Copy
Nieuwsbrief 1, januari 2017
Bekijk deze mail in de browser

Beste relatie (kennis, partner, collega, vriend of vriendin),

Het Stadsmuseum Zoetermeer gaat vernieuwen en verhuizen! Een nieuw concept, een nieuwe naam en een nieuwe plek! 

We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen via een nieuwsbrief. De nieuwsbrief zal vanaf eind januari om de maand verschijnen.

Als je onze nieuwsbrief niet wilt ontvangen, kun je je hieronder uitschrijven. 


Hartelijke groet, 

Het museumteam

Nieuwe naam voor het nieuwe museum

Het Stadsmuseum Zoetermeer gaat verhuizen naar het oude Stadhuis aan de Plint in het Stadshart en wordt 5x zo groot. Dit nieuwe museum verdient een pakkende, aansprekende, herkenbare en makkelijk te onthouden naam. Het ‘Living Museum’ is de voorlopige werktitel, omdat het museum over leefstijlen gaat, over wonen, werken, (samen)leven, pionieren in de stad van gisteren, vandaag en morgen. Wat gaat de nieuwe naam van het museum worden? Blijft het ‘Living Museum’, of misschien wel ‘MUZO’, of ‘@Home’ of ‘Huis van Holland’? Na onze oproep in het Streekblad hebben verschillende Zoetermeerders namen aangedragen. In een creatieve sessie met de gemeente Zoetermeer en partners en genodigden is er verder gebrainstormd over een nieuwe naam. Wij hopen binnenkort de definitieve naam van het nieuwe museum bekend te maken.

Terugblikken en Vooruitkijken.
Oude hits in een nieuw jasje

Beleef de AIVD in een ‘mini-escape room’, voel je ‘Forever young’ in de seventies, ga op vakantie met Mepal, zoek uit of ridder Willem van Egmond met een iPhone om kan gaan en ervaar het pionieren in de polder van de eerste stadsbewoners. Reis met ons mee door 5 van de meest succesvolle tentoonstellingen uit het verleden van het Stadsmuseum Zoetermeer. Zij worden in een nieuw jasje gepresenteerd in de tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken’. Door het gebruik van verschillende multimedia-technieken wordt de tentoonstelling een ware beleving. De tentoonstelling is een proeftuin voor de programmering van het nieuwe Living museum."De AIVD escape room was ontzettend gaaf!"

 

Het Living Museum

Het Living Museum houdt zich als eerste in Nederland bezig met de leefstijlen en wooncultuur van de jaren ’50 tot nu en in de toekomst. Met interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen onderzoeken we het wonen, werken en (samen)leven in de stad van gisteren, vandaag en morgen.

Denk mee
In de tentoonstelling ‘Terugblikken Vooruitkijken’ vragen we bezoekers om mee te denken over het Living Museum. Wat zou je in het nieuwe museum terug willen zien en wat niet? In de tentoonstelling kun je direct reageren op wat je ziet, maar er is ook een uitgebreide enquête waarin je je mening kunt geven. Voor kinderen is er de KidsQuest. Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en oordeel zelf. Meer informatie: www.stadsmuseumzoetermeer.nl.

Wat gebeurt er met ‘t Oude Huis en de Beeldentuin?

’t Oude Huis is een prachtig historisch pand in het oude centrum van Zoetermeer. Het is een burgemeesterswoning uit 1872. Als museum is het echter niet zo geschikt en het pand heeft weinig mogelijkheden om uit te breiden. Het museum huurt het gebouw van de gemeente Zoetermeer. De gemeente is op zoek naar een nieuwe bestemming. De beeldentuin achter ’t Oude huis is ook van de gemeente. De beelden die in de beeldentuin staan, krijgen een mooie plek elders in Zoetermeer.

Delen
Tweeten
Versturen naar vriend
Copyright ©  2016 Stadsmuseum Zoetermeer, All rights reserved.

Contact 
Stadsmuseum Zoetermeer
Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer
Tel: 079-3164735
info@stadsmuseumzoetermeer.nl
http://www.stadsmuseumzoetermeer.nl


Deze email niet meer ontvangen?
Inschrijving bewerken - Uitschrijven


This email was sent to <<E-mailadres:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Museum De Voorde · Zuidwaarts 2 · Zoetermeer, 2711 HA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp