Copy
Nieuwsbrief Netwerk Gewoon Samen | april 2019
Bekijk deze mail in je browser.

GEWOON SAMEN VERHUISD * GEWOON SAMEN IN CIJFERS * GEWOON SAMEN IN VERHALEN


Beste lezers!

De eerste nieuwsbrief van 2019 ligt weer voor je klaar! Wij zijn met frisse moed en grootse plannen het nieuwe jaar begonnen. Voor beiden is het de eerste keer dat we een heel jaar gaan werken aan Netwerk Gewoon Samen: een leuke uitdaging!

Dat Netwerk Gewoon Samen voorziet in behoeften is te merken. In 2018 hebben nóg meer jongeren zich ruim 100 uur meer vrijwillig ingezet hebben voor nog meer hulpontvangers in Zeist
dan in 2017. Dat vrijwilligerswerk doen écht betekenisvol is, lees je ook in het verhaal van Bicha: het doen van vrijwilligerswerk heeft bij haar geleid tot het voornemen om een opleiding te gaan doen in de ouderenzorg. Hoe mooi is dat!?

Ook in 2019 merken we dat er grote behoefte is aan contact, maatjes en hulp. Hieronder enkele openstaande vragen. Misschien ben of ken jij de juiste persoon die zich in gaat zetten voor deze mensen? We horen het graag!

Tot slot een nieuwtje vanuit het coördinatieteam: welke dat is? Lees snel verder!


Hartelijke groet!
Aristha & Jolien

Netwerk Gewoon Samen 2018 in cijfers

Zoals elk jaar hebben we weer in kaart gebracht hoeveel vrijwilligers zich hebben ingezet en hoeveel uur ze dit hebben gedaan. Het aantal hulpontvangers, hulpactiviteiten en vrijwilligersprojecten zijn ook bekend.

Het resultaat mag er zijn: méér vrijwilligers, méér hulpontvangers en méér uren! Daar zijn we blij mee en trots op!
 
          2017                                                                                                    2018
220 vrijwilligers 284
83 vrijwilligersprojecten 60
350 hulpontvangers 392
260 hulpactiviteiten 296
1280 uren 1425
Van vrijwilliger naar student...!

"Mijn naam is Bicha en ik wilde graag beter Nederlands leren. Daarom heeft mijn docent van het NVA (een centrum voor integratie en participatie) mij in contact gebracht met Netwerk Gewoon Samen, zodat ik vrijwilligerswerk kan doen en hierdoor beter Nederlands leer praten.Ik vind het belangrijk om iets te kunnen doen voor een ander. Vrijwilligerswerk helpt mij om beter Nederlands te leren. 

De coördinator van Gewoon Samen vroeg of ik het leuk vond om met ouderen te werken. Dat leek mij wel wat. Ik ben toen op gesprek gegaan in De Wijngaard (verzorgingshuis in Huis ter Heide). De eerste dagen vond ik het contact met de oudere mensen erg wennen. Toen ik de ouderen voor het eerst zag dacht ik: ‘Later ben ik ook zou oud, ik wil graag deze mensen helpen’. Ik vind het contact met de oudere mensen erg leuk. Iedere dinsdag help ik 3 uren bij de dagopvang. Koffie drinken met de ouderen, praten, tv kijken. We doen soms ook spelletjes of we gaan sporten. Met kerst hebben we een bloemstukje gemaakt met elkaar. Ik vind het wel moeilijk als mensen overlijden waar ik contact mee had.

Mijn begeleider van de Wijngaard heeft verteld dat ik een opleiding mag gaan doen. Ik vind dit erg leuk. Als ik klaar ben met mijn Nederlandse lessen ga ik beginnen met de opleiding. Dan blijf ik werken bij de Wijngaard met de ouderen. Ik heb er veel zin in!"

 
ACTUELE HULPVRAGEN
  • Computerhulpmaatje
  • Tuinklussen en andere praktische klussen
  • Leesmaatje
  • Maatje voor eenzame oudere
  • Hulp bij muziekmiddag in Wijkinloophuis Lindenhuis
  • Mee naar het ziekenhuis + drie weken huishoudelijke hulp vanaf 18 april
VERHUISBERICHT!

Jaa, we hebben een prachtige nieuwe werkplek! Vanaf 1 april werken we vanuit het Wijkinloophuis Centrum in Zeist. Het Wijkinloophuis is een "gastvrije plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Wijkbewoners kunnen terecht voor een luisterend oor, advies, activiteiten en gezelligheid met een kopje koffie of thee erbij".

Het is geweldig dat we hier terecht kunnen, dichtbij de mensen waarvoor Netwerk Gewoon Samen in het leven is geroepen. We hopen op mooie ontmoetingen, goede samenwerking en natuurlijk gezellige koffiemomenten! ;-) 

Ons nieuwe bezoekadres: Achterheuvel 2, Zeist

Om ons mooie werk te kunnen voortzetten en een structureel netwerk van jongeren te bouwen, zijn financiën nodig. Wij worden gesteund door gemeente Zeist, door kerken en enkele fondsen. Maar dit is niet voldoende om onze begroting rond te krijgen. Wil je meewerken aan een mooier Zeist, heb je een bedrijf of wil je particulier doneren? Dit kan eenvoudig via iDEAL (klik op het logo), of door je gift over te maken naar NL98 TRIO 0391 0446 56 t.n.v. Stichting Netwerk Gewoon Samen.

Netwerk Gewoon Samen wordt onder andere gesteund door:
Netwerk Gewoon Samen is het jongeren-vrijwilligersnetwerk in Zeist, waar jongeren tot 30 jaar zich vrijwillig inzetten voor Zeistenaren die weinig of geen netwerk hebben. Zij geloven in een samenleving waar omzien naar elkaar – juist ook door jonge mensen – gewoon is. Bedankt voor je betrokkenheid bij Gewoon Samen!

Je ontvangt deze mail, omdat je hebt aangegeven de nieuwsbrief van Netwerk Gewoon Samen te willen ontvangen, of omdat we je zelf graag op de hoogte willen houden. Wil je de nieuwsbrief toch niet meer ontvangen? Je kunt je afmelden via de link hieronder.

Copyright © 2019 Stichting Netwerk Gewoon Samen, All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Netwerk Gewoon Samen · Slotlaan 210-E · Zeist, Ut 3701GT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp