Copy

Beste leden en vrienden van de NLV,

In zijn liedje Het gras van het Noorderplantsoen (alom bekend bij Groninger studenten) zingt Ralf Poelman: “De tickets op tafel, de koffers gepakt, taxi staat klaar in de straat. Jij staat al buiten en roept: “Kom schiet op, straks zijn we net iets te laat.” Zo stonden velen van ons klaar om nog even dat laatste weekend naar de oostkust of Langkawi te gaan, maar helaas… Die taxi staat niet klaar en we gaan helemaal nergens heen, want we zitten weer in een MCO/CMCO/RMCO of hoe je het ook wil noemen. We zitten weer vast in KL. Gelukkig is de lock down niet zo strikt als in maart, maar een impact op het dagelijks leven heeft het zeker.

In andere, zo niet donkere tijden wordt de mens creatief en vinden we allemaal onze weg. Tot mijn grote vreugd wordt er ook nog gevoetbald. Waar we normaal de wedstrijden van Ajax met een groepje bij iemand thuis of in de kroeg kijken, wordt dit nu via Zoom gedaan. We nemen geen risico’s meer, want na de 0-13 overwinning op VVV werd ik met mijn Grab aangehouden. “Passport, Sir.” Ik liet mijn rijbewijs en een kopie van mijn paspoort op mijn telefoon zien, maar dit voldeed niet. “Big, big problem,” vervolgde de politieagent. “Are you a student or you work here?” Ik was gevleid omdat ik er met mijn 33 jaar blijkbaar nog uitzie als een student, maar ik was niet onder de indruk van de intimidatie en zeker niet van plan om te gaan betalen. Dit drong ook tot de agent door en we mochten gaan. Na deze aanhouding leek het ons dus beter om Ajax-Liverpool via Zoom met elkaar te kijken. Helaas liepen de streams niet gelijk waardoor ik eerder wist dat er weer niet gescoord werd dan dat ik het zelf zag. Net als de 0-1 uitslag, niet echt ideaal. Een week later bij Atlanta Bergamo - Ajax beperkten we ons tot Whatsapp. De 2-2 score was wederom niet ideaal, maar onze communicatie was beter en er liepen in ieder geval geen streams door elkaar.

Je denkt misschien: het gaat ook altijd over voetbal bij die Tom. Dat klopt, maar vergeet niet dat Nederlands grootste voetballer ooit ook een groot filosoof was. Johan Cruijff, deze week was het 50 jaar geleden dat hij voor het eerst met nr 14 achterop speelde, zei: “Elk nadeel, heb z’n voordeel.” En zo is het! Doordat ik de afgelopen maanden niet kon reizen, wist ik me te ontpoppen tot een ware golfpro en ben ik nu vier keer per week op de driving range te vinden. Maar niet alleen door mij worden PR’s gebroken. Ook de Nederlandse fietsgroepjes worden steeds groter en beter, ook zij breken record op record.

Wat betreft de NLV-activiteiten: in oktober konden we het wakeboarden nog door laten gaan en werd er door twee Nederlandse teams meegedaan aan het Pisco voetbaltoernooi waarbij vooral de derde helft werd gewonnen. Het golf toernooi dat gepland stond op 8 november kon helaas niet doorgaan. Er wordt door de Sinterklaascommissie nagedacht over een alternatieve Sinterklaasviering en de voorbereidingen voor het Sinterklaasjournaal zijn in volle gang. We hopen in december in ieder geval weer een kerstlunch te kunnen organiseren. Het blijft afwachten, maar zoals Cruijff ook zei: “Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.” We houden het hoofd hoog!

Veel leesplezier gewenst!

Tom Kral 
Voorzitter NLV 
Vanwege de geldende CMCO regels en de nog onzekere periode die daarop zal volgen hebben we voorzichtig wat evenementen in de agenda opgenomen, onder voorbehoud:
  • Kerst lunch (december)
  • Santa meets Sint Fair (december)
  • Raften & Lunch (december)
Voor de kleintjes:
  • Karten
  • Zwemmen & Filmavond
  • Open podium (microfoon)
  • Schaatsen
Na een idee, is het uiteindelijk de uitvoering die tot het succes zal leiden. Hiervoor zijn handen en uitvoerende krachten nodig! Woorden & daden! Lijkt het je leuk iets ONLINE (mee) te organiseren? Mail ons op secretaris@nlvmaleisie.nl
Wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd? We nemen een kijkje...
Het NLV Wakeboard evenement 2020, Thom ging ervoor met nog een paar leden van de NLV...
Het Pisco Cup 2020 verhaal 2020...
Hoe vier je een groots feest als het jaarlijkse Leids Ontzet anno 2020.... als er al rekening is gehouden met ‘zachte’ Corona maatregelen en als later blijkt, dat deze onvoldoende zijn, omdat de situatie is verslechterd...
"Kan de Sint wel komen?Dat is nog maar de vraag...
(Sponsor) BB&L Car Rental
(Sponsor) Hyva Malaysia
Lees de vorige nieuwsbrief
(Sponsor) Asian Tigers Malaysia
Zeg <<Voornaam>>, mis je iets in de Berita Oren? Heb je een leuk idee, suggestie, zou je graag iets willen delen, schrijven, organiseren? Mag ook anoniem! Is er iets wat beter kan, of er misschien uitgelaten moet/mag worden?

Laat het ons weten door te mailen naar onze secretaris@nlvmaleisie.nl. Stuur een berichtje op Facebook of trek iemand die je kent in het bestuur of organisatie van de NLV aan de mouw!

Met vriendelijke groet,

Het NLV Bestuur

Met dank aan alle vrijwilligers, sponsoren, adverteerders en natuurlijk onze
Platinum Partners
van de NLV Maleisië

                 

Facebookpagina NLV Maleisië
Website NLV Maleisië
Email
Blog NLV Maleisië
Copyright © 2020 Netherlands Association, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp