Copy
View this email in your browser


Onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin
Plus d'informations / Meer nieuws: www.olyfran.org
Nieuwsbrief 2016-2017 / 18 - 03.03.2017Echo’s van de startronde (= selectieproeven van 22.02.2017)
 
Olyfran wenst u allen te feliciteren voor het bijzonder vlot verloop van de selectieproeven zowel voor de twee traditionele leeftijdscategorieën als voor CADET.

Spijtig genoeg moest enkele keren naar noodoplossingen gezocht worden omdat het pakket(je) met de vragensets en antwoordformulieren nog altijd niet aangekomen was. Verder ontbrak in de B-reeks van MAX-ASO een fotoreeks en de leestekst. Dit kon nog tijdig rechtgezet worden door een bestand met beide naar elke betroffen PC op te sturen …

 
Enkele echo’s:

“Super! Op dagen zoals vandaag besef ik ten volle waarom ik voor onderwijs gekozen heb.”

“Onze leerlingen hebben vandaag enthousiast aan de wedstrijd deelgenomen, ze waren gemotiveerd en hadden er volop zin in.”

“Olyfran was een beetje een ‘happening’: sommige leerlingen hadden pizza en taartjes mee …”


Ook ontvingen we van meerdere collega’s foto’s van de proeven. We vinden het altijd fijn als we dergelijke reacties ontvangen. Foto’s zijn nog altijd welkom!

De CADET-scholen ontvingen gisteren (2/03/2017) een afzonderlijke nieuwsbrief met informatie die enkel hen aanbelangt.


Nog dit:

 
  • Zoals herhaaldelijk gezegd zijn de gegevens van de deelnemers (hun namen en hun schrijfwijze, hun taalregime …), eens de inschrijfdeadline voorbij, definitief onveranderlijk.
     
  • Afwezige deelnemers vervangen laat het reglement niet toe. Indien dit toch gebeurt, kan betrokkene onder geen enkel beding meedoen aan de mondelinge finale.


Verder verloop van Olyfran-30

De resultaten van de startronde van MAX en JUNIOR zullen waarschijnlijk aan het einde van de week van 6 maart beschikbaar zijn via de inschrijfsite. De toplaureaten, d.i. de deelnemers die dan geselecteerd zijn voor de finale op 19.04 in Hasselt, ontvangen zoals in het verleden de nodige informatie via hun PC.

Mogen we alle PC’s met een finalist vragen om al het mogelijke te doen om hun eventuele toplaureaten tijdig te verwittigen, dit ondanks de paasvakantie (valt dit jaar zeer ongelukkig).

De proclamatie met prijsuitreiking kan dit jaar niet doorgaan in Brussel omwille van werken in de Hadewych-zaal. Maar de Universiteit Antwerpen ontvangt ons gastvrij in auditorium R-002 in de Rodestraat 12, 2000 Antwerpen op een 500-tal meter van het mooie Centraal Station.You Tube wedstrijd: zeker eens gaan kijken!

Momenteel zijn er een tiental reglementaire filmpjes ingezonden. Ze totaliseren al meer dan 2500 kijkers. Sinds de lancering van dit initiatief werden niet minder dan 64 filmpjes gerealiseerd!

Ook is er ondertussen interesse vanuit Nederland. Een Vlaamse school vatte de You Tube-wedstrijd aan om er een project voor de les Frans van te maken. Bijzonder knap!!!

Het promofilmpje dat op de Olyfransite ter beschikking gesteld wordt om de Olympi@de Frans bekend te maken bij de leerlingen, kende een groot succes. Fijn!

 

Olyfran wenst alle deelnemers een succesvolle finaleronde!

 

Met vriendelijke olyfran-groeten

Het Interculturalis - Olyfran-Vlaanderen - DiWeF Team
 
Copyright © 2017 - Interculturalis vzw

Our mailing address is:
olyfranvl@olyfran.org

You can unsubscribe from this list