Copy
View this email in your browser


November is...

 

... maand van de diabetes
Suikerziekte (diabetes mellitus) is een aandoening waarbij het suikergehalte (oftewel glucosegehalte) in het bloed verhoogd is door een tekort aan het hormoon insuline. Dit verhoogde glucosegehalte kan op termijn gezondheidsklachten veroorzaken, zoals staar bij honden of verzwakte achterpoten bij katten door zenuwbeschadiging.
Wanneer diabetes tijdig wordt herkend, kan het vaak goed behandeld worden. Met de suikerziektetest kunt u bepalen of uw dier een verhoogde kans heeft op suikerziekte. Neem gerust contact met ons op wanneer u diabetes vermoedt bij uw huisdier.
De behandeling van diabetes bestaat uit het toedienen van insuline. Dit kan tegenwoordig eenvoudig met behulp van de VetPen®. Deze insulinepen zal eind volgend jaar de insulineflacons vervangen.
Om onze cliënten hierover optimaal te kunnen informeren, geven wij deze maand 10% korting op consulten voor eigenaren met diabetespatiënten.
 
Maak direct een afspraak

... nog maar twee maanden voor Nieuwjaar
Voor mensen vaak een mooie periode om het nieuwe jaar te vieren, maar voor onze dieren zijn de daarbij horende knallen vaak angstaanjagend. Door uw huisdier op tijd te laten wennen aan het geluid, zal hij hierop minder fel reageren.
Op internet zijn verschillende video's beschikbaar met vuurwerkgeluiden (bijvoorbeeld deze video). Deze kunt u op een zacht volume afspelen, er op lettend dat uw huisdier NIET angstig reageert op de geluiden. Wanneer u dit een paar keer herhaald heeft, kunt u het volume de volgende keer iets verhogen. Dit herhaalt u meerdere malen per week, slechts 5 - 10 minuten per keer. Een uitgebreid stappenplan vindt u op deze pagina.
Verder is het goed al na te denken waar uw huisdieren zullen verblijven met Nieuwjaar, en ze daar een veilige, rustgevende plek te bieden. Laat het dier van tevoren al wennen aan de rustplek, en leer hem eventueel op commando naar die plaats te gaan (waar hij dan een lekkere beloning krijgt!).

 
In de volgende nieuwsbrief geven we meer informatie over het verminderen van angst op Nieuwjaarsdag zelf.
 
Wist u dat...
we in deze frisse herfstmaanden ook onze kliniek hebben opgefrist? Zo lopen er een aantal nieuwe gezichten bij ons rond, en worden de website en deze nieuwsbrief de komende tijd vernieuwd. Hou ze dus zeker in de gaten!
Copyright © 2016 Dierenkliniek & Kattenkliniek Parkstad Dierenzorg, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp