu met kleutervingertjes

Bestellen kan t/m 21 oktober, afhalen is op zaterdag 29 oktober tussen 09:30 - 12:30 uur. Bestellen kan bij onze vrijwilligers, via e-mail (vemeld naam en aantal) of bestel ze snel online:
Bestel Halloween Menu
Veronique Puts en het bestuur van Kattentehuis Vergeet-Me-Nietje

Pernod en Cootje

en hun personeel Veronique Puts


Op 17 september bezochten bestuursleden Valerie en Alette de Miauwkesdag van Veronique Puts. Op deze dag werd het nieuwe boek en de kalender van Pernod en Cootje voorgesteld. Minister van dierenwelzijn Ben Weyts ontving de eerste exemplaren en ook meneer Puts, Geert Hoste was erbij.

Jullie kennen Veronique van de heerlijke verhalen die ze schrijft over haar katten Pernod en Cootje. Het was een gezellige dag! We konden Veronique persoonlijk bedanken voor het gesigneerde boek dat ze schonk voor onze tombola (dus zeker de moeite om mee te doen!) 

Haar nieuwe boek “Straffe katten” is een heerlijk boek dat je verslindt zodra je begonnen bent.

Video 'Mag ik dan bij Miauw'

Het duo Nick & Joran toverden het "mag ik bij jou" van Claudia de Breij om tot een hilarisch prachtig kattenlied "Mag ik dan bij miauw". Geniet mee:

Wij hebben jouw hulp hard nodig

Elke dag staan onze vrijwilligers klaar voor onze bewoners. Maar om dat goed te doen, kost dat geld. Doneer daarom vandaag nog want zonder jouw bijdrage kunnen wij hen de zorg niet geven die ze verdienen. Alvast bedankt!
Stuur deze link ook naar andere mensen!
Ja, ik doneer nu!
Vragen of opmerkingen? Stuur ons een mailtje:
info@kattentehuisvergeetmenietje.be

Je kunt hier je gegevens aanpassen of meld je af van deze lijst
Gebruik je Gmail? Zorg er dan voor dat deze mail niet in de reclame-tab terecht komt.
Hier lees je hoe je dit kunt aanpassen.

©2016 Kattentehuis Vergeet-Me-Nietje

Email Marketing Powered by Mailchimp