Copy

VLIEGENDE START 2018!
Een eerste update van dit jaar...

GEVELTUINTJESROUTE VAN START
Het idee achter deze ‘Geveltuintjes Route’ is om op een vaste dag in de maand gedurende het hele jaar een verschillende route te rijden in de gemeente Velsen. Inwoners kunnen zich vooraf aanmelden om samen een geveltuintje te realiseren.

De Geveltuintjes Route gaat op 6 april 2018 van start en begint als eerste in Velsen-Noord. Leuk dat inwoners hier aan mee willen werken...
Oorsprong
Eén van de ideeën uit de Burgertop Velsen is meer groen in Velsen. Deze gedachte past goed bij Operatie Steenbreek, die onlangs in de gemeente Velsen gelanceerd is. De verbinding is nu snel gelegd. 

Lang niet iedereen heeft een eigen voortuin. Toch kun je zelf jouw eigen woonomgeving groener maken met een eigen geveltuintje. Dit kun je alleen doen, maar veel leuker is het om dit samen met een aantal buren te doen of zelfs samen met de hele straat.
Hoe gaat het nu in zijn werk?
Iedereen die zelf geen voortuin heeft, mag een geveltuintje aanleggen. Ook bij de Geveltuintjes Route is het echter wel de bedoeling dat inwoners, al dan niet samen met buren of de hele straat, het geveltuintje gaan aanleggen.

Maar de gemeente Velsen gaat wel helpen, ondersteunen en geeft iedere bewoner die aan de slag gaat drie plantjes naar keuze en aarde om zo een begin te maken met de geveltuin. Uiteraard helpen mensen van de gemeente ook met het ‘knippen’ van tegels.
LEES HIER MEER OF GEEF JE OP >>>

Een geveltuin is een strook begroeide openbare ruimte,
die gelegen is voor een huis en onderhouden wordt door de bewoner van dat huis. 

UPDATE NATUURSPEELTUIN...

Wat is de stand van zaken?
Het enthousiaste bestuur is blij met de al toegezegde bedragen van de verschillende fondsen. Er is momenteel zo'n €81.500 opgehaald. Nog een kleine €20.000 en het eerste deel van de speeltuin kan gerealiseerd worden.

Maar ze zijn er nog niet...

Helpende handjes nodig!
Op 10 maart is de speeltuin door vele vrijwilligers leeggehaald tijdens NL Doet. Het bestuur probeert zo snel mogelijk het benodigde bedrag rond te krijgen, zodat de ontwerper en hovenier Twee Heren de natuurspeeltuin kan realiseren. Lijkt het jou ook leuk om hier een bijdrage aan te leveren? Voeg je bij een van de werkgroepen! En help mee om de kinderen weer een speelplek te geven.

Werkgroep sponsorwerven:
Deze werkgroep houdt zich vooral bezig om onder de lokale ondernemers sponsoren te zoeken voor Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! In deze groep zitten momenteel 2 vrijwilligers. Maar met extra ondersteuning is de natuurspeeltuin sneller gerealiseerd.En dat willen we toch allemaal?
Werkgroep sponsorloop
Heb jij organisatietalent, heb je een opdracht voor je studie af te ronden of wil je gewoon jouw steentje bijdragen? De werkgroep sponsorloop zoekt mensen die verschillende sponsorlopen wilt opzetten samen met de diverse basisscholen in de gemeente. Help jij mee om dit te organiseren?

Ondersteuning penningmeester
Heb jij cijfermatig inzicht, een bedrijfseconomische achtergrond of wil je met jouw bedrijf sponsoren? Dan kan je de penningmeester ondersteunen op financieel vlak, zodat de cijfers ieder jaar op orde zijn.

Wie komt ons helpen om de natuurspeeltuin zo snel mogelijk te laten realiseren?
Laat ons weten via het formulier op de pagina vrijwilligers wat je voor de nieuwe speeltuin kan betekenen
MEER SPEELTUIN ZEEWIJK NATUURLIJK! >>>

Van Speeltuin Zeewijk naar Speeltuin Zeewijk NatuurlijK!

MEER NIEUWS...

KUNST OP KOERS

Kunst op Koers is online de verbinding tussen kunst, cultuur, dans en muziek…

Charo Bocaranda en Els Blom zijn beide al lange tijd werkzaam in de kunst, cultuur & dans. Naar aanleiding van de Burgertop en het vervolg Velsen op Koers zijn zij op het idee gekomen om hun krachten te bundelen en een laagdrempelig ONLINE platform te creëren voor al het moois dat Velsen te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur, dans en muziek…Ze noemen het platform Kunst op Koers. Beiden zijn momenteel druk met de verdere ontwikkeling van het platform waarbij zij samenwerken met verschillende partijen. Wordt vervolgd...


 

Meer Kunst op Koers >>>
HUMANS OF VELSEN

Humans of Velsen is een initiatief van twee inwoners van de gemeente Velsen naar het idee van de populaire site Humans of New York en Humans of Amsterdam.

Beide dames hadden hetzelfde idee en hebben elkaar via Velsen op Koers gevonden.

In Humans of Velsen vertellen inwoners, bezoekers, mensen op straat en toeristen hun verhaal. Wie zijn ze, wat is het verhaal achter hun gezicht of  wat voor dromen hebben zij? Gewoon een mooi verhaal achter de mens op straat.

Zodra de website ingericht is, zullen de initiatiefnemers de straat op gaan en willekeurige mensen vragen naar hun verhaal. Zo ontstaan er prachtige portretten van een grote diversiteit van mensen in al hun verscheidenheid.
 

Meer Humans of Velsen >>>

WIST U DAT...?

De gemeente Velsen korting geeft op uw ziektekostenverzekering? >>>
Er in het havenkwartier hele mooie dingen gebeuren? >>>
Copyright © 2018 Velsen op Koers.