Copy
View this email in your browser

 

De temperaturen zijn weer buitengewoon chocoladevriendelijk. Dus gebruiken we het moment om ook eens midden in de zomer  een Chocoladeverkopers nieuwsbrief te sturen. Geschikt voor lui lezen in je hangmat of campingstoeltje. Of gewoon met de laptop op schoot op de bank.
 
Gelijk in de webwinkel rondneuzen mag natuurlijk ook.
<< Naar Chocoladeverkopers.nl >>

Aanbiedingen

 
We beginnen met - wat ons betreft -  de mooiste aanbieding. De prijzigste reep van Original Beans, de Arhuaco Businchari 82% . Een spannende creatie van zeer specifieke en zelfdzame Colombiaanse cacao.

In de kenmerkende stijl van Original Beans zéér zacht van structuur en smaak, en daardoor erg toegankelijk voor een hoger cacaopercentage.  

Was €6,50 - nu slechts €3,95.  
<<Bestel Original Beans Arhuacos>>  
 
Korting op alle melkchocolades van Chocolatemakers.

Om van te genieten. Dat er ook in Nederland zoveel mooie bean to bar chocolades gemaakt worden. Van Krak, van Mesjokke, van Heinde & Verre. En van Chocolatemakers dus.

Van €3,50 voor €2,95. 

Je kunt ook gelijk een compleet pakket (in melk of puur) bestellen, ook dan korting, en gratis mini's!

<<Bestel Chocolatemakers chocolades>>
 


Als je chocolades met smaak wil proeven ben je bij Raaka aan het goede adres. En dan zijn al hun chocolades ook nog eens van ongeroosterde biologische cacao.

En echt waanzinnig lekker. Of het nu gaat om die zomerse citroen-kokos chocolade (alsof je een sorbetijsje eet!) of de boven cabernet sauvignon gestoomde reep (echt een delicatesse)... het is altijd feest.

Normaal €5,95 nu €4,50. 

<< Naar de chocolades van Raaka >
 
Meer aanbiedingen? Wis en waarachtig! <<Bekijk alle 34 aanbiedingen>> (oa. de allerlaatste Morin Peru Rio Ene van €5,95 voor €1,95)

Nieuw!
Zotter Craft Akt


 

 
 

Al sinds 1999 is Zotter vooruitstrevend bezig met hun bean to bar chocolademakerij in Oostenrijk. Volledig biologisch, prachtige en toegankelijke origine chocolades en dan nog hun spannende 'handscooped' repen met vullingen. Van noten tot tequila. Een bonbon, maar dan in reep vorm.

Nu komt het familiebedrijf met Craft Akt. Een aparte lijn van chocolades. Gemaakt op kleine machines. In kleine batches. Met alle vrijheid voor experiment.  In de beste craft chocolate traditie. De ingrediëntenlijst is korter, de chocolades kunnen elke keer dat je ze koopt net anders zijn.  Stuk voor stuk spannend.

De Craft Akts er in verschillende pure origine chocolades (enkel cacao, cacaoboter en suiker) maar ook een 80% chocolade met whisky nibs en zelfs een 100% van bijzondere cacao uit Peru

Speciaal. Buiten Oostenrijk nog niet verkrijgbaar, behalve bij ons dus.  

<< Naar de Zotter Craft Akt chocolades >>

Winnaars!


De drie grote chocolade prijzen zijn weer uitgereikt. Gouden medailles of sterren. De winnaars zijn er. Zeker leuk om de winnende repen even door te kijken. 

Van de International Chocolate Awards de halve finale. De beste chocolades van Europa, Midden Oosten & Afrika.
<<
Bekijk hier de uitslag>>.

De sterren van d
e Great Taste Awards zijn ook weer uitgereikt. Ze bekronen het beste in allerlei categorieën van lekkers, op de site kun je doorklikken naar chocolades.
<<
Bekijk hier de uitslag >>

Ook de Academy of Chocolat
e bekroonde weer heel wat. De grootste bekroning, de  'golden bean' voor de allerbeste chocolade gingen naar Castronovo en Tobago Cocoa Estate. Maar dan zijn er nog tientallen, honderden medailles (goud, zilver en brons) uitgereikt en nog meer repen krijgen een eervolle vermelding. Alles terug te vinden op een - nogal onhandig ingedeelde - website.
<<
Bekijk hier de uitslag >>

Best veel bekroningen. Je mag het gerust ook waanzinnig veel noemen. Deels omdat er over de hele wereld steeds meer bean to bar chocolade gemaakt wordt. Dat is het goede nieuws. 

Wij zijn voor minder medailles. Zodat ze meer zeggen. Alleen bekroningen voor het beste van het beste. Daarom delen we volgende nieuwsbrief een eigen bescheiden lijstje van persoonlijke favorieten. 

Op weg naar... Plasticvrij verzenden !


Wij zijn Chocoladeverkopers maar boven alles zijn wij Paul & Emma. En Paul & Emma houden van de natuur. Daarom willen we ook als Chocoladeverkopers graag ons best doen om in ons werk de natuur te ontlasten.

Niet alleen omdat we zo genieten van lopen in de bossen, vogels spotten in de polders, genieten van plantjes en bijtjes en vlinders op het balkon. Ook omdat we denken dat het belangrijk voor ons en anderen is om planten & dieren om ons heen te hebben.

Daarom verkopen we de chocolades die we verkopen. Vaak biologisch, vaak van makers die meer doen om natuur te behouden en beschermen. Maar behalve de keus voor de chocolades die we verkopen denken we natuurlijk ook graag na over hoe we zelf werken. Natuurlijk, we geven de optie voor verzending per fietskoerier (in 25 steden), en we verzenden bewust zoveel mogelijk met brievenbuspakjes. Maar we kunnen meer doen, en dus gaan we ook meer doen.

We hergebruiken al veel verpakkingen en opvulmaterialen die we zelf krijgen. Prima dus. Maar we gebruiken bij het verzenden wel best wat plastic. Specifiek het plakband om de doosjes, en het noppenfolie dat we meesturen om de chocolade te beschermen. Daar zochten we dus vervanging voor.
  • Het plastic tape blijkt relatief makkelijk te vervangen door papieren tape. Kost wat meer moeite met inpakken (de tape moet natgemaakt worden om kleefkracht te krijgen), is wat duurder, maar verder zijn er geen nadelen. Het tape zit om een kartonnen doosje en het geheel kan dus mooi bij je papieren afval. Snelle winst voor de natuur. Kortom: gaan we doen. 
 
  • Plastic noppenfolie is lastiger te vervangen. We kunnen niet zomaar zonder. Er bestaan veel opvulmaterialen (die we ook hebben) van karton maar die zijn meestal gemaakt om grotere dozen te vullen. En grotendeels met brievenbusdoosjes verzenden is juist een goede manier voor minder milieu impact. Er bestaat wel noppenfolie half gemaakt van plastic en half van suikerriet maar na enig inlezen weten we dat je daar weinig mee opschiet. Er staat wel een mooi 'go green' logo op maar het feitelijke verschil met 100% plastic is zeer beperkt.

We hebben echter na enig speurwerk twee (naar het lijkt) goede kartonnen opvulmaterialen gevonden die geschikt lijken om chocolade zoals wij het verzenden te beschermen. Daar gaan we nu mee testen.

We gaan er van uit dat we nog voor het eind van het jaar helemaal geen plastic meer nodig hebben. Daar zouden we zelf erg blij van worden.
Instagram
Chocoladeverkopers
Facebook
Email
Copyright © 2019 Chocoladeverkopers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp