Copy
View this email in your browser
Nieuwsblad van Brede Dorpsschool St. Jan Oosteind
05 oktober 2016
Leuk nieuwtje....!
We hebben leuk nieuws.... Juf Samantha en haar man Kevin krijgen een baby! We wensen hen samen een heerlijke zwangerschap toe. Het nieuwe wondertje wordt rond half april 2017 verwacht.

Gastvrouwen/mannen
Wij zijn op zoek naar gastvrouwen/mannen die ons op vrijwillige basis zouden willen ondersteunen met conciërgetaken zoals telefoon aannemen, kopiëren en lamineren, coördineren tijdens activiteiten, kleine klusjes, etc. Heeft u interesse of vragen? Kom gerust langs.

Kinderboekenweek 2016
Vandaag, 5 oktober, hebben we de aftrap gegeven voor de Kinderboekenweek. De kinderen hebben de 'slinger van jong naar oud' doorgeknipt, nieuwe boeken ontvangen en gedanst Mooie start! Het thema van dit jaar is namelijk ‘voor altijd jong’.De opa’s en oma’s worden dit jaar in het zonnetje gezet met het thema: Voor altijd jong! Meer de jongheid en het ‘vitaal zijn’ binnen halen dan de oude dingen van vroeger.
De volgende activiteiten worden georganiseerd:
  • Op vrijdag 7 oktober 2016 is van 13.30 uur tot 15.30 uur de keuzemiddag. Hierbij kunnen de kinderen aan de volgende onderdelen deelnemen: armbandje maken Borduren Breien Fotografie Haken Moestuin Potten bakken Punniken Schilderen Smeden Taart bakken Zingen (ouderwetse kinderliedjes). De kinderen hebben inmiddels al een keuze gemaakt.
  • Op maandag 10 oktober 2016 komt schrijver Eus Roovers op bezoek om wat te komen vertellen. Hiervoor is er een schema gemaakt, waarin staat hoe laat Eus bij welke klas een bezoekje komt brengen:13.30-13.45 uur Groep 1-2-3 (peuters mogen aanschuiven) 13.45-14.30 uur Groep 7-8 14.30-14.45 uur Pauze 14.45-15.30 uur Groep 4-5-6
  • Op dinsdag 11 oktober 2016 gaat groep 1-2-3 meegymmen met de ouderengym om 11 uur in het Oostquartier.
  • Op donderdag 13 oktober 2016 is van 18.30 uur tot 19.30 uur de afsluiting van de Kinderboekenweek. Er wordt dan in de verschillende groepen e.e.a. tentoongesteld en georganiseerd. Het rooster voor deze avond zullen we bij de ingang van de school ophangen, zodat u weet waar en hoe laat er iets te zien/doen is in de groepen. Tevens worden er die dag leesbrillen geknutseld met alle kinderen en deze zullen worden gebruikt tijdens de afsluitende dans. Het zou heel erg leuk zijn als de opa’s en oma’s ook hun leesbril mee zouden willen nemen.
Groene voetstappen
Als school hebben wij met alle groepen van 26 tot en met 30 september mee gedaan aan het project ‘Groene Voetstappen’. Gedurende één week hebben de kinderen van groep 7/8 geteld hoeveel kinderen  lopend, met de fiets, steppend of skatend  naar school zijn gekomen. Totaal hebben 282 Groene Voetstappen gesteld! Dank hiervoor Sanna, Fleur en Janneke.Brabants Verkeersveiligheid Label
Op vrijdagmiddag 30 september heeft de uitreiking door de wethouder P. Wissers van het door onze school verdiende Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) plaatsgevonden. Inmiddels hangt het label al naast de deur van de school. De kinderen hebben in de middag nog heerlijk gefietst op het circuit. Bedankt Roos, Fenne vS en Maud!

Heelys
Een echte rage! 
We begrijpen dat het voor kinderen heel leuk is om heelys te dragen. 
Plezier hebben in bewegen moedigen we aan. 
Toch willen we u er op attenderen dat het dagelijks dragen van deze schoenen wordt afgeraden, omdat het de gezonde ontwikkeling van de voeten in de weg kan zitten. Daarom willen we vragen om de kinderen bijvoorbeeld pantoffels mee te geven die ze aan kunnen doen wanneer ze op heelys naar school komen.  

Actie Lichtbrigade
De actie Lichtbrigade, die op de kalender gepland staat op woensdag 5 oktober, wordt verschoven naar maandag 10 oktober. Alle kinderen kunnen dan hun fietsverlichting laten controleren. Dus.... op de fiets komen!

 
Oproep voor TheaterPlein
We zijn met de kinderen gestart op het theaterPlein. Niets is zo leuk als verhalen spelen en je te verkleden. Heeft u nog (beroeps)kleding, (hak)schoenen, petten, hoeden, boa's, wandelstok, etc.? Wij kunne het goed gebruiken voor ons plein!
De taal van kinderen is vaak ‘het spel’. Of je het nu fantasiespel, verbeeldend spel, symbolisch spel, of doen-alsof spel noemt; spel wordt veel en graag door kinderen gespeeld. Het verdiepende spel heeft dan ook een belangrijke functie in hun ontwikkeling, zowel op cognitief, sociaal als emotioneel gebied. Dit ‘spel’ vindt nog vaak plaats in een magische wereld, een wereld vol fantasie, verwondering, ontdekkingen en ervaringen die een kind zijn zelfbewustzijn voedt. Wij zijn dus heel blij met spullen om 'echt' te spelen!

Mad Science
Helaas heeft Mad Science niet genoeg aanmelding binnen gekregen en gaat de cursus niet door. De andere lessen worden geannuleerd en het restantbedrag wordt aan de ouders terug betaald.

De Typetuin
We hebben goed nieuws! Er zijn voldoende inschrijvingen om op 6 oktober 2016 om 15:45uur van start te kunnen gaan met de klassikale typecursus van De Typetuin op uw locatie: Basisschool Sint Jan.
Onze docent(e) zal voor de 1e les nog even contact met u opnemen voor het doornemen van de laatste praktische afspraken.
Inschrijven tot de 2e les mogelijk
Kinderen kunnen tot de 2e les nog instromen in de cursus. Zolang de cursus zichtbaar is op onze site is inschrijven nog mogelijk.

OiB instuif
Op donderdagmiddag 20 oktober vindt er een instuif plaats op het schoolplein om 15.30 uur. Dit wordt georganiseerd door collega's van Oosterhout in Beweging (OiB). Tijdens deze instuif kunnen de kinderen kennismaken met allerlei sportactiviteiten die door OiB worden gegeven in Oosterhout. Deelname is gratis en vrijblijvend.

Techniektoernooi
Dit jaar willen we weer deelnemen met onze kinderen aan het techniektoernooi. Maureen van Dongen wil zich hier graag voor inzetten. Ze heeft aangegeven dat ze graag één groep wil begeleiden, bestaande uit vier kinderen. Met deze kinderen willen we dan naar de regiofinale op 11 maart 2017. Het is dus belangrijk dat de kinderen weten dat ze niet tussendoor kunnen uitstappen. Meedoen is meedoen tot de finale!  Motivatie en samenwerking zijn hierbij belangrijk waarbij de processen samen leren en al spelenderwijs de wereld ontdekken centraal staan.
Er zal voor het maken van de opdrachten gerecycled materiaal worden gebruikt.  De bijeenkomsten zullen bij voorkeur op de woensdagmiddagen op school worden georganiseerd door Maureen.
Lijkt je dit leuk, geef je dan op bij de juf of meneer.

Orgelsprookje De Ark van Noach
Evenals voorgaande jaren organiseert de Stichting Ludens  in het kader van dierendag een project rondom het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek voor basisschoolleerlingen. Wellicht heb jij zelf of je broertje of zusje wel meegedaan aan dit project? De kinderen hebben op 3 oktober al een bezoekje gebracht en mochten zelf spelen op het kerkorgel.
Om al dit dierengeweld op een mooie manier af te sluiten zal op zondag 9 oktober a.s. om 15.00 uur een orgelsprookje De Ark van Noach worden uitgevoerd door Ton Stevens (orgel) en Cees Rijnders (verteller). Dit sprookje (het bijbelverhaal) wordt begeleid met fraaie lichtbeelden, die via een groot scherm worden vertoond, en wordt omlijst met muziek van de grootste muzikale bouwmeester aller tijden: Johann Sebastian Bach. Om een intieme sfeer te creëren zal het geheel zich afspelen op de orgelzolder, zodat je als het ware tussen de orgelpijpen plaats kan nemen. Je bent van harte uitgenodigd om bij dit sprookje aanwezig te zijn: breng vooral ook je broertjes/zusjes, je ouders of opa en oma mee. Voor volwassenen geldt een toegangsprijs (€ 7,50), maar voor kinderen is de toegang gratis! Op de orgelzolder is niet veel plaats, maar je kunt plaatsen reserveren via het mailadres: stichtingludens@gmail.com. Meld je snel aan, want vol is vol!
BELANGRIJKE DATA

07-10-2016: Keuzemiddag (13.30-15.30 uur)
10-10-2016: Schrijversbezoek van Eus Roovers
  • 13.30-13.45 uur Groep 1-2-3
  • 13.45-14.30 uur Groep 7-8
  • 14.30-14.45 uur Pauze
  • 14.45-15.30 uur Groep 4-5-6
09-10-2016 15.00 uur een orgelsprookje De Ark van Noach
10-10-2016 Actie Lichtbrigade
11-10-2016 Groep 1-2-3 gymmen Oostquartier
13-10-2016: Afsluiting Kinderboekenweek (18.30-19.30 uur)

 
Copyright © 2016 Dorpsschool St. Jan, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp