Hallo beste KHC Leuvenaars!

Reeds 3 weken geen hockey op onze club 😢. Ondertussen werden de genomen maatregelen ook verlengd tot minstens 19 april. Met onze nieuwsbrief blijven we wel op post. Via deze editie vertellen jullie graag meer over een nieuw initiatief Moving Lives. Verder brengen we ook Trooper nog eens onder de aandacht, niet onbelangrijk op dit moment. En we delen graag nog een oefening om jullie technische skills te verbeteren.

Stay safe, stay home!

Opschorting van activiteiten verlengd tot 19 april

Op 12 maart 2020 werd er beslist om alle activiteiten op de Belgische sportclubs te staken tot 31 maart. In de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart werd beslist de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, dus tot en met 19 april. Onze site zal zo lang gesloten blijven. Mogelijks komt er nog een verlenging van 2 weken, dus tot 3 mei.

Ondertussen publiceerde de Koninklijke Belgische Hockey Bond ook een open brief naar alle leden, met daarin een oproep tot solidariteit.

Moving Lives - Support Duchenne-patiënt Bert

Het zijn bijzondere tijden voor iedereen. Bewegen wordt zoveel mogelijk aangemoedigd. Zou het niet mooi zijn als we 'virtueel” samen kunnen bewegen en sporten én daarbij een goed doel steunen?

Daarom maakten we samen met Moving Lives, een initiatief gesteund door Sport Vlaanderen, een actie aan waarin iedereen solidair en sportief met elkaar, de club en het goede doel in verbinding kan komen! Door te wandelen, lopen of fietsen kan iedereen zich via het Moving Lives platform laten sponsoren. Alle verzamelde km's worden via je Strava app gebundeld en automatisch overgezet naar het platform dat een overzicht geeft van alle sportkm's.


Via Moving Lives kunnen jullie nu allemaal virtueel samen sporten en toewerken naar jullie fysieke doelstelling. Tegelijkertijd doen we dit ook nog eens voor het goede doel dat ons nauw aan het hart ligt, nl. geld inzamelen voor een nieuwe rolstoel voor Duchenne - patiënt Bert.

Bert Gooris is bijna 29 jaar, inwoner van Heverlee, Duchenne-patiënt en zit inmiddels in een rolstoel. Bert is een toonbeeld van veerkracht. Hij overwon recent zelf het coronavirus en is na een opname in Gasthuisberg ondertussen terug thuis. Hij wil graag zijn zelfstandigheid zoveel mogelijk behouden. Daarvoor heeft hij nood aan een elektrische rolstoel die ook trappen kan bedwingen

Klik snel door naar https://movinglives.be/khclvoorbert om de actie te steunen of al wandelend, fietsend of lopend deel te nemen!

Trooper - Collect & Go en Koffiemarkt
Collect&Go is één van de populairste Troopershops! Met Collect&Go doe je al je boodschappen online, en haal je ze af in het afhaalpunt en op het tijdstip naar keuze. Makkelijk, toch, in deze Corona tijd?

Voor elke bestelling bij Collect&Go via www.trooper.be/khcleuven gaat er 1,5 euro naar ons. En dit zonder dat het jou 1 eurocent extra kost!


En kan je in deze moeilijke tijd wel een (extra) kopje koffie gebruiken? Wel, dan hebben we goed nieuws! Iedereen die deze maand een online aankoop doet via Trooper, krijgt een unieke kortingscode van Koffiemarkt in z’n Patat!-mail (het mailtje dat je de dag na je aankoop krijgt en waarin staat hoeveel monnies je voor KHC Leuven verdiende). Met die code krijg je 10 euro extra korting bij Koffiemarkt bij aankoop van minimum 50 euro.

Ken je Trooper nog niet, en wil je er graag meer over weten, neem dan snel hier een kijkje!

Corona Challenge
Via de Instagram- en Facebookaccount van de club werden er al een aantal video's gepost die enkele oefeningen tonen die jullie thuis kunnen doen met heel weinig materiaal of zelfs weinig speelruimte.

Om jullie ook creatief uit te dagen en jullie technische kwaliteiten te verbeteren hebben we deze keer een eenvoudige methode die je overal kan maken en gebruiken. Gebruik hiervoor een houten plaat die je nog hebt liggen, 2 OSB platen die je aan elkaar maakt of gewoon een vlakke ondergrond. Maak er met tape, krijt of verf een vierkant op van tussen de 1m² (jongste jeugd) en 1,5m² (de oudere jeugd) en breng ook de andere lijnen aan (zie foto).

Vervolgens kunnen we aan de slag. Gebruik de verschillende lijnen om de bal te drijven en dribbelen. Neem een kijkje op onderstaande video en laat je creativiteit de vrije loop.

Start 2 Umpire

De Koninklijke Belgische Hockey Bond heeft een nieuw programma gelanceerd: Start 2 Umpire. Dit programma heeft als doel om op heel laagdrempelige wijze, mensen een houvast te geven wanneer ze voor de eerste keer het veld opstappen als scheidsrechter.

Via een aantal video's illustreren ze de 6 belangrijkste fouten die een scheidsrechter moet fluiten tijdens een wedstrijd, alsook de belangrijkste signalen/gebaren die een scheidsrechter moet uitvoeren. 

Via de resterende nieuwsbrieven voor dit seizoen zetten we er telkens eentje in de kijker. Deze week: de backstick. De bal mag niet met de bolle kant van de stick gespeeld worden.  Noch in een dribbel, noch in een controle, tackle of shot.

KHC Leuven op zoek naar barhulp
We zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste studenten om mee te helpen achter de bar. Ben jij die sportieve, hockey minnende persoon die ons wil komen helpen ? Of ken je iemand die graag een centje wil bijverdienen ? We zoeken zowel hulp tijdens de week (van 16u tot 19u30), als tijdens het weekend. Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar bar@khcl.be !
Met dank aan onze sponsors!


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KHC Leuven · Hertogstraat 203 · Leuven 3001 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp