Copy
Nyheter från Sveriges nordligaste destination
Läs mejlet i din webbläsare
Dela
Skicka vidare

Norrskenssäsongen är här!

Norrsken går inte att beställa. Men ibland dyker de upp som på beställning. Just så var det när vi tog emot marknadsexperter från Tyskland, Storbritannien och Nederländerna i slutet av augusti.
Läs mer här

#norrsken #reseanledning #mörkakvällar

Nya skyltar längs fjällederna

I världsarvet Laponia monterades på uppdrag av Laponiatjuottjudus
(Laponiaförvaltningen) nya skyltar under sommaren 2016. Gissningsvis är Laponias syltar snarlika de skyltar som ska upp i övriga fjällvärlden.
Läs mer här

#fjällsäkerhet #laponia #vandring

​Nutti Sámi Siida nominerat till Stora Turismpriset 2016

Nutti Sámi Siida i Jukkasjärvi är kandidat till Stora Turismpriset 2016 som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. 
Läs mer här

#ekoturism #nytänkare #lyckatill
Omvärld och trender

Hösttermin på The Iceland Academy! Så här utbildar Visit Iceland besökare om hur man fotar norrsken, packar och klär sig rätt eller äter som in islänning.

Norwegian fortsätter öka. Företaget rapporterar hög kabinfaktor i alla marknader och är särskilt nöjda med långlinjerna över Atlanten. Mer här

Ny global undersökning visar att resande gör dig mer öppen och benägen att lita på andra människor. Resande har större effekten än utbildning när det kommer till öppenhet för andra människor och kulturer. Fortsätt utforska!
Så här ser andra på oss
 
Arctic Living på ICEHOTEL fick stort genomslag i internationell press under föregående säsong – så här såg det ut!
 
Italienska Vouge gillar Treehotel. Se här!

Australienska Escape skriver om hotellet som måste byggas upp varje år och där man får en lektion i hur man sover vid incheckning. Jättefint reportage här!

 
Här samlar vi branschnytt!

Scandic vill bygga ut sitt hotell i Luleå, skulle bli det största i stan' Mer om planerna här 

Besöksliv skriver om Kiruna Laplands nya vd – välkommen Daniel!

Nu blir vandringen upp till Kebnekaises topp säkrare tack vare sherpas från Khundi. Läs mer här!

Nyfikna på ICEHOTEL 365? Läs den här intervjun med Yngve Bergqvist. 
 
Foto: Graeme Richardson, Göran Wallin och Johan Adermalm
Tipsa ansvarig för nyhetsbrev! Mejla Anna Odevall på anna.odevall@swedishlapland.com
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Webb
Webb
Mynewsdesk
Mynewsdesk
Instagram
Instagram
Swedish Lapland Visitors Board är regionens officiella företrädare för besöksnäringen som genom en näringslivsorienterad samverkansplattform verkar för att stötta näringens ambitioner att göra affärer av den internationella och nationella efterfrågan på destinationens utbud av subarktiska produkter och upplevelser. Målet är en fördubbling av omsättningen (TEM-rapporten) fram till år 2020, från 2010 års nivå om 4,1 miljarder till 8,2 miljarder. 

Huvuddelen av verksamheten inom Swedish Lapland Visitors Board bedrivs i form av utvecklingsprojekt. För närvarande driver organisationen projekten:

 ”Destination Capacity Building in Swedish Lapland” är ett samverkansprojekt som syftar till att skapa ökad tillväxt i regionens små- och medelstora besöksnäringsföretag. Projektet är finansierat av EUs Strukturfonder/Tillväxtverket, destinationens samtliga 16 kommuner, Länsstyrelsen Norrbotten, Norrbottens läns landsting, Region Västerbotten. 

 ”Visit Arctic Europe” är ett gränsöverskridande marknadsprojekt som drivs tillsammans med Northern Norway Tourism Board och Finnish Lapland Tourism Board. Det finansieras av Interreg Nord, besöksnäringsföretag och partners, VisitSweden, Länsstyrelsen Norrbotten och Norrbottens läns landsting.
Nyhetsbrevet ges ut av Swedish Lapland Visitors Board. Regionens officiella företrädare för besöksnäringen. Mer från verksamheten hittar du på: swedishlaplandvisitorsboard.com 
Copyright © 2016 Swedish Lapland Visitors Board, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp