Copy
Ett nyhetsbrev från Skånes Ess
Nyhetsbrev # 3 augusti 2017

I detta nyhetsbrev:

  • Det här är Petter
  • Reservera datumet: dags för projektträff!
  • Flera beslut under sommaren
  • Tid att söka utbetalning
  • Höstens LAG-möten

Det här är Petter

Petter Nordvander är vår nya handläggare, och delar sin tjänst mellan oss och MittSkåne Utveckling. Framöver kommer Petter att arbeta administrativt hos oss och framförallt komma i kontakt med projektgrupper vars projekt förbereds inför och handläggs efter LAG:s bedömning. Petter har bland annat en masterexamen i landsbygdsutveckling och kommer närmast ifrån Länsstyrelsen i Västra Götalands län.
 


Dags för projektträff!

Projektgrupper: reservera datumet! Den 11/10 kl. 18.00 är det dags för en projektträff. Vi minglar, nätverkar och utbyter tips & trix. Enkel förtäring! Mer information kommer.


 

Flera beslut under sommaren

Det rasslade till och under sommaren fick fem projekt äntligen sina formella beslut från Jordbruksverket: Naturliga Göinge, Espresso News, Nordic Outcraft, Tusen Röster och Scanisaurus.

Jordbruksverket har i nuläget lång väntetid för handläggning inför formellt beslut och vi räknar med uppemot ett halvår efter LAG-beslut. Kostnader innan formellt beslut tas på egen risk, men vi vill understryka att hittills har samtliga LAG-beslutade projekt också fått sitt formella beslut.

 
Projektarkiv
Utbetalningsutbildning

Tid att söka utbetalning

Alla projekt som beviljas erbjuds ganska snart efter LAG:s beslut att delta i en utbildning om vad man ska tänka på när man driver och redovisar ett leaderprojekt. Nu har flera projekt varit igång ett tag och upparbetat kostnader. Då är det tid att söka utbetalning. Eftersom det är mycket att tänka på vill vi påminna att även "gamla" projekt är varmt välkomna att delta i våra återkommande utbildningar och att vi gärna träffar er för en genomgång av ansökan om utbetalning. Kontakta leaderkontoret om tider.
 

Tider för LAG-möten

Hösten 2017 är följande datum avsatta:

 
20 september
17 oktober
6 december

Komplett ansökan steg 2 måste vara inlämnad sex veckor innan möte för att behandlas.
 

Skånes Ess arbetar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden med stöd från de europeiska struktur- och investeringsfonderna och beviljar projektmedel till föreningar, företag och offentliga organisationer. Leaderområdet omfattar Bromölla, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.
 
Copyright © Skånes Ess

Vill du förändra din prenumeration?
Klicka för att ändra dina uppgifter eller avprenumerera
 


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Skånes Ess · Box 9084 · Kristianstad 291 09 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp