Copy
Ett nyhetsbrev från Skånes Ess
Nyhetsbrev #5

2018 – hur har det varit? Jo vi minns en kall vinter, en blöt vår, en torr sommar och en höst med obestämbar regering, men hos oss har 2018 varit kanon! Lokal utveckling är roligt! Alla dessa engagerade människor och alla dessa goda idéer som vi mött under året!

Lokal utveckling är fantastiskt inspirerande. Vi har möjlighet att stödja fler idéer, träffa fler engagerade människor och arbeta ytterligare med lokal utveckling  –  vi har verktyg och medel kvar!  Läs mer om våra paraplyprojekt som är vägen in till större planer, läs om vårt Unga Ess som erbjuder möjligheter till engagerade unga och följ vårt arbete under året som kommer! Missa heller inte nästa Läget Landet, som är under planering.
 
Så stort tack för 2018 och väl mött 2019!  

Kerstin Hallenborg, verksamhetsledare Skånes Ess

I detta nyhetsbrev:

Julhälsning 2018!

Från oss alla till er alla: en riktigt god jul och gott nytt år!
Annika, Kerstin, Johanna, Ellen och Skorpan samt Petter (som inte vinkar i filmen)

Beviljade projekt

Snapphanetåget

Projektet Snapphanetåget handlar om att knyta ihop kultur, industrihistoria, lek, fritid och näringsliv. Ett nytt turisttåg ska stärka Osby som besöksmål genom att ta ta besökaren mellan sevärdheterna.
Läs mer

Projektbesök

Att komma i hamn

Efter mer än 15 år av drömmar och kamp har Österslövs småbåtshamn tagit form. Nu finns hamnens struktur med pir och bryggor på plats. Rampen för isättning av båt är stadig och gjuten i betong. Det finns 36 fasta båtplatser för uthyrning mellan Y-bommar med plats för ytterligare 6 gästande båtar .
Till artikeln!

Sliperiet Gylsboda

Efter höstens renovering och golvjobb och installation av den stora mineral- och fossilutställningen slog Sliperiet Gylsboda upp portarna i advent. Skånes Ess var där och pratade med projektledare Pia Lindberg.

Små stöd för stora idéer!

Genom våra paraplyprojekt för förstudier söker du enkelt ett mindre projektstöd för att ta fram de underlag som behövs för att förverkliga dina idé. Ansökan är mindre omfattande än för de större leaderprojekten, och förfarandet förkortat. För ungdomar (13-25 år) finns Unga Ess, där vår ungdomscoach Ellen vägleder genom projektprocessen. Unga Ess har en egen webbplats: www.ungaess.se

För förstudier Konkurrenskraft och förstudier Kompetent är maxstödet 30 000 kr. För förstudier Land/vatten och Unga Ess är maxstödet 25 000 kr.
Mer om paraplyerna
Spara datumet! Den 14 maj 2019 är det dags för Läget Landet igen. Den här gången med fokus på social hållbarhet.
Vårens LAG-möten: 1 februari, 1 mars och 10 maj. Årsstämma 9 april.

Skånes Ess arbetar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden med stöd från de europeiska struktur- och investeringsfonderna och beviljar projektmedel till föreningar, företag och offentliga organisationer. Leaderområdet omfattar Bromölla, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.
 
Copyright © Skånes Ess

Vill du förändra din prenumeration?
Klicka för att ändra dina uppgifter eller avprenumerera
 


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Skånes Ess · Box 9084 · Kristianstad 291 09 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp