Copy
Ett nyhetsbrev från Skånes Ess

Nyhetsbrev #1 2018
Hej!

Våren gör sig så smått göra sig märkbar med knoppar i rabatterna och fågelskrål i skogen samtidigt som 2018 intensifieras. Vid årets första LAG-möte i torsdags beviljades tre nya leaderprojekt. Samtidigt börjar några av de tidigare projekten att avsluta och vi ser fram emot att kunna berätta om resultaten när de slutrapporterar.

Vi på Skånes Ess är glada över att få bjuda in till vår första skrivarverkstad som går av stapeln den 14 mars. Vi vänder oss till er som sitter på de där göttiga projektidéerna som vill ha ett kreativt bollplank, bra tips och konkreta råd om utformning av projektplan. Till vår hjälp har vi den briljanta Ulrika Forsgren Högman. Läs mer om det nedan.

På planeringsstadiet finns fler spännande aktiviteter, som vår nya medarbetare Veronika håller trådarna i. Snart, snart kommer vi avslöja vad detta rör sig om.

Vi vill också påminna om att ni som redan har projekt hos oss är varmt välkomna att delta på utbildningarna i ansökan om utbetalning eller boka ett möte med oss på leaderkontoret.

/Kerstin, Johanna, Veronika, Petter och Annika

 
I detta nyhetsbrev:
  • Ny medarbetare på leaderkontoret
  • Skrivarverkstad 14 mars
  • Nya beviljade projekt: Besöka Osby, Medeltida Åhus och Mötesplats Färevallen
  • Slutmanifestation Tusen röster
  • Tips: Lärkonferens 9 mars

Ny medarbetare på leaderkontoret

Den 1 februari välkomnade vi vår nya medarbetare, Veronika Ekstrand. Veronika kommer att arbeta som projektledare, bland annat i vår nya ungdomssatsning.

 

Dags för skrivarverkstad!

Har du en projektidé? I vår skrivarverkstad står Ulrika Forsgren Högman redo att handleda i budskapsformulering och att hitta struktur i er projektplan.

Få tips, förslag på förbättringar och ett kreativt bollplank för den bästa vägen framåt med möjlighet till återkopplande samtal efteråt. Vi bjuder på lättare förtäring. Inför skrivarverkstaden bör du ha tänkt igenom din idé och dina behov.

Anmälan senast 9 mars till info@skanesess.se. Ange eventuell specialkost.

Läs mer
Nyligen beviljade projekt

Mötesplats Färevallen

I projektet Mötesplats Färevallen ska idrottsplatsen i Sibbhult utvecklas till ett fritidsområde för alla och en mötesplats som inkluderar olika åldrar, bakgrunder, gruppen och intressen.
Läs mer


Medeltida Åhus

Projektets idé är att lyfta fram Åhus medeltida historia för såväl besökare som boende. Det medeltida temat blir basen för nya produkter, tjänster, upplevelser, företag och jobb.
Läs mer

Besöka Osby

Det här är ett projekt för att förprojektera ett besökscentrum som ska samla kultur, konstnärskap, hantverk och fritidsliv i Osbys anrika Briohus. Lekoseum ska bli navet i hjulet som knyter an till alla andra besöksmål som idag finns nära, och på så sätt göra området ännu mer intressant för turister och besökare att stanna kvar i.
Läs mer

Slutmanifestation för Tusen Röster

Hundratals besökare fyllde Kulturkvarteret i Kristianstad den 7 februari när leaderprojektet Tusen Röster höll slutmanifestation. Tack för spännande arrangemang!

 

Tips: lärkonferens 9 mars

Inom ramen för projektet Social Innovation Skåne arrangeras för andra året en lärkonferens med det övergripande temat social innovation.

Konferensen är den 9 mars i Rådhuset, Kristianstad och under en heldag analyseras, lär och framtidsspanas kring utvecklingen av social innovation i våra projekt och i Sverige.

Program och anmälan
Vårens LAG-möten är 21 mars och 22 maj.

Skånes Ess arbetar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden med stöd från de europeiska struktur- och investeringsfonderna och beviljar projektmedel till föreningar, företag och offentliga organisationer. Leaderområdet omfattar Bromölla, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.
 
Copyright © Skånes Ess

Vill du förändra din prenumeration?
Klicka för att ändra dina uppgifter eller avprenumerera
 


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Skånes Ess · Box 9084 · Kristianstad 291 09 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp