Beste leden, beste sympathisanten, beste vrienden,
 
Amper een week geleden stonden we nog te hockeyen op onze velden en gingen de trainingen door. Sindsdien is onze samenleving grondig veranderd en hebben we allemaal onze gewoontes en levensstijl moeten aanpassen.  De snelheid waarmee het coronavirus ingrijpt op onze samenleving is enorm. Onze grootste bezorgdheid gaat uiteraard naar de de mensen die getroffen zijn door het virus, de zieken en hun naasten. We hopen dat eenieder ongeschonden door deze periode komt.

Verschillende van onze leden maken deel uit van de grote groep van zorgverleners die vandaag in de frontlijn staan in de strijd tegen dit virus. Zij verdienen vandaag onze steun en ons respect, meer dan ooit tevoren. Ik wil hen namens de ganse club van harte bedanken. Hun inzet en doorzettingsvermogen is van onschatbare waarde.

De crisis treft sportverenigingen en hockeyclubs zoals KHC Leuven hard. Alle sportactiviteiten in groepsverband werden stilgelegd en zijn intussen zelfs verboden. Iedereen vraagt zich af: hoe lang gaat dit duren? Vandaag is dit zeer moeilijk in te schatten. Hoe sneller het virus onder controle gebracht kan worden, hoe beter. Voor onze samenleving en voor onze club. Wanneer we onze activiteiten kunnen hernemen, is op dit moment koffiedik kijken.

We kunnen vandaag niet hockeyen. Dat is vervelend. Desalniettemin vragen we jullie met aandrang om de instructies van de overheid nauwgezet op te volgen en niet in groep te trainen. Onze velden mogen tot nader order niet gebruikt worden maar ook op andere locaties mag niet in groep gesport worden. Uiteraard moedigen we jullie aan om individueel je conditie op peil te houden en je hockeytechnieken te onderhouden. Daarover meer in deze nieuwsbrief.

Deze crisis heeft dus een impact op onze sportieve activiteit.  Als bestuur moeten we tevens kijken naar de financiële gevolgen van de crisis voor onze club. Een groot deel van de kosten bij de club loopt immers gewoon door. Maar de inkomsten volgen niet meer zoals voorzien. Zo vallen de barinkomsten, een belangrijke inkomstenbron, de komende weken volledig weg.

Als bestuur brengen we de impact van deze crisis op onze club in beeld en we nemen de nodige maatregelen om te zorgen dat we de financiële verplichtingen kunnen blijven voldoen. Is er reden voor paniek? Neen, wel vragen we uw begrip en solidariteit. Deze crisis is overmacht, ook voor ons.

We houden de blik gericht op de toekomst en zijn er van overtuigd dat we deze periode zonder al te veel kleerscheuren kunnen doorkomen. Achter de schermen blijven we daarom verder werken, samen met onze vrijwilligers. We willen immers klaarstaan bij een eventuele herstart van de trainingen en de competitie, maar we willen ook werk maken van de voorbereiding van het volgende hockeyseizoen. We hebben de vaste intentie om zo snel mogelijk, zodra de omstandigheden het toelaten, de  hockey-activiteit en ons clubleven te hervatten.

Intussen, zorg goed voor jezelf, je familie en eenieder die je dierbaar is

Stay safe, stay home!

Roel Soetens
voorzitter KHC Leuven

Corona Challenge voor U7 tot U14!

Op de Instagramaccount en de Facebookaccount van de club werd een video gepost die enkele oefeningen toont die jullie thuis kunnen doen met heel weinig materiaal of zelfs weinig speelruimte. Ideaal nu we allemaal thuis moeten blijven.

We dagen jullie uit om deze oefeningen zelf uit te voeren of nog nieuwe oefeningen of tricks te verzinnen die iedereen thuis kan doen. Film het resultaat en deel het via sociale media. Gebruik de hashtags #togetherkhcleuven #coronachallenge en tag @khcleuven!
 
‼️ Houd je aan de maatregelen om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te houden ‼️

Blijf in beweging - (t)huisprogramma vanaf U14

Hockeytrainingen op het veld met je ploeg zijn voor onbepaalde tijd uitgesloten, maar we zorgden voor een reeks oefeningen die je dagelijks thuis kan uitoefenen zodat je conditie op peil blijft! Je vindt ze terug op onze sociale media, op de Instagramaccount en de Facebookaccount van de club.

Paasstages op onze club geannuleerd

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus die de federale en Vlaamse regeringen deze week namen, kunnen de geplande hockeystages tijdens de Paasvakantie niet doorgaan. De Vlaamse regering roept ouders op om hun geld niet onmiddellijk terug te vragen.

Wij zullen alle gezinnen van ingeschreven kinderen contacteren met een gepast voorstel ter compensatie.

Inschrijvingen seizoen 2020-2021 - jeugd

Jammer genoeg voorlopig geen trainingen en wedstrijden, maar we kijken toch al vooruit naar het volgend seizoen. Vergeet niet je deelname te bevestigen via MyKHCL én de vragenlijst in te vullen met betrekking tot je tijdsbesteding en ambities. Je kreeg alle informatie hiervoor via je manager. Doe dit ten laatste op 22 maart! Toch andere plannen voor volgend seizoen? Geef dan je uitschrijving voor volgend seizoen zelf door via mail aan secretariaat@khcl.be

Start jeugdtrainingen seizoen 2020-2021

De startdata door voor de trainingen van onze jeugdploegen voor volgend seizoen liggen vast. Voor onze performanceploegen is aanwezigheid op de trainingen vanaf 17 augustus verplicht!

  • U14B1, U14G1, U16B1, U16G1, U19B1, U19G1 (performance ploegen): week van 17 augustus
  • Alle andere U14-U19 competitieploegen: week van 24 augustus
  • U7-U12: week van 31 augustus
  • Mini’s en trainingsgroepje (geboortejaren 2015-2016): woensdag 9 september
Start competitie seizoen 2020-2021

De data voor de start van de competitie seizoen 2020-2021 zijn bekend!

  • Jeugd (uitz. U7 en U8): zaterdag 5 september
  • Dames, Heren, Open L, … : zondag 6 september
  • Gents: maandag 7 september
  • Jeugd (U7 en U8): zaterdag 12 september
  • Ladies en Junior Ladies: maandag 14 september
Theoretisch scheidsrechterdiploma verplicht vanaf U14!

Om volgend seizoen te mogen deelnemen aan wedstrijden, moeten alle spelers vanaf U14 (vanaf geboortejaar 2008 en ouder) slagen voor het theoretisch scheidsrechterexamen. Dit betekent dat alle spelers van de huidige U12 en U14, voor 5 september het examen moeten hebben afgelegd! We hebben hiervoor enkele lessen gepland, maar op dit moment is het niet zeker dat deze lessen kunnen plaatsvinden.

Maar jullie kunnen ook zelf al aan de slag! Geef je naam en e-mailadres door via  dit formulier. Je kan dit formulier ook invullen als je geen 'les' wil volgen maar wel je login wil aanvragen voor Drillster, de online oefensite van de hockeybond. Je kan hier naar hartelust oefenen en krijgt daarna 2 kansen om te slagen voor het examen.

Succes!

Start 2 Umpire

De Koninklijke Belgische Hockey Bond heeft een nieuw programma gelanceerd: Start 2 Umpire. Dit programma heeft als doel om op heel laagdrempelige wijze, mensen een houvast te geven wanneer ze voor de eerste keer het veld opstappen als scheidsrechter.

Via een aantal video's illustreren ze de 6 belangrijkste fouten die een scheidsrechter moet fluiten tijdens een wedstrijd, alsook de belangrijkste signalen/gebaren die een scheidsrechter moet uitvoeren. 

Via de resterende nieuwsbrieven voor dit seizoen zetten we er telkens eentje in de kijker. Deze week: de kick

Trooper

Wist je dat elke reservatie bij Collect&Go via www.trooper.be/khcleuven € 2 opbrengt voor onze club? Maar Collect&Go wil verder gaan! Telkens er een nieuwe klant binnenkomt via Trooper, zijn ze bereid dit bedrag te verdubbelen: € 4 per reservatie, recht naar KHC Leuven.

KHC Leuven op zoek naar barhulp
We zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste studenten om mee te helpen achter de bar. Ben jij die sportieve, hockey minnende persoon die ons wil komen helpen ? Of ken je iemand die graag een centje wil bijverdienen ? We zoeken zowel hulp tijdens de week (van 16u tot 19u30), als tijdens het weekend. Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar bar@khcl.be !
Met dank aan onze sponsors!


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KHC Leuven · Hertogstraat 203 · Leuven 3001 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp