Copy
Jaargang 9・Nummer 4・December 2016
Open deze email in je browser
Nieuwsbrief december 2016
VRIENDEN VAN HTC
Enkele jaren geleden heeft Alie van der Weide het initiatief genomen om de Vrienden van HTC op te richten. Het doel daarvan is om geld in te zamelen waarmee dan extra dingen kunnen worden aangeschaft buiten de begroting van de club om. Afgelopen jaar is er ongeveer € 670 ingezameld door Alie.

Sinds enkele weken hangt er in het clubhuis een ideeën-bus. Zoals al eerder in een publicatie heeft gestaan kan men tot 31 december hier een voorstel in doen om dit geld te besteden. In de Algemene Leden Vergadering is er dan de gelegenheid om op een idee stemmen. Het bestuur lijkt dit een goede manier om met dit geld om te gaan.

Jammer genoeg heeft Alie aangegeven om met het inzamelen van het geld voor de Vrienden te willen stoppen, dit natuurlijk  tot grote spijt van het bestuur. Graag willen we dat dit initiatief wordt voortgezet. Daarvoor is er natuurlijk opvolging voor Alie noodzakelijk. Dus bij deze de oproep om zich hiervoor aan te melden of bij Alie of bij het bestuur. Alie willen we bij deze vast hartelijk bedanken voor haar initiatief om de Vrienden van HTC op te starten en voor de organisatie hiervan sinds 2013.

De afgelopen jaren kon er door dit geld meerdere mooie dingen tot stand komen, onder andere de overkapping en terras meubilair. Graag zien we dan ook veel leden naar de  vergadering komen om te stemmen op voor een idee, zodat de gelden van de Vrienden goed besteed worden.
ALGEMENE LEDEN VERGADERING
In januari starten we weer een nieuw tennisjaar. De eerste activiteit is de Algemene Leden Vergadering. Deze vindt dit jaar plaats op woensdag 18 januari om 20:00 uur. Vanaf 19:30 ligt het financiële verslag ter inzage.

Het bestuur is nog altijd op zoek naar een bestuurslid voor park- en gebouwen. Mocht je interesse hebben in deze functie of wil je informatie hierover, neem dan contact op met het bestuur of stuur een mailtje naar info@hveldtennis.nl.

Begin januari kun je de officiële uitnodiging, samen met de notulen van de Algemene Leden Vergadering van 2016 verwachten per mail. Dus houdt je mailbox in de gaten.
 
RESULTAAT RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE
De Rabobank organiseert jaarlijks een Clubkas actie waarbij verenigingen en stichtingen, welke bij de Rabobank bankieren, gesteund worden. Klanten van de Rabobank kunnen stemmen  op een of meerdere clubs en elke stem levert een bijdrage op voor de club. Dit jaar heeft dit voor onze club € 229 opgeleverd.  Bedankt voor jullie stem.
FEESTGROET
Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een sportief, gezond en gelukkig 2017.

NIEUWJAARS-RECEPTIE
Vrijdagavond, 6 januari 2017, vanaf 20:00 uur staat de nieuwjaars-receptie gepland. Dus kom gezellig naar de kantine om met een drankje op het nieuwe jaar de proosten.
NAJAARSKAMPIOENEN
Dit jaar deden er 2 teams mee in de najaarscompetitie, het mix team van Robert Hummel, en een heren team aangevoerd door Erik Speek (met maar liefs 13 heren). Daarnaast was er ook een team met jeugd-spelers die in de WorldTour mee deden.

Voor alle teams was het spannend tot de laatste speelronde om te zien of ze kampioen gingen worden. Het heren team begon goed, door direct de derby tegen T.C. de Weide met 6-0 te winnen. Echter de week erna hadden ze een dipje, en verloren ze met 1-5 van Westerbork. Daardoor bleef Westerbork tot aan de een-na laatste speelronde voor.  Wel had het team de druk bij Westerbork opgevoerd door in ronde 4 en 5 met 6-0 te winnen. Op de laatste dag stond Westerbork toen nog 1 punt voor op Hollandscheveld. Het enige wat het heren team kon doen was met 6-0 winnen, en dan maar hopen dat Westerbork 2 punten liet liggen. En ja, dat gebeurde, want de derde 6-0 op rij was een feit en Westerbork kwam niet verder dan een gelijk spel. In de poule van het Mix team (bestaande uit Heidi, Trudy, Marleen, Henk, Ronald en Robert) was het zelfs nog spannender. Hun poule bestond maar uit 4 teams, waardoor ieder team een keer thuis en uit tegen elkaar speelde. In deze poule waren HTC en Ittersum het sterkste. In de 2e speelronde verloor HTC met 3-2 uit in Zwolle. Maar thuis was het andersom, want toen wonnen ze met 3-2. Daardoor hadden beide teams 1x verloren … van elkaar. Na de laatste speelronde hadden beide teams 5 ronden gewonnen en 1 verloren. Alle gewonnen en verloren wedstrijden worden opgeteld: beide teams 20 gewonnen / 10 verloren:Dus we moeten dan in het competiereglement gaan kijken wat er dan geldt:
a. Onderling resultaat. Omdat het een poule van 4 is, hebben ze twee keer tegen elkaar gespeeld, en beide een keer gewonnen. Dus deze regel gaat niet op.
b. Het saldo van het aantal gewonnen sets (in die onderlinge wedstrijden):  Beide teams hebben 11 sets gewonnen en 11 sets verloren. Dus ook dit geeft geen beslissing.
c. Het saldo van het aantal gewonnen spellen/games (in die onderlinge wedstrijden): Een hele optel-som, maar Ittersum had 97 games gewonnen, waar Hollandscheveld er ook 97 had gewonnen. Hoe is het mogelijk?

d. Een nieuw onderling duel moet de beslissing brengen. De vraag is of de KNLTB dit nog organiseert, want het kan heel goed zijn dat zowel HTC als Ittersum volgend jaar een klasse hoger speelt.

Ook bij de jeugd was het heel spannend. Hoewel Slagharen toch het sterkste team had, stond het HTC jeugdteam tot de laatste speeldag bovenaan. Dit kwam dan ook omdat Slagharen 1x niet was komen opdagen. Slagharen won uiteindelijk de laatste ronde met genoeg winstpunten voor het kampioenschap. Ons jeugdteam volgde met maar 5 puntjes verschil. Tweede plaats  is toch een mooi resultaat.

ACTIVITEITEN
• 6 januari 20:00: Nieuwjaarsreceptie
• 18 januari 20:00: Algemene Leden
   Vergadering
• 19 maart: Start World Tour competitie
• 8 april: Start voorjaarscompetitie
• 
12 t/m 18 juni 2017: Open toernooi
Copyright © 2016 Hollandscheveldse Tennis Club. Alle rechten voorbehouden.
Hollandscheveldse Tennis Club・Otto Zomerweg 71・7913 AG・HollandscheveldEmail Marketing Powered by Mailchimp