Copy
Nieuwsbrief Netwerk Gewoon Samen | oktober 2018
Bekijk deze mail in je browser.

Beste lezers!

We zitten alweer in oktober! Hoogste tijd om jullie weer op de hoogte te brengen van de inzet die 'onze' jongeren in Zeist hebben getoond! 
Deze keer laten we enkele jongeren aan het woord over hun motivatie iets voor een ander te doen. 

En we laten jullie vast weten wanneer het komende ontmoetingsfeest plaatsvindt.
Een jaarlijks terugkerend feest waar vrijwilligers, hulpontvangers, sponsors, samenwerkingspartners en iedereen die Gewoon Samen een warm hart toe draagt, bij elkaar worden gebracht, elkaar ontmoeten en worden bedankt voor hun inzet, bijdrage, prettige samenwerking en vertrouwen. 

En wist je dat...
- er momenteel 17 maatjescontacten lopen?
- er tot nu toe in 2018 250 jonge mensen zijn ingezet om iemand te helpen in huis of om mensen in verschillende verzorgingstehuizen een fijne middag of avond te geven?
- er in 2018 al 220 mensen blij zijn gemaakt met ontmoeting en/of praktische hulp?
- we nog veel meer jongeren nodig hebben om Zeist nog mooier te maken? :) 

Hartelijke groet, 
Aristha & Marion


 

ONTMOETINGSFEEST
19 NOVEMBER ben je 's avonds welkom op ons jaarlijkse Ontmoetingsfeest; deze keer op locatie van de Biga groep, Thorbeckelaan 3. 
Noteer het vast in je agenda; binnenkort ontvang je de uitnodiging met daarop meer informatie. 
Hoi! Ik ben Thijmen Stolk uit Zeist (links op de foto). Ik ben 18 jaar en studeer momenteel de Alo in Zwolle, dus sporten is één van mijn grootste passies.

Enkele maanden geleden vroeg een goede vriend van mij, Frans-Jan, of ik zin had om een keer mee te doen aan vrijwilligerswerk. Omdat ik zeeën van tijd had die periode heb ik ja gezegd en hebben we een keer een huis leeg gehaald van een oudere man. Na die dag zijn we bij Netwerk Gewoon Samen gekomen en zijn we regelmatig bezig voor de organisatie. Het is een fijn gebaar om onze jeugdige vrije tijd ‘weg te geven’ aan mensen die goed hulp kunnen gebruiken. Weinig jongeren van onze leeftijd werken mee aan organisaties zoals deze en de reacties die we krijgen zijn dan ook super positief! Ondanks mijn drukke agenda op het moment probeer ik samen met Frans-Jan zo vaak mogelijk ‘klussen’ te doen en mensen te helpen. Sinds kort hebben we ook een andere maat van ons, Mitch, gevraagd of hij mee wil doen en zo maken veel handen licht werk.
Ha, ik ben Frans-Jan Snoek (rechts op de foto), 21 jaar en ik studeer journalistiek. Eén van de coördinatoren van Gewoon Samen vroeg me een tijdje geleden om samen met een vriend een klus te doen. Dat beviel goed, dus besloot ik me aan te melden als vrijwilliger. Ondertussen doen we eens in de zoveel tijd karweitjes bij iemand die dat zelf lastig kan. Het is hartstikke gezellig, we leren allerlei handige doe-het-zelf vaardigheden en de persoon die we helpen is duidelijk enorm dankbaar. Echt een aanrader! 
Serdar, vrijwilliger:

Als ik aan kom fietsen staat de koffie te pruttelen en staan de kopjes op tafel. Het "werk" begint met een praatje.
Gewoon samen, open en gezellig.
 
Praktische hulp, dat werd gevraagd en met twee 'rechter' handen kan ik dat verzorgen. 
 
Echter is de vertrouwensband veel belangrijker.
 
Kwetsbaar, dat is waar ik vaak aan denk.
Maar na afloop, als ik op mijn fiets stap en met voldoening gedag zwaai, zijn ze dat een stuk minder. Wetende dat er mensen zoals ons zijn.
 
Na het lezen van een nieuwsbrief van de woningbouwvereniging ben ik terecht gekomen bij deze stichting.
Maar de echte reden, ik kan mezelf zijn in dit netwerk. Vriendelijk en behulpzaam voor elkaar.
 
 
Wij zoeken iemand die ons kan helpen een leuk filmpje te maken, waar enkele vrijwilligers in beeld en aan het woord komen.

Ben of ken jij iemand die hier de skills en het programma voor heeft? Neem dan contact met ons op! (e-mail: contact@netwerkgewoonsamen.nl)   

Om ons mooie werk te kunnen voortzetten en een structureel netwerk van jongeren te bouwen, zijn financiën nodig. Wij worden gesteund door gemeente Zeist, door kerken en enkele fondsen. Maar dit is niet voldoende om onze begroting rond te krijgen. Wil je meewerken aan een mooier Zeist, heb je een bedrijf of wil je particulier doneren? Dit kan eenvoudig via iDEAL (klik op het logo), of door je gift over te maken naar NL98 TRIO 0391 0446 56 t.n.v. Stichting Netwerk Gewoon Samen.

Netwerk Gewoon Samen wordt onder andere gesteund door:
Netwerk Gewoon Samen is het jongeren-vrijwilligersnetwerk in Zeist, waar jongeren tot 30 jaar zich vrijwillig inzetten voor Zeistenaren die weinig of geen netwerk hebben. Zij geloven in een samenleving waar omzien naar elkaar – juist ook door jonge mensen – gewoon is. Bedankt voor je betrokkenheid bij Gewoon Samen!

Je ontvangt deze mail, omdat je hebt aangegeven de nieuwsbrief van Netwerk Gewoon Samen te willen ontvangen, of omdat we je zelf graag op de hoogte willen houden. Wil je de nieuwsbrief toch niet meer ontvangen? Je kunt je afmelden via de link hieronder.

Copyright © 2018 Stichting Netwerk Gewoon Samen, All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Netwerk Gewoon Samen · Slotlaan 210-E · Zeist, Ut 3701GT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp