Beste leden, beste sympathisanten, beste vrienden,

Het is stil op KHC Leuven. Onze club, onze velden, ze zijn een bron van rust en kalmte. Maar deze kalmte voelt onwezenlijk want in deze periode bruist onze club normaal van activiteit.

Ik mis de club. Het enthousiasme van de kinderen tijdens hun trainingen en hun wedstrijden. De inzet van onze topteams. De commentaren voor, tijdens en na de wedstrijden. De gezellige babbels aan onze bar…

Natuurlijk, we begrijpen allemaal dat er nu belangrijkere uitdagingen zijn dan hockey. Verschillenden onder ons hebben intussen rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met COVID-19. Als getroffene door de ziekte, als familie-lid of kennis van een zieke, als zorgverlener, als geneeskundige in de frontlijn in de strijd tegen het virus. Jullie verdienen vandaag onze steun en ons respect, meer dan ooit.

Intussen heeft de overheid de maatregelen verlengd tot minstens 3 mei. Onze club zal minstens tot dan gesloten blijven. De Belgische hockeyfederatie heeft intussen beslist om de competitie  in alle reeksen stop te zetten voor dit seizoen. In de huidige omstandigheden waren de mogelijkheden om nog voor de zomer de hockeycompetities opnieuw op te starten, zwaar in het gedrang gekomen.

Het is afwachten op beslissingen rond een eventuele herneming van sportieve activiteiten in team- en clubverband. Of we voor de zomer nog hockey-activiteiten (zoals bv trainingssessies, familie-hockey,..) kunnen organiseren op de club is derhalve nog onduidelijk en zal afhangen van de beslissingen van de overheid. Het is wel onze vaste intentie om zodra dit mogelijk is onze hockey-activiteiten en clubleven te hervatten

Zoals reeds gezegd in een vorige nieuwsbrief heeft deze crisis niet alleen een impact op onze sportieve activiteit, maar zijn er ook zeer grote financiële gevolgen.  Een groot deel van de kosten bij de club gaat immers gewoon door, maar de inkomsten zijn er niet meer. Zo zijn de barinkomsten, een belangrijke inkomstenbron, volledig stilgevallen. Er is geen overheidssteun of steun vanuit de KBHB voor sport/hockeyclubs, waarvoor we uiteraard begrip hebben in deze moeilijke omstandigheden

We hebben reeds enkele maatregelen genomen om er voor te zorgen dat de continuïteit van de club gegarandeerd blijft en dat we onze financiële verplichtingen op elk vlak kunnen nakomen. We namen elke kostenpost grondig onder de loupe en aan inkomstenzijde vroegen we onder andere aan jullie, onze leden, om geheel vrijblijvend,  onze club op financieel vlak door deze moeilijke periode te loodsen

We willen jullie uitdrukkelijk bedanken voor de blijken van (financiële) steun en solidariteit die we de laatste dagen en weken mochten ontvangen. Jullie betrokkenheid bij de club doet ons veel deugd en stelt ons in staat het volgende seizoen terdege voor te bereiden. Wij danken ook onze sponsors die hun steun voor het volgende seizoen reeds bevestigden in deze, ook voor hen, moeilijke tijden. De crisis is overmacht, ook voor ons.

Er blijven vele onzekere factoren met het oog op het volgende seizoen, waarop we vandaag geen antwoord kunnen bieden. Wel zeker is dat hoe beter we ons aan de quarantaine-regels houden, hoe sneller we opnieuw kunnen hockeyen en aanknopen bij het clubleven.

Intussen, zorg goed voor jezelf, je familie en eenieder die je dierbaar is. 
Stay safe, stay home.

Roel Soetens
voorzitter KHC Leuven

Geen activiteiten tot en met 3 mei

Op 12 maart 2020 werd er beslist om alle activiteiten op de Belgische sportclubs te staken tot 31 maart. In de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart werd beslist de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, dus tot en met 19 april en op 15 april besliste de Nationale Veiligheidsraad tot een verdere verlenging tot en met 3 mei.
 
De Koninklijke Belgische Hockeybond, en ook wij als club, kunnen niet anders dan ons aan deze maatregelen houden, in het belang van ieder van ons en van de volksgezondheid. Onze velden en het clubhuis blijven dus verboden terrein

Competitie 2019-2020 stopgezet

De Koninklijke Belgische Hockeybond heeft op 17 april beslist om de competitie stop te zetten voor alle competities, jeugd en volwassenen. Deze beslissing werd lang uitgesteld maar gezien de communicatie van de Nationale Veiligheidsraad van 15 april, zag de KBHB geen andere mogelijkheid. Voor de Belgian League en de College League werd deze beslissing al eerder genomen. Helaas geen wedstrijden meer tijdens het huidige seizoen 2019-2020

Hoe jammer we dit ook vinden, is het goed dat er nu zekerheid is over het verdere verloop van dit hockeyseizoen. We hebben alle begrip voor jullie teleurstelling maar gezondheid gaat voor!

Het nieuwsbericht van de KBHB vind je terug op hun website

De impact op de (nationale) competities van volgend seizoen wordt momenteel nog onderzocht. Wanneer er meer informatie is voor specifieke ploegen, zullen we hen op de hoogte brengen.

Open brief van de Koninklijke Belgische Hockeybond

Enkele weken geleden publiceerde de Koninklijke Belgische Hockey Bond een open brief naar alle leden, met daarin een oproep tot solidariteit. We bezorgden jullie deze brief al via diverse kanalen maar nemen de tekst hiervan graag nogmaals integraal over in deze nieuwsbrief.

Beste hockeyspeelster,
Beste hockeyspeler,
Beste hockeyclub lid,

Het ganse team van de Koninklijke Belgische Hockey Bond, de Vlaamse Hockey Liga en Ligue Francophone de Hockey hoopt van harte dat het goed gaat met u en de mensen die u dierbaar zijn en dat u erin slaagt om gezond en in veiligheid te blijven in deze zeer uitdagende tijden!   
 
De COVID-19 pandemie heeft iedereen als een bliksemschicht geraakt! Of het nu op persoonlijk of op organisatorisch vlak is, en op het medische, sociale, mentale of economische niveau, … iedereen voelt de impact van deze onvergelijkbare crisis.
 
Helaas geldt hetzelfde voor onze hockeygemeenschap.  Dagelijks worden meerdere van onze leden en van onze clubs geraakt door de diverse effecten van deze crisis. Wij sturen vandaag deze uitzonderlijke boodschap, om iedereen aan te zetten tot solidariteit. Help anderen als je kan, enkel een morele steun kan al wonderen verrichten.
 
We zouden u ook willen vragen om solidair te blijven met uw club. Sinds 13 maart zijn alle activiteiten in alle hockeyclubs van het land opgeschort. Deze situatie zou wel eens nog verschillende weken kunnen aanslepen. Dit betekent dat uw club op dit moment geen enkele inkomstenbron meer heeft.  Maar zelfs al liggen alle activiteiten momenteel stil, de kosten blijven wel lopen, of nemen in sommige gevallen zelfs toe.  
 
Blijf daarom aub uw club maximaal steunen! Vraag aub. geen terugbetaling van lidgeld aan. Geef uw club de kans om op een serene manier verder te werken en actief volgend seizoen voor te bereiden.   
 
Alvast ontzettend bedankt voor uw hulp in onze gezamenlijke strijd tegen de nefaste gevolgen van deze Coronacrisis!
 
Met sportieve groet,

Trooper - extra monnies

We  hebben weer € 258,37 extra monnies verdient via Trooper. Dit bedrag kwam er natuurlijk enkel door jullie hulp. Zeker in deze tijden is elke extra bijdrage welkom. Dikke merci aan iedereen. En toch een speciale shout-out naar onze Top Troopers van de afgelopen maanden: Mei-Lyn Vandenheede, Alexander Vandervelden, Diane Van der Pluym, Ellen Moons en Elodie Petre.

Doe zo verder beste leden … vergeet niet via onze Trooper pagina www.trooper.be/khcleuven te passeren voor al je online aankopen bij Booking.com, Coolblue, Collect&Go, Collishop, JBC, Decathlon, AS Adventure, Brantano, Hema, Domino’s Pizza, Pizza Hut … en nog veel veel meer. Ontdek het op onze Trooper pagina.

Collect&Go is één van de populairste Troopershops! Met Collect&Go doe je al je boodschappen online, en haal je ze af in het afhaalpunt en op het tijdstip naar keuze. Makkelijk, toch, in deze Corona tijd?

Voor elke bestelling bij Collect&Go via www.trooper.be/khcleuven gaat er 1,5 euro naar ons. En dit zonder dat het jou 1 eurocent extra kost!

Ken je Trooper nog niet, en wil je er graag meer over weten, neem dan snel hier een kijkje!

Keep moving! Keep fit!

Ook al wordt er voor het eerst geen hockey meer gespeeld, je kan ook thuis, binnen in huis, in je tuin of rond je huis, in beweging blijven. 

Alle informatie op The Zone. Scroll door naar Corona - thuisprogramma bovenbouw.

Hockeyrockers uitgesteld naar onbepaalde datum

Op dit moment heerst er nog heel wat onzekerheid over wat er de komende weken en zelfs maanden mogelijk is wat kleinere evenementen betreft. Ons Hockeyrockers-toernooi wordt weliswaar niet beschouwd als een groot internationaal evenement zoals Rock Werchter of Tomorrowland, maar tijdens dit toernooi bezoeken jaarlijks ruim 1000 spelers en speelsters en minstens het dubbel aan supporters onze club. Dat is behoorlijk veel volk op een beperkte oppervlakte.
 
Het spreekt voor zich dat de vijfde editie van Hockeyrockers niet kan plaatsvinden tijdens het weekend van 27 en 28 juni. Er zijn een aantal opties voor een nieuwe datum maar zolang er geen groen licht is van de overheidsinstanties en de Nationale Veiligheidsraad, kunnen we deze nieuwe datum nog niet vastleggen.
 
Alle ingeschreven ploegen zullen in de komende dagen en weken gecontacteerd worden.

Nieuwe leden

De kans is bijzonder klein dat we voor het einde van het schooljaar nog een initiatiedag voor nieuwe leden op de club kunnen organiseren.

We gaan er echter vanuit dat we vanaf eind augustus opnieuw met volle kracht aan een nieuw hockeyseizoen kunnen beginnen!

Bij onze jeugdploegen zijn er nog vrije plaatsen. Heb je een zus, broer, nicht, neef, vriend of vriendin, geboren in 2016 of vroeger, die ook graag met hockey start? Laat hem of haar dan contact opnemen met jeugd@khcl.be!

Start 2 Umpire - Stickslag

De Koninklijke Belgische Hockey Bond heeft een nieuw programma gelanceerd: Start 2 Umpire. Dit programma heeft als doel om op heel laagdrempelige wijze, mensen een houvast te geven wanneer ze voor de eerste keer het veld opstappen als scheidsrechter.

Via een aantal video's illustreren ze de 6 belangrijkste fouten die een scheidsrechter moet fluiten tijdens een wedstrijd, alsook de belangrijkste signalen/gebaren die een scheidsrechter moet uitvoeren. 

Via de resterende nieuwsbrieven voor dit seizoen zetten we er telkens eentje in de kijker. Deze week: de stickslag. Stickslagen die een tegenstander hinderen in het spelen van de bal zijn niet toegestaan en moeten dus gefloten worden.  Zeker op jongere leeftijd als een groep spelers allemaal de bal proberen spelen dient hier tijdig ingegrepen te worden: Veiligheid van de spelers eerst!

KHC Leuven op zoek naar barhulp
We zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste studenten om mee te helpen achter de bar. Ben jij die sportieve, hockey minnende persoon die ons wil komen helpen ? Of ken je iemand die graag een centje wil bijverdienen ? We zoeken zowel hulp tijdens de week (van 16u tot 19u30), als tijdens het weekend. Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar bar@khcl.be !
Met dank aan onze sponsors!


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KHC Leuven · Hertogstraat 203 · Leuven 3001 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp