Copy
Nieuwsbrief Netwerk Gewoon Samen | december 2017
Bekijk deze mail in je browser.

Beste betrokkene van Gewoon Samen,

Terwijl het einde van het jaar nadert, willen we jullie in de laatste nieuwsbrief van 2017 nog op de hoogte brengen van een aantal nieuwsberichten. Eén van deze berichten is jullie wellicht niet ontgaan via social media: Janien zal begin volgend jaar Gewoon Samen verlaten. Een grote verandering dus! In plaats van een 'Samenwerking uitgelicht' vertelt Janien in deze nieuwsbrief over haar vertrek. We zijn nu op zoek naar een nieuwe collega. Elders in de nieuwsbrief staat de link naar de vacature hiervoor.
Naast dit nieuws en andere leuke gebeurtenissen van de afgelopen tijd, brengen we de mogelijkheid van een eindejaarsgift aan Gewoon Samen onder jullie aandacht.

Tot slot: We willen jullie heel fijne feestdagen en een goed 2018 toewensen!
Tussen Kerst en Oud & Nieuw zullen we vrij zijn. Vanaf 3 januari zijn we weer bereikbaar.

Hartelijke groet,
Marion Deelen en Janien van Wingerden

Ontmoetingsfeest

Op 16 november jl. was ons allereerste Ontmoetingsfeest!

Best spannend om te organiseren, want wie gaan er komen en op hoeveel gasten kunnen we rekenen? Nu kijken we erop terug en het was erg geslaagd! Er waren ca. 60 gasten, zowel vrijwilligers, hulpontvangers, samenwerkingspartners als mensen die ons op financieel vlak steunen. De sfeer was gemoedelijk. We hebben veel positieve reacties ontvangen én al aanmeldingen voor volgend jaar :)

Activiteit meisjesclub

Eind november is een deel van de meisjesclub van de Bethelgemeente naar de Wijngaard geweest. De meisjes hebben daar spelletjes gedaan met de bewoners. Twee meisjes hebben wat lekkers meegenomen. Het was erg leuk en gezellig. Het andere deel van de club zal in januari langsgaan. Met de andere clubs van de Bethelgemeente zullen we in het nieuwe jaar ook verschillende activiteiten ondernemen.

Studenten Hogeschool Utrecht

Er zijn verschillende eerstejaars studenten van de Hogeschool Utrecht als stagiair(e)s betrokken bij Gewoon Samen. Een paar studenten lopen hun maatjesstage via ons; zij zijn dus via Gewoon Samen een maatjescontact aangegaan. Daarnaast is een groepje aan de slag gegaan met een onderzoek naar hoe nóg meer jongeren in Zeist bereikt en ingezet kunnen worden.

Eindejaarsgift

Zoals jullie waarschijnlijk weten, is Gewoon Samen financieel gezien afhankelijk van giften. Graag doen we aan het einde van het jaar een oproep:
Draag je Gewoon Samen een warm hart toe? Vind je het belangrijk dat we nog meer jongeren betrekken bij vrijwilligerswerk, om zo nog meer kwetsbare Zeistenaren te helpen? Je kunt hieraan bijdragen door een gift over te maken. Zo bouwen we met elkaar aan een samenleving waarin juist ook jonge mensen naar anderen omzien. Alvast hartelijk dank!

Doneren kan eenvoudig via iDEAL (klik op het logo), of door je gift over te maken naar NL98 TRIO 0391 0446 56 t.n.v. Stichting Netwerk Gewoon Samen.

Gewoon Samen in beeld

Op het Ontmoetingsfeest is ook onze korte film in première gegaan. Nog niet gezien? Of wil je hem opnieuw zien? Via deze link is hij te bekijken.
De vacature

Zoals aangegeven zijn we op zoek naar een nieuwe netwerkcoördinator. De vacature hiervoor is op verschillende plekken te vinden, onder andere hier op onze website.
Vertrek Janien
 
Per 1 februari stop ik met mijn taak als netwerkcoördinator van Gewoon Samen. “Wat ga je dan doen?” vragen veel mensen als ik dat vertel. Dat is natuurlijk een logische vraag, maar ik ga eigenlijk niets nieuws doen. Ik combineer het werken voor Gewoon Samen vanaf het begin al met een andere baan, namelijk het ontwikkelen van een methode voor hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs. Gewoon Samen en de methode waar ik aan meewerk, breiden allebei uit. Dat is natuurlijk erg fijn, want voor Gewoon Samen betekent het bijvoorbeeld dat we meer mooie projecten draaien. Maar ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat ik niet bij beide banen mee kan groeien. Daarom heb ik enkele maanden geleden besloten één van de twee los te laten, en dat is uiteindelijk Gewoon Samen geworden.

Waar ik het meest van heb genoten - en wat ik het meest ga missen? Het contact met de hulpontvangers; de opbouwende gesprekken met samenwerkingspartners, waarin we samen zoeken naar hoe we elkaar kunnen aanvullen en iets kunnen betekenen voor mensen uit Zeist; de jongeren die me steeds weer blij verrassen met hun extra inzet en flexibiliteit; het werken en de gezelligheid met Marion; het ontwerpen van flyers en dergelijke; én de heerlijke Gewoon-Samen-trui ;)

Best gek, om iets wat je zelf gestart bent los te laten. Maar wel goed. Ik heb er alle vertrouwen in dat het door Marion, en haar nieuwe collega, goed zal blijven gaan. Ik ben dankbaar dat ik bij heb mogen dragen aan het bedenken, starten en uitbouwen van Gewoon Samen en met Marion mooie dingen heb mogen doen en zien gebeuren. Nu geef ik graag het stokje door. En wie weet wat ik als vrijwilliger nog op ga pakken via Gewoon Samen …

Hartelijke groet, Janien


Over de mogelijkheid Janien gedag te zeggen, volgt later meer info.

Netwerk Gewoon Samen wordt onder andere gesteund door:
Netwerk Gewoon Samen is het jongeren-vrijwilligersnetwerk in Zeist, waar jongeren tussen de 15 en 30 jaar zich vrijwillig inzetten voor Zeistenaren die weinig of geen netwerk hebben. Zij geloven in een samenleving waar omzien naar elkaar – juist ook door jonge mensen – gewoon is. Bedankt voor je betrokkenheid bij Gewoon Samen!

Je ontvangt deze mail, omdat je hebt aangegeven de nieuwsbrief van Netwerk Gewoon Samen te willen ontvangen, of omdat we je zelf graag op de hoogte willen houden. Wil je de nieuwsbrief toch niet meer ontvangen? Je kunt je afmelden via de link hieronder.

Copyright © 2017 Stichting Netwerk Gewoon Samen, All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Netwerk Gewoon Samen · Slotlaan 210-E · Zeist, Ut 3701GT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp