Copy

Beste leden van de NLV, 

De vastenmaand is dit jaar weer op 13 april begonnen. Volgens de islam is de ramadan ingevoerd door Mohammed. De vastenmaand is gerelateerd aan de zogenoemde Laylat-al-Qadr, ofwel de ‘Waardevolle Nacht’. Dit was de nacht waarin Mohammed volgens de overlevering de eerste Soera van de Koran kreeg van een engel. Als uiting van dankbaarheid stelde Mohammed hierop de vastenmaand in. Tijdens de ramadan gebeurt er weinig in Maleisië. Zakelijk ligt er veel stil, er rijden tot soms grote frustratie minder Grabs en er is iets minder reuring. 

Dit geldt echter niet voor de Nederlandse vereniging! Het heeft even geduurd, maar het eerste fysieke NLV-evenement van 2021 is een feit. Op vrijdag 23 april kwamen zo’n 60-70 NLV-leden in het oranje gehuld samen in Havana. Hollandse kaas, haring van Southern Rock seafood in Bangsar, bitterballen van KoffieCraft in Bangsar South, Heineken en Hollandse muziek waren de perfecte ingrediënten voor een zeer geslaagde en erg gezellige avond. Erg mooi om een groep Nederlanders weer bij elkaar te zien. 

Gelukkig zijn we nog niet uitgefeest. Op vrijdag 21 mei organiseren we in samenwerking met Chalet Suisse een witte asperge avond. Inschrijven kan hier: https://forms.gle/N97iqnbC6T4nqNAH8.

De NLV sponsort RM 75 p.p. en er zijn maar 50 plekken, dus meld je snel aan. 

Ook wordt er weer volop in groepsverband gesport. Elke woensdagavond komen de dames - en herenhockeyteams weer samen, maar ook wordt er door een groepje Nederlanders gevoetbald. Zelf scheurde ik 18 jaar geleden alles in mijn knie wat maar te scheuren viel. Het advies van de artsen: STOPPEN. Toch heb ik mij dit jaar laten verleiden om de stoute (hand)schoenen aan te trekken en keeper te worden. Na 7 van de 10 wedstrijden te hebben gespeeld, zijn we nog ongeslagen en staan we 4 punten los van de nummer 2 tegen wie we volgende week spelen. Bij winst zijn we kampioen. Iets wat ik met mijn versleten knie niet meer had verwacht om ooit nog mee te maken. Alle kampioenschappen die ik zelf heb moeten missen, worden door mijn geliefde Ajax weer gecompenseerd. We zijn weer kampioen! 

Naast het voetballen liet ik mij 2 weken geleden verleiden om met het Nederlands fietsgroepje een weekend mee te gaan naar Hulu Langat waar we de villa far far away hadden gehuurd. ‘’Tom, je fietst dan wel niet, maar we vinden het wel gezellig als je meegaat.’’ We gingen in twee groepen fietsen, groep 1 zou om 7 uur vertrekken en 100km fietsen en groep 2 om 9 uur en zou 50km afleggen. Dat laatste moest me ook wel lukken. Toen we de eerste 15 kilometer erop hadden zitten en JW een lekke band kreeg, dacht ik ook nog steeds dat het geen probleem zou zijn om dat laatste stuk ook achteraan in het peloton uit te fietsen. Niks was minder waar. Mij was niet verteld dat we de Hantu op zouden fietsen. Een hel van 3,5 kilometer steile ellende. Op het heetste moment van de dag zonder zuchtje wind, kwijlend, met sterretjes in de ogen, vloekend en mezelf afvragend voor wie ik dit ook alweer deed en waarom ik de avond ervoor dat laatste glaasje whisky nog had ingeschonken, ben ik op het tandvlees de berg op gefietst. De laatste kilometer kreeg ik een zeer nodige duw in de rug van mijn 2 redders in nood Marijn en Robert. Erg leuk om na een ruime 4 jaar buitenland weer op de racefiets te zitten, maar een tip voor de beginner: sla op dag 1 de Hantu over. Verder was het een erg gezellig weekend.

Ik sluit af met minder leuk, maar ook hoopgevend nieuws. De CMCO is weer met 2 weken verlengd, maar wat misschien nog wel erger is: Nederland staat op de lijst van landen die niet langer 1 week, maar 2 weken in quarantaine moeten. Daarnaast moeten we voor een reis naar Nederland ook 10 dagen in thuisquarantaine. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar er is ook hoop, misschien mogen we met een vaccinatiepaspoort deze quarantaines overslaan. Nu de Maleisische overheid heeft besloten dat het AstraZenica-vaccin niet langer onder het vaccinatieprogramma valt waardoor er een first come first serve principe gehanteerd zal worden op de +200K vaccinaties die ze nog over hebben, komt die vaccinatie ook in zicht. Ik laat mij in ieder geval graag met AstraZenica vaccineren als dat betekent dat ik niet 10+14 dagen in quarantaine moet als ik deze zomer naar Nederland wil.

Veel leesplezier gewenst!  

Tom Kral 

23 april Oranjeborrel  terugblik...
Het is een ding, die haring...
(Sponsor) Hyva Malaysia
(Sponsor) BB&L Car Rental
(Sponsor) Asian Tigers Malaysia
Zeg <<Voornaam>>, mis je iets in de Berita Oren? Heb je een leuk idee, suggestie, zou je graag iets willen delen, schrijven, organiseren? Mag ook anoniem! Is er iets wat beter kan, of er misschien uitgelaten moet/mag worden?

Laat het ons weten door te mailen naar onze secretaris@nlvmaleisie.nl. Stuur een berichtje op Facebook of trek iemand die je kent in het bestuur of organisatie van de NLV aan de mouw!

Met vriendelijke groet,

Het NLV Bestuur

Met dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, adverteerders en natuurlijk onze
Platinum Partners
van de NLV Maleisië

                 

Facebookpagina NLV Maleisië
Website NLV Maleisië
Email
Blog NLV Maleisië
Copyright © 2021 Netherlands Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp