Copy
Jaargang 9・Nummer 3・Oktober 2016
Open deze email in je browser
Nieuwsbrief oktober 2016
JEUGD OP KAMPIOENKOERS
Voor het eerst dit jaar doet er een jeugdploeg mee aan de competitie. Het gaat om de zogenaamde Oranje World Tour competitie, waarbij om de twee weken bij een andere club tussen 9:00 en 11:30 uur een aantal wedstrijden wordt afgewerkt. De kinderen spelen op een driekwart veld met oranje (minder harde) ballen. Iedere wedstrijd wordt beslist met twee gewonnen sets. Bij deze kinderen is een set hetzelfde als bij volwassenen een tie-break. Het computerprogramma van de KNLTB maakt in aanvang van de ochtend de speelrondes en wedstrijden. Singels en dubbels worden door elkaar gespeeld evenals jongens en meisjes. Dus een jongensdubbel kan zomaar tegenover een meisjesdubbel staan.
 
Het HTC team bestaat uit Emy van der Ende, Marit Booij, Daan Mulder, Merlijn de Ruyter en Sem Dragt. De eerste wedstrijd was zondag 4 september in de Weide. Aanwezig Westerbork, De Weide, Slagharen en HTC. In een zeer spannende ochtend werd ons team tweede.
Zondag 25 september hebben wij thuis gespeeld. Super weer en zeer, zeer spannende wedstrijden. Een aantal driesetters die echt zeer op het scherpst van de snede beslist zijn. Erg leuk om te zien dat ze niet alleen veel beter waren dan vorige keer, maar dat het ook steeds meer een team wordt. Die dag werd ons team 1e!
Afgelopen zondag, 9 oktober was de een-na-laatste competitiedag in Westerbork. Daar ging Slagharen er met de winst vandoor, maar zijn onze jeugdspelers toch mooi tweede geworden samen met Westerbork.

De laatste keer is zondagochtend 6 november in Slagharen. Als het mee zit worden onze toppers dan gewoon kampioen!

Klik op de afbeelding hieronder voor foto's van de competitiedag in Hollandscheveld.
WINTERTENNIS
In de afgelopen periode is er door het bestuur contact geweest met de tennisclubs uit Hoogeveen. Eén van de onderwerpen was het tennissen in de winter. Vorige winter is er door een aantal mensen in het Spaarbankbos gespeeld. Er zijn ook leden geweest die wel de intentie hadden om dit te doen, maar die er niet of onvoldoende gebruik van hebben gemaakt. Dit om uiteenlopende redenen.

Nu is er in een overleg met TC de Weide door hen ook voorgesteld dat onze leden een winter abonnement kunnen afsluiten. Hierbij is er ook gelegenheid om met hun dinsdagavond competitie mee te doen. Daarnaast leeft er binnen hun vereniging de gedachte om 3 tot 4 maal in het winterseizoen een Hoogeveense avond te organiseren. Men denkt dan aan de vrijdag avond. Voor deze avonden wil men vanuit de Weide wel ondersteuning krijgen in de organisatie. Men denkt aan een soort ambassadeur van elke club.

Voor zowel het winter abonnement bij HLTC als bij TC de Weide staat een tarief van € 50,- Een andere mogelijkheid is om te kijken of het haalbaar is om de gehele winter op onze eigen banen te spelen. Als bestuur willen we deze mogelijkheid ondersteunen door 2 banen bespeelbaar te houden, zolang de vorst geen roet in het eten gooit.

Al met al zijn er dus meerdere opties, dat maakt het niet altijd eenvoudiger. Graag willen we horen wat jullie van deze speelmogelijkheden vinden. Er hoeft niet gekozen te worden, de verschillende mogelijkheden kunnen naast elkaar bestaan.


Graag jullie reacties naar info@hveldtennis.nl
CLUBKAS CAMPAGNE
Zoals jullie al gelezen hebben in de mail van begin september is de Rabobank Clubkas Campagne weer van start gegaan. Mocht je nog niet gestemd hebben, dan heb je nog 4 dagen de tijd om te stemmen op HTC (mits je lid bent van de Rabobank). Stemmen kan namelijk nog t/m 14 oktober.
EIND TOSS
Aan het begin van het jaar hebben we een zeer geslaagde openingstoss gehad met ruim 20 deelnemers. Hierbij zaten ook een aantal beginners die inmiddels lid zijn geworden. Hoewel het weer ons anders doet vermoeden, zit het gravelseizoen er inmiddels bijna op. Natuurlijk moeten we het tennisseizoen ook in stijl afsluiten met een gezellige toss. De Eind Toss begint vrijdag 4 november om 19:00 met een kopje koffie/thee en om 19:30 beginnen we met tennissen. Na het tennissen is er tijd voor een hapje en een drankje. We hopen jullie te zien op vrijdag 4 november om 19:00.

Klik op de afbeelding hieronder om de flyer te bekijken.
IDEEËNBUS
Een ideeënbus ontbreekt nog in onze kantine, dus binnenkort wordt er een ideeënbus opgehangen in de kantine.

We willen de bus dan ook gebruiken voor ideeën ten behoeven van de besteding van het geld van Vrienden van HTC. Tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering willen we dan stemmen op het beste idee om daaraan het geld te spenderen.

Dus kom maar op met een leuk idee en wellicht wordt daarop het meest gestemd tijdens de ALV.
OEFENKOOI VERNIEUWD
In de vorige nieuwsbrief hebben jullie gelezen dat er plannen waren om de oefenkooi aan te pakken. Bij deze het vervolg:

In september is gebruik gemaakt van het mooie nazomerweer om de vloer van de oefenmuur te renoveren en het nieuwe net op te hangen. De laatste jaren was de kwaliteit van, met name de betonvloer, erg achteruit gegaan. Hierdoor werd er de door de jeugd en andere leden van de tennisclub weinig tot geen gebruik gemaakt van de oefenmuur. Dit werd steeds meer als een gemis gezien, zeker omdat het aantal jeugdleden de laatste jaren is toegenomen. De oefenmuur kan namelijk prima worden gebruikt om de tennis slagen te trainen. Dit kan men doen met meerdere mensen tegelijk, maar kan ook prima alleen.

In overleg met Dhr. R. Kreeft van Kreeft Beton Techniek is er bekeken hoe dit probleem kon worden opgelost. De firma Kreeft zag wel mogelijkheden om de betonvloer optimaal te prepareren. Nadat enkele leden de vloer gereinigd hebben en de omgeving onder handen hebben genomen, is er half september begonnen met het opbrengen van een gravel-rode coating. Gelukkig was het weer gunstig en konden de werkzaamheden vlot worden afgerond. Hierdoor is de wens van de jeugdcommissie en van de ouders in vervulling gegaan. Inmiddels zijn er de eerste ballen weer geslagen en is het tennispark weer compleet.

HTC wil Dhr. Kreeft en zijn bedrijf dan ook hartelijk danken voor de professionele aanpak en zijn bereidwilligheid om de tennisclub te Hollandscheveld op deze manier te sponsoren.
Wie weet komt er van onze tennismuur net zo'n topper af als deze in het filmpje hieronder.
ACTIVITEITEN
• Elke woensdag vanaf 19:30: Toss
• 15 oktober: Najaarscompetitie week 5
• 22 oktober: Najaarscompetitie week 6
• 29 oktober: Najaarscompetitie week 7
• 4 november vanaf 19:00: Eind Toss
• 6 november World Tour competitie
• 
12 t/m 18 juni 2017: Open toernooi
Copyright © 2016 Hollandscheveldse Tennis Club. Alle rechten voorbehouden.
Hollandscheveldse Tennis Club・Otto Zomerweg 71・7913 AG・HollandscheveldEmail Marketing Powered by Mailchimp