Copy
Nieuws van onze poezels
Nieuwsbrief Kattentehuis Vergeet-Me-Nietje

Terugblik 2016

Beste Vergeet-Me-Nietjes vrienden, hier al weer de nieuwsbrief van december. We beginnen met een terugblik: 

Maar liefst 20 katjes kwamen in opvang. 18 daarvan werden geadopteerd en senior Jumpy moesten we helaas afgeven. Senior Sientje kwam eind november binnen en verblijft nog bij ons. We hopen dat ze voor de kerstdagen nog een warm thuisje vindt.

We willen iedereen die ons dit jaar steunde, onze katjes adopteerden, ons vrijwillig hielpen de opvang proper te houden en onze activiteiten tot een succes maakten heel hartelijk danken!

We wensen jullie veel plezier met onze nieuwsbrief van december.
De Vergeet-Me-Nietjes, het bestuur en de vrijwilligers wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig 2017.

Ter adoptie: Sien

Ter adoptie: Sien

"Hoi ik ben Sien, een prachtige dame met een prachtige leeftijd van 16 jaar! Jaja 16!!! Zou je niet zeggen hoor?! Ik kreeg een volledige senior check up en ben volledig gezond verklaard m.a.w. ik ben in TOP conditie! Ik ben in opvang gekomen nadat ik meer dan een jaar door omstandigheden op een badkamer moest leven. Gelukkig door bezorgde familieleden ben ik dan afgestaan. Ik ben super lief en lig het liefst naast je in mijn mandje. Ik word heel graag gestreeld en wil gewoon bij je in de buurt zijn. Ik hou niet van andere katten. Ik zoek een thuis waar ik mijn oude dag kan slijten."

Denk jij dat Sien de perfectie huisvriendin is, voor jou, Neem dan snel contact met ons op info@kattentehuisvergeetmenietje.be
Vernieuwingen binnenren

Vernieuwingen

Euro’s inzamelen doen we om onze opvangertjes te verzorgen maar ook om de leefomstandigheden te kunnen verbeteren. 

Onze mini-binnenren werd vergroot. Een stukje van onze opbergruimte werd bij de ren getrokken en is nu een volwaardige opvangruimte geworden. Prachtige tegels werden gelegd zo dat er gemakkelijk gepoetst kan worden. Met dank aan Dimi die de werken uitvoerde.
Vernieuwing binnenren
Vernieuwing binnenren
Afscheid Jumpy

Activiteiten
 

Kerstmarkt Scherpenheuvel

Zondag 18 december van 13u30 – 18u
 

Valentijn-actie

"Prrretty little lunch"
Zaterdag 11 februari 2017
Lekkere hapjes en een verrassing. Bestellen kan tot 2 februari. Wees er snel bij want op=op!

Boek: de oude man en de kat

Boek


Nils Uddenberg
De oude man en de kat
ISBN 9789460031083
Publicatie 2016

Nils Uddenberg was zijn leven lang vastbesloten nooit de verantwoordelijkheid voor een huisdier op zich te nemen. Maar als hij op een winterdag een kleine zwerfkat in zijn tuin ontdekt, betekent dat het begin van een relatie tegen wil en dank. De kat lijkt vastbesloten niet meer te vertrekken en van lieverlee krijgen de twee een band. Langzaam maar zeker nestelt de zwerfkat zich in het leven van de oude man.
Met de nodige humor en zelfreflectie beschrijft Uddenberg hoe zijn leven verandert nadat de kat bij hem is ingetrokken. De gevoelens die zij bij hem oproept, verbazen hem en al snel realiseert hij zich dat hij onherroepelijk is gaan houden van dit kleine, gevlekte dier. Als emeritus hoogleraar psychologie probeert hij zichzelf, maar ook de kat te doorgronden. Maakt de zorg voor een kleiner schepsel je een beter mens? Hoe kan een dier van nauwelijks zeven pond je zo'n gevoel van veiligheid geven? in hoeverre kun je een dier menselijke emoties toeschrijven? is zijn pluizige vriendin überhaupt geïnteresseerd in de wereld om haar heen?

De oude man en de kat is zowel een hartstochtelijke liefdesverklaring als een originele, psychologische zoektocht naar de verhouding tussen mens en dier. Het schitterend geschreven boek is geiïllustreerd door Ane Gustavsson.

Wil jij dit boek bestellen?
Doe dat dan bij Bol.com via deze link: wij ontvangen een percentje op jouw bestelling:  Dier algemeen
Viyo bedankt!

Bedankt Viyo versterkt

Wij werden verrast door Viyo versterkt met 3 dozen gezonde Viyo drink.

Viyo versterkt is een gezonde drink voor je kat, ontwikkeld door dierenartsen. Het bevat prebiotische vezels die de darmflora van je kat helpen verbeteren en zo ook helpen de natuurlijke weerstand te verbeteren. Door zijn vloeibare vorm worden de prebiotische vezels niet in de maag verteerd maar belanden ze precies waar ze nodig zijn: in de darmflora van je kat. Je merkt dat de spijsvertering van je kat verbetert door zijn glanzende vacht, steviger stoelgang en meer vitaliteit. Afhankelijk van de huidige gezondheid van je kat, is het resultaat van Viyo verstrekt al na 1 tot 4 weken zichtbaar.

Alle informatie ook Viyo versterkt vind je op www.zorgvoorjekat.be 
Onze senior Sien krijgt elke dag een Viyo versterkt drankje.
Afscheid Jumpy

Zwanger en je hebt een kat?

Is dat erg?

Je bent perfect gelukkig met je poezels en nu komt er een babytje bij. Geluk alom tot iemand roept "pas op voor toxoplasmose"!
 
Er zijn zelfs artsen en gynaecologen die aanraden om de kat weg te doen. Dit is echter volledig overbodig. Daarom leggen wij graag uit wat toxoplasmose is en waar je om moet denken. In België heeft zowat de helft van de zwangere vrouwen toxoplasmose gehad voor ze zwanger werden. Zij hebben antistoffen en zijn voor hun verdere leven tegen de ziekte beschermd. De andere helft heeft geen toxoplasmose-antistoffen en moet zich tijdens de zwangerschap tegen besmetting beschermen. Een vaccin tegen de ziekte bestaat immers niet. Ten tweede blijkt niet de kat het grootste gevaar voor Toxoplasmosebesmetting maar wel het eten van rauw vlees en rauwe (ongewassen) groenten.
Lees het hele artikel hier >>
Pas op rond kerst

Pas op rond kersttijd

De naalden van kerstbomen, chocolade en kerstrozen zijn giftig voor katten. Dus wees alert!
Halloween menu

Nieuwe CD Lenny en de Wespen

Er komt een nieuwe CD van Lenny en de Wespen. Deze wordt op 18 februari 2017 voorgesteld. Bestel hier jouw kaarten.

Andere data vind je hier.
Veronique Puts en het bestuur van Kattentehuis Vergeet-Me-Nietje

Kattig leuk spel

Kat-opoly

Het traditionele bekende vastgoed spel in een nieuw jasje. Met dit spel verzamel je bijv. geen hotels maar kattenbakken en als je naar de gevangenis moet dan ga je naar het asiel of je moet betalen als je vlooien hebt. Kortom een zeer humoristisch spel. Het spel is volledig vertaald in het Nederlands.

Verkrijgbaar voor € 24,99 bij o.a. Bol.com
Wil jij dit spel bestellen?
Doe dat dan bij Bol.com via deze link: wij ontvangen een percentje op jouw bestelling:  Dier algemeen

Wist je dat...

  • ... katten gemakkelijk 13 uur per dag kunnen slapen.
  • ... katten tot 60 tot 80 miljoen reukcellen hebben. Mensen hebben er slechts 5 tot 20 miljoen.
  • ... dat het een mythe is dat katten een nestje moeten krijgen om gezond te zijn. Vroeg steriliseren beschermt juist tegen ziektes zoals melkkliertumoren en baarmoederontsteking. 
  • ... katten tot 7 maal hun eigen hoogte springen. Indien mensen dit ook zouden kunnen zouden we 12 meter hoog springen.
Vragen of opmerkingen? Stuur ons een mailtje:
info@kattentehuisvergeetmenietje.be

Je kunt hier je gegevens aanpassen of meld je af van deze lijst
Gebruik je Gmail? Zorg er dan voor dat deze mail niet in de reclame-tab terecht komt.
Hier lees je hoe je dit kunt aanpassen.

©2016 Kattentehuis Vergeet-Me-Nietje

Email Marketing Powered by Mailchimp