Copy
Ett nyhetsbrev från Skånes Ess

I detta nyhetsbrev:

 

Välkommen Ellen!

Snart utökas vår personalstyrka med Ellen Stenberg, som tar rollen som ungdomscoach i Unga Ess. Från och med måndag 5 november finns Ellen hos oss, vilket vi ser mycket fram emot!

Spara datumet! Den 6 december bjuder vi in till projektträff här i Skepparslöv!

Mer information kommer snart...

Beviljade projekt

PULS-byn

Projektidén är att anlägga en spontanidrottsyta mitt i Degeberga by för att skapa en plats där olika samhällsgrupper kan träffas, skapa relationer och vara fysiskt aktiva tillsammans. Projektet ska göra Degeberga till en by i rörelse: en PULS-by.
 
Läs mer

En vik i sjöriket Skåne

Ett sedimentdjup på 7 meter i Arkelstorpsviken. Varför? Det ska utredas i detta leaderprojekt, som sedan ska resultera i en åtgärdsplan. Projektet finansieras från havs- och fiskerifonden och administreras därför av LEADER Sydöstra Skåne.
 
Läs mer

Vad händer?

En vik i Sjöriket: Workshop

29 oktober kl. 19, Brunnen Arkelstorp

Vad är en attraktiv Arkelstorpsvik för dig? En workshop om Arkelstorpsvikens framtid. Vi diskuterar möjligheter, framtid & visioner för bygden.
OSA senast 25 oktober till BrittMarie Eriksson, 0705-450041 eller viken@sjoriket.se
Läs mer: http://www.sjoriketskane.se/arkelstorpsviken/tematraffar/

Medeltida Åhus: Informationsmöte öppet för alla

10 november 10-12, Åhus Seaside

Platsorganisation Åhus har fått medel för att lyfta fram Åhus medeltida sevärdheter, bland annat genom en app och nya skyltar. Kom och bidra med dina idéer på temat!
OSA senast 8 november till info@ahussweden.se eller 0709-49 00 83
Läs mer: https://ahussweden.se/evenemang/infomote/

Besöka Osby: Studieresa på konst- och hantverkstema

17 november

Studiebesök till Malmö för osbybaserade konsthantverkare/konstnärer. Vi samlar intryck, idéer och blir inspirerade för att sedan planera och inreda verkstäder och butik i gamla Briohuset. Alla som är intresserade av att engagera sig i ett hantverks-/konstnärskollektiv, att få lokaler där man kan sälja sina alster och har behov av en verkstad är välkomna. Vi besöker bland annat Formargruppen, Form design center etc.

Vill du veta mer? Kontakta projektledare Cecilia Billing på 070-592 66 48 eller cissi.billing@gmail.com

Klubb Sonya: kommande aktiviteter

Måndagar 16.30-18.00 - fotbollsträning för unga tjejer 13år och uppåt
Tisdagar 17-19 - Tisdagsklubben för 20år och uppåt. (Diskuterar samhällsfrågor på enkel svenska, fritt drop-in!)
Ons 17.00-17.45 - Rörelseträning utomhus för våra yngre deltagare
Fre 14.00 - Eftermiddagsfik med efterföljande läscirkel på enkel svenska

Kontakt: klubbsonya@gmail.com eller 070-7347744
Besök: Västra Storgatan 23, 283 31 Osby

Sliperiet Gylsboda: Event i advent

8-16 december, helger 13.00-19.00 och vardagar 16.30-19.00

Julmys i Sliperiet Gylsboda med konst, hantverk och annat som hör julen till. Nyöppning efter höstens renovering och golvjobb och installation av den stora mineral- och fossilutställningen. Ett antal utställare kommer att visa sina alster. Karin Linderoth kommer att ha med sina fantastiska barnböcker, originalmålningar samt julkort, julbonader och konsttryck. Väggarna kommer att prydas av Margaretha Juhlins ljuvliga änglamålningar och hon kommer att ha med sina böcker och kort. Från Danmark kommer Peter Knivmakare och han har även med handmålade scarfsar. Lindberg Diabas & Silver kommer att ha med sina alster och Rudolf Germeroth har med små runstenar & annat. Biodlare Eva Andersson deltar med sina produkter. Föreningen frestar med mysigt julkafé. Här hittar ni de finaste granarna till jul, allt till ljuvliga priser. Handstickade ullsockor, oljor och vinäger smaksatta med frukt och bär. Hemkokt marmelad och annat gott. Här hittar du julklappen du söker. Julpyssel för stora och små. Sagostund i myshörnan med barnboksförfattaren kl 16 på helgerna. Överraskning till barnen. Materialsatser till t ex kransar kommer att finnas, även färdiga kransar för dig som inte vill pyssla själv. Lotteri med fina priser. Fri entré.

Läs mer: http://sliperietgylsboda.se/

Ifö Center: kommande aktiviteter

27-28 oktober, Workshop med Decopotterycolour om bildöverföring på keramik
31 oktober-3 november, Craftivism, flera olika workshopar och en utställning med #surkärringarunite, strikkchicks och yarnlund
10-11 november, Betongkurs/fiberbetongkurs
Läs mer: https://www.ifocenter.com/

Spara datumet: Framtidens landsbygd - så kan landsbygden driva utvecklingen mot ett hållbart Skåne.

Den 21 november anordnas en konferens i Önnestad riktad till företagare eller boende på den skånska landsbygden som vill vara med och bygga ett hållbart samhälle. Här kan du inspireras av vad andra gjort inom områden som cirkulär ekonomi, distribution av lokal mat och fossilfria lösningar.

Program med anmälan kommer inom kort. Har du frågor? Kontakta Tommy Persson, Länsstyrelsen Skåne på tommy.persson@lansstyrelsen.se eller 010-224 15 84

Konferensen är ett samarrangemang mellan Länsstyrelsen Skåne, landsbygdsnätverket, LRF Skåne, Region Skåne, Hushållningssällskapet och Skånes Ess.
Nästa LAG-möte är den 7 november på Klubb Sonya!

Skånes Ess arbetar med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden med stöd från de europeiska struktur- och investeringsfonderna och beviljar projektmedel till föreningar, företag och offentliga organisationer. Leaderområdet omfattar Bromölla, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.
 
Copyright © Skånes Ess

Vill du förändra din prenumeration?
Klicka för att ändra dina uppgifter eller avprenumerera
 


This email was sent to <<E-postadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Skånes Ess · Box 9084 · Kristianstad 291 09 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp