Copy
Nyheter från Sveriges nordligaste destination
Läs mejlet i din webbläsare
Dela
Skicka vidare

Trender som påverkar resandet!

Vi sammanfattar SKIFT:s senaste rapport – Defining the future of travel 2016. I sju korta punkter får du reda på trender som kommer att påverka resenärers beteende, för den som vill fördjupa sig finns hela rapporten. 
Läs mer här

#digital #resemönster #trender

Åka Skidor skriver om Svanstein Ski

I nummer 5/6 finns ett 11 sidor långt reportage från Svanstein Ski, i det skriver frilansjournalisten Johan Wiemer om när hans dröm gick i uppfyllelse.  

Läs mer här

#skidåkning #DCB #visningsresa

Naturturismen får egen nationell strategi

Vi välkomnar initiativet som Svenska Ekoturismföreningen fått i uppdrag att arbeta med. Den nationella satsningen på att ta fram en långsiktig strategi går hand i hand med det arbete som sker i regionen. 
Läs mer här

#ekoturism #strategi #naturesbest
Omvärld och trender

Storslagen Fjällmiljö presenterar heta fjälltrender. Dagens fjällturist vill tävla, vandra längre tid – och strunta i sociala medier. Det visar forskare som kartlagt de största trenderna i svenska fjällen.

15 miljoner finns att söka för jobbskapande naturturism i landsbygd! Jordbruksverket håller i projektet, ansök innan 1 november. Mer här

Filma ditt åk! SkiStar storsatsar efter förra årets testperiod. Åk, le och dela!
Så här ser andra på oss
 
Irene Colzi, en välkänd och mycket populär italiensk bloggare, har besökt Swedish Lapland i somras, resultatet blev ett långt inlägg med underbara bilder – Buona lettura!

När Red Bull UK tipsar adrenalin-junkies om topp tio äventyr att checka av i Skandinavien är Swedish Lapland med två gånger – så här ser listan ut!
 
Sova i ett ufo i minus 25 – den australienska bloggaren Alexis Airey skriver om hennes äventyr i Swedish Lapland.
 
Här samlar vi branschnytt!

Forma framtiden! Lapplands Lärcentra söker projektledare för utbildningar inom besöksnäringen! 

Från OS till Dundret! Besöksliv har gjort en intervju med Monica Äija-Lenndin vd för Dundret. 

Brändögruppen tar över Jopikgården – NSD har intervjuat Daniel Sundström

Swedish Lapland Visitors Board pratade flygskatt på Logiskdagarna. Läs mer!

Camp Ripan söker restaurangchef – mer om tjänsten här!
Foto: SKIFT magazine, Åka Skidor och Carl-Johan Utsi
Tipsa ansvarig för nyhetsbrev! Mejla Anna Odevall på anna.odevall@swedishlapland.com
Twitter
Twitter
Facebook
Facebook
Webb
Webb
Mynewsdesk
Mynewsdesk
Instagram
Instagram
Swedish Lapland Visitors Board är regionens officiella företrädare för besöksnäringen som genom en näringslivsorienterad samverkansplattform verkar för att stötta näringens ambitioner att göra affärer av den internationella och nationella efterfrågan på destinationens utbud av subarktiska produkter och upplevelser. Målet är en fördubbling av omsättningen (TEM-rapporten) fram till år 2020, från 2010 års nivå om 4,1 miljarder till 8,2 miljarder. 

Huvuddelen av verksamheten inom Swedish Lapland Visitors Board bedrivs i form av utvecklingsprojekt. För närvarande driver organisationen projekten:

 ”Destination Capacity Building in Swedish Lapland” är ett samverkansprojekt som syftar till att skapa ökad tillväxt i regionens små- och medelstora besöksnäringsföretag. Projektet är finansierat av EUs Strukturfonder/Tillväxtverket, destinationens samtliga 16 kommuner, Länsstyrelsen Norrbotten, Norrbottens läns landsting, Region Västerbotten. 

 ”Visit Arctic Europe” är ett gränsöverskridande marknadsprojekt som drivs tillsammans med Northern Norway Tourism Board och Finnish Lapland Tourism Board. Det finansieras av Interreg Nord, besöksnäringsföretag och partners, VisitSweden, Länsstyrelsen Norrbotten och Norrbottens läns landsting.
Nyhetsbrevet ges ut av Swedish Lapland Visitors Board. Regionens officiella företrädare för besöksnäringen. Mer från verksamheten hittar du på: swedishlaplandvisitorsboard.com 
Copyright © 2016 Swedish Lapland Visitors Board, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp