Copy
Jaargang 10・Nummer 1・Februari 2017
Open deze email in je browser
Nieuwsbrief februari 2017
BANEN SPEELKLAAR & NLDOET
We willen de banen en het sportpark weer op orde brengen voor het komende seizoen. Zoals in de jaarvergadering al is besproken, is het in eigen beheer speelklaar maken van de banen erg belangrijk voor het voor bestaan van onze tennisclub.

De weersvoorspelling lijkt gunstig er wordt de eerste 2 weken geen vorst meer verwacht. Vandaar dat we de zaterdagen in maart kunnen benutten voor deze werk-zaamheden. We starten op 4 maart. Op zowel 4 als op 11 maart zullen er veel mensen nodig zijn om gravel af te voeren en weer op te brengen. Ook zijn er voldoende kruiwagens en scheppen nodig, dus neem ze mee.

Daarnaast zijn er ook nog de andere klussen op het park. Als het weer het toe laat willen we om 9:00 uur starten. Houd verder de mail in de gaten voor eventuele wijzigingen. Neem zelf ook werkhandschoenen mee als je dit prettig vindt.

NLdoet 2017
Zaterdag 11 maart doen we mee aan NLdoet. Vanuit het Oranje Fonds krijgen we dan een kleine financiële vergoeding, mits er genoeg vrijwilligers zijn.

We hopen op een goede opkomst, waar partners, buren, vrienden, etc. ook welkom zijn. Tot ziens op 4 maart.
HOOGEVEENSE TENNISAVONDEN
Tennisverenigingen T.C. de Weide, H.L.T.C. Spaarbankbos en H.T.C. hebben de handen ineengeslagen en organiseren sinds dit jaar de Hoogeveense Tennisavonden. Op deze vrijdagavonden wordt een gezellige dubbelcompetitie georganiseerd waarbij alle leden van de Hoogeveense tennisclubs welkom zijn.

De deelnemers worden ingedeeld op sterkte zodat iedereen voldoende uitdaging heeft op zijn of haar eigen niveau. Aan het einde van de avond zijn de winnaars bekend waardoor er geen verplichting bestaat om elke avond mee te doen. Doel van deze avonden is met name om de tennissport in de gemeente Hoogeveen weer een positieve schwung te geven.

3 Februari jongstleden heeft de 1e avond inmiddels plaatsgevonden bij H.L.T.C. Spaarbankbos. Er deden 20 koppels mee verdeeld over 4 poules (niveau 6, 7, 8 en 9). Aan het einde van de avond waren er 4 winnaars welke allemaal met een prijs naar huis gingen. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door het Koetshuis. Voor de komende tennisavond van 3 maart bij T.C. de Weide hebben zich al weer 25 koppels ingeschreven. Dat belooft dus weer een gezellige avond te worden.

De laatste avond vindt plaats op ons tennispark op 14 april. Natuurlijk hopen we op veel deelname van jullie en weer zo’n gezellige avond! Opgeven kan via: hoogeveenstennis@gmail.com.
OPENINGSTOSS/OPENDAG MET BIERPROEVERIJ
Ook dit jaar is er weer onze jaarlijkse openingstoss om het seizoen officieel te openen. We willen jullie graag uitnodigen om vrijdagavond 7 april een balletje te komen slaan. Net zoals voorgaand jaar is iedereen welkom. Neem gerust een paar introducés mee.

Om het seizoen feestelijk te beginnen hebben we ook een activiteit bedacht. Na het tennissen kan er voor € 10 gebruik worden gemaakt van een bierproeverij van de Hoogeveense brouwerij De Jonge Beer. U krijgt hiervoor een proeverij van 4 verschillende bieren.

De openingstoss begint vrijdag 7 april om 19:00 met een kopje koffie/thee en om 19:30 beginnen we met tennissen. Na het tennissen is er tijd voor de proeverij en een hapje. Je bent niet verplicht om aan de proeverij deel te nemen. Bij interesse in de proeverij graag opgeven voor 31 maart via: info@hveldtennis.nl. We hopen u te zien op vrijdag 7 april om 19.00.

Tot dan.
NEEM 'VRIENDJE-MEE' MIDDAG
Vrijdagmiddag 7 april van 15:15 tot ongeveer 17:30 is er weer een Neem 'vriendje-mee' middag voor de jeugd. Onze jeugdleden mogen dan vriendjes en/of vriendinnetjes meenemen om leuke tennis/bal spelletjes te doen op de baan. Mocht je kind kennen die het ook wel leuk lijkt om te tennissen, mag hij/zij uiteraard ook komen. Ook dat kind mag natuurlijk een vriendje meenemen.

De entree is gratis en de kinderen hoeven geen (eigen) racket mee te nemen. De middag wordt afgesloten met een broodje knakworst.

Het is fijn als van tevoren even doorgegeven wordt of je komt en met hoeveel vriendjes/vriendinnetjes. Opgeven kan bij Heidi van der Ende.
VOORJAARS-COMPETITIE
Meestal wordt de indeling van de voorjaars-competitie begin maart bekend gemaakt. Houdt daarvoor onze website en/of die van de KNLTB in de gaten. 

De voorjaarscompetitie voor senioren begint in het weekend van 8 april. Alle speeldata zijn de vinden op de website.

Daarentegen is de indeling van de TennisKids Worldtour voorjaarscompetitie wel bekend. De jeugd begint dan ook wat eerder met hun competitie, namelijk op zondag 19 maart. De tweede (26 maart) en vijfde (11 juni) competitieronde speelt onze jeugd thuis. Ook de speeldata van de TennisKids Worldtour competitie staan op de website.
TENNISLES SENIOREN
Tijdens de openingstoss vorig jaar zijn er een hoop nieuwe leden bijgekomen. Deze leden zijn geïnteresseerd om tennislessen te volgen. Dus voor aankomend seizoen komt er sowieso weer een groep senioren die gaan lessen.

De jeugd kreeg vorig jaar les op de dinsdag. Welke dag dit jaar de jeugd en senioren les krijgen is nog niet helemaal duidelijk, maar dat wordt spoedig vermeld op de website.

Ben je geïnteresseerd om tennisles te nemen, neem dan contact op met iemand van het bestuur of stuur een mailtje naar info@hveldtennis.nl.
DE VRIENDEN VAN H.T.C.
Al een aantal jaren bestaat het initiatief De Vrienden van HTC. Met dank aan Alie van der Weide, die de afgelopen jaren dit initiatief heeft getrokken, zal Marleen van der Vinne vanaf heden het initiatief overnemen en voortzetten.

Zegt het voort!
Met een eenmalige bijdrage van €10,- bent je voor een heel jaar lid van De Vrienden van HTC. Vrienden doen iets extra’s voor elkaar, zo ook De Vrienden van HTC. De borden met daarop de vrienden is symbolisch voor de mensen die iets extra’s hebben met de club. Het doel is om buiten de begroting een pot te generen waar vanuit de commissie kan worden beslist om dit in te zetten voor bepaalde doeleinden ten bate van de vereniging en haar leden! Zegt het voort zodat we steeds meer (nieuwe) vrienden mogen ontvangen.

Konden wij functioneren zonder de overkapping die is gebouwd? Jazeker, maar de overkapping doet wat extra’s en biedt veel comfort en gezelligheid. Zo ook het meubilair dat is aangeschaft. Voor aankomend jaar zullen er bankjes aangeschaft worden voor op de 4 tennisbanen. Dankzij de vrienden is deze kleine vereniging met stevige begroting in staat juist dat extraatje mee te geven.

Wie beslist hoe het geld wordt besteed?
Er wordt een onafhankelijke commissie opgericht bestaande uit 3 personen. Deze personen mogen een beslissing nemen over de besteding van het geld. Het is uiteraard wel mogelijk om als Vriend ideeën in te dienen, die de commissie dan gaat bespreken. Tot nu toe behoort tot de commissie Marleen van der Vinne en zijn er nog twee plaatsen beschikbaar. Bij deze dan ook een oproep aan De Vrienden van HTC wie zich nog meer wil voegen aan deze commissie? Het enige wat van je verwacht wordt is dat je meebeslist waar het geld aan besteed wordt. Je kunt je uiterlijk 12 maart 2017 aanmelden bij Marleen van der Vinne. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Bij onvoldoende aanmeldingen zal Marleen van der Vinne zelf mensen benaderen uit De Vrienden van HTC.

Ben je nog geen lid van De Vrienden van HTC? Meld je direct aan zodat ook u symbool kunt staan als vriend voor onze club en iets extra's voor ons kunt betekenen. Aanmelden kan bij Marleen van der Vinne via de mail of telefoon.

marleenvandervinne@hotmail.com
Tel: 06-13277481
ACTIVITEITEN
• 3 maart 19:00: Hoogeveense avond bij
   TC de Weide
• 4 en 11 maart 9:00: Klusochtend en
   banen speelklaar maken
• 19 maart: Start Worldtour competitie
• 26 maart: Worldtour competitie bij HTC
• 7 april 15:15-17:30: 'Vriendje-mee'
   middag
• 7 april 19:00: Openingstoss
• 8 april: Start voorjaarscompetitie
• 14 april 19:00: Hoogeveense avond bij
   HTC
• 
12 t/m 18 juni 2017: Open toernooi
Copyright © 2017 Hollandscheveldse Tennis Club. Alle rechten voorbehouden.
Hollandscheveldse Tennis Club・Otto Zomerweg 71・7913 AG・HollandscheveldEmail Marketing Powered by Mailchimp