Copy

Beste leden van de NLV,
 
De novembermaand stond in het teken van de voorbereidingen van Sinterklaas. We konden dit jaar helaas niet het grote Sinterklaasfeest vieren en we hebben er daarom in overleg met LanguageOne voor gekozen om een online Sinterklaasjournaal te maken. Daarnaast konden families zich intekenen voor Pietenbezoeken op 5 december. Het Sinterklaasjournaal was echt een grandioos succes. Het eerste sinterklaasjournaal is méér dan 500 keer bekeken!! De betrokkenheid van de Nederlandse gemeenschap was dan ook groot en veel kinderen hebben wat ingezonden.  

LanguageOne, de Sinterklaascommissie en de acteurs hebben er dan ook veel tijd en energie ingestoken. Via deze weg wil ik dan ook graag iedereen die hieraan meegeholpen heeft bedanken. En één iemand wil ik in het bijzonder bedanken, namelijk: Tarquin Hashimi.

Voor wie Tarquin niet kent: hij is in Maleisië geboren en is half Maleis en half Nederlands (zie hier een link naar een familieportret dat in 2017 in de Flits stond). Tarquin is een professionele fotograaf en heeft het Sinterklaasjournaal gefilmd en gemonteerd. Mochten jullie nou ook een keer een fotograaf nodig hebben, dan kan ik Tarquin van harte aanbevelen en je kunt hem bereiken op  tarquin.h.photography@gmail.com of +60124070489.

Wat ons deze maand ook bezig heeft gehouden is het sinterklaassnoepgoed. We konden dit niet meer met de diplomatenpost versturen dus daarom moesten we wat creatiever zijn. Vorig jaar heeft Havana pepernoten gebakken en zijn er 4 koffers met snoepgoed onze kant op gekomen, maar dat moest dit jaar anders.

Alle leden kregen de mogelijkheid om het snoepgoed via de Dutch expat shop te bestellen en hier werd gretig gebruik van gemaakt: 230 kilo snoepgoed schoon aan de haak. Dit zou met de Dutch expat shop wel goed komen. We betaalden een premium, zodat zij voor het papierwerk zouden zorgen en we de bestelling gegarandeerd binnen 4 dagen zouden krijgen.

Niks was minder waar… De verzendkosten van DHL waren hoger dan gecommuniceerd; we moesten nog invoerrechten betalen en op zondag 22 november lagen drie van de acht dozen nog bij de douane. Tot zo ver de garantie. We moesten de ophaalborrel verplaatsen, maar waar wij baalden, zorgde deze situatie ook voor grappige berichten, zoals dit bericht van Floris Verhagen:

"Helaas , Pietenbaas
Waar is jouw rijm gebleven
Is je inspiratie door CMCO verdreven?
We hoeven ons toch geen zorgen te baren
Als de customs onze lekkernij maar inklaren!
Een week later zetten wij onze schoen
Kan jij er iets lekker in doen.

Gelukkig kon de pepernotenborrel op de 27e alsnog doorgang vinden en was het een zeer geslaagde middag waar veel NLV-leden nog even bleven hangen voor een drankje nadat zij hun snoepgoed opgehaald hadden.

Veel leesplezier gewenst!

Tom Kral 
Voorzitter NLV 
Vanwege de wederom geldende CMCO regels en de nog onzekere periode die daarop zal volgen hebben we voorzichtig wat evenementen in de agenda opgenomen, onder voorbehoud:
  •  Kerst lunch (december)
Voor de kleintjes:
  • Karten
  • Zwemmen & Filmavond
  • Open podium (microfoon)
  • Schaatsen
Na een idee, is het uiteindelijk de uitvoering die tot het succes zal leiden. Hiervoor zijn handen en uitvoerende krachten nodig! Woorden & daden! Lijkt het je leuk iets ONLINE (mee) te organiseren? Mail ons op secretaris@nlvmaleisie.nl
Wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd? We nemen een kijkje...
Het heerlijk avondje is gekomen, avondje van Sinterklaas...
Speciaal voor de Nederlandse vereniging heeft Classic Deli Malaysia een kortingscode aangemaakt. Zo kun je ruim op tijd en met korting je kerstboodschappen binnenhalen...
"Pepernotenophaalborrel 2020!" Niet alleen een fantastisch woord voor galgje, maar een uiterst gezellig samenkomen...
(Sponsor) Hyva Malaysia
(Sponsor) BB&L Car Rental
Lees de vorige nieuwsbrief
(Sponsor) Asian Tigers Malaysia
Zeg <<Voornaam>>, mis je iets in de Berita Oren? Heb je een leuk idee, suggestie, zou je graag iets willen delen, schrijven, organiseren? Mag ook anoniem! Is er iets wat beter kan, of er misschien uitgelaten moet/mag worden?

Laat het ons weten door te mailen naar onze secretaris@nlvmaleisie.nl. Stuur een berichtje op Facebook of trek iemand die je kent in het bestuur of organisatie van de NLV aan de mouw!

Met vriendelijke groet,

Het NLV Bestuur

Met dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, adverteerders en natuurlijk onze
Platinum Partners
van de NLV Maleisië

                 

Facebookpagina NLV Maleisië
Website NLV Maleisië
Email
Blog NLV Maleisië
Copyright © 2020 Netherlands Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp