Copy
View this email in your browser

Beste chocoladeliefhebber,


Buiten wordt het kouder, de bomen verkleuren, de wind raast af en toe en je kunt zomaar overvallen worden door een (hagel)bui. Tijd voor warme truien, knus samenzijn maar zeker ook voor.. chocolade!

We vieren het chocoladeseizoen graag met een speciale aanbieding:
25% korting op alle heerlijke chocoladetruffels van Booja Booja.

Herfstgroeten van,
Paul & Emma

De Chocoladeverkopers
Chocoladeverkopers.nl


Proef de Booja Booja chocoladetruffels - met 25% korting


We zijn erg blij dat we vorig jaar de chocoladetruffels van Booja Booja proefden. We waren gelijk verkocht, en verkopen ze met veel plezier!

Natuurlijk - ons hele assortiment bestaat uit chocolades waar we achter staan. Maar vrijwel altijd zijn het chocoladerepen. Als we proeven van andere chocoladevormen.. bonbons, of truffels - stelt het toch vaak teleur. Alleen al omdat zo vaak de herkomst van de cacao niet eens te achterhalen is. 

Bij Booja Booja is dat wel anders. Ze werken geheel met eerlijke & biologische chocolade (van Pacari!). En de smaak is wat ons betreft helemaal top. 

De truffels zijn er in de smaken Midnight Espresso, Salted Caramel en Hazelnut Crunch. En dan nog de grote  Award Winning set met vijf verschillende smaken - een perfecte manier om kennis te maken.

Set 8 truffels: van € 7,95 voor € 5,95
Award Winning set: van € 16,95 voor € 12,95

De aanbieding is geldig tot 9 november.

Uiteraard hopen we dat je na het proeven denkt: die ga ik nog wel een paar keer bestellen.
Wat ons betreft is Booja Booja ook de gewone prijs meer dan waard. En een perfect cadeautje voor de feestdagen.

<< Bestel de Booja Booja chocoladetruffels >> 

'Deze mannen maken de beste chocolade'

 
Altijd leuk als er goede chocolade in de krant staat!

Het AD pakte afgelopen weekend uit met een groot artikel over de Rotterdamse bean to bar chocolademakers Jan-Willem en Ewald van Heinde & Verre. Waarvan we - natuurlijk met trots - de fijne chocolades in ons assortiment hebben.

Op de site is het artikel terug te lezen. Over wat de chocolade zo speciaal maakt maar ook over de zoektocht naar een nieuwe locatie. En natuurlijk over de prachtige bekroningen die ze in de wacht sleepten bij de Academy of Chocolate dit jaar. 

Op de website is het artikel aangevuld met een leuk filmpje met interview.

<< Lees het artikel & bekijk het interview >>

<< Bekijk het Heinde & Verre assortiment >>

Original Beans Vegan M!lk Esmeraldas 50%

 
Natuurlijk blijft ons assortiment altijd in beweging. Het blijft een beetje schipperen met de Britse makers - waardoor de chocolades van Dormouse er voorlopig niet zijn. Solkiki hopen we in november weer te hebben en van Chocolate Tree uit Schotland is er gelukkig nog best wat. 

Gelukkig ook veel nieuwe chocolades. Daarbij speciale aandacht voor de nieuwste creatie van Original Beans. 

Omdat het een van de bekendere merken is zullen velen wel weten dat bij Original Beans het belangrijkste doel is om de speciale cacaobonen in de chocolade tot uiting laten komen. Met daarnaast heel veel aandacht voor natuur en sociale projecten. 

Met twee melkchocolades en zeven pure chocolades was er al een mooi compleet aanbod - nu komt daar een chocolade met amandelmelk bij.

We mochten 'm tijdens de ontwikkeling al eens proeven - en waren blij verrast. En inmiddels hebben we al drie repen opgesnoept.


<< Bestel de Original Beans Esmeraldas Amandel >>

<< Bekijk alle Original Beans chocolades >>Chocolade Praat

 
Bij het blog Peter's Chocolade een interview met Vera Hofman - bij Original Beans als Product Leader verantwoordelijk voor het proeven, en ontwikkelen van de perfecte smaak. Vera kennen we als zeer enthousiast verspreider van chocoladeliefde. Hoeveel verschillende chocolades van over de hele wereld ze proeft en kent is ongelooflijk.

Vera is overigens groot fan van de Canadese chocolademakers Soma - dat werden wij na haar tip een aantal jaar terug ook. En we kunnen rustig stellen dat haar kennis van de chocoladewereld ons hielp veel heerlijks te ontdekken.

Op hetzelfde blog recent ook interviews met Krak en Heinde & Verre. En een mooie vergelijking van cacaosapjes. Een leuk blog om af en toe eens een kijkje op te nemen dus. 


<< Neem een kijkje op Peter's Chocolade Blog >>

Meer nieuwe chocolades

 
Als Standout uit Zweden iets nieuws maakt zijn we altijd benieuwd. Ze stellen ons zeker niet teleur met deze chocolade van cacao uit Bali met kruidige smaaktonen en een aardse zoetheid. 
Al eerder werden we tot Vegan Friendly uitgeroepen door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Om te vieren dat voor lekkere romige chocolade echt niet perse melk nodig is hebben we nu ook een Vegan Friendly pakketMikkel Friis Holm heeft heerlijke, intens romige en subtiele chocolades (die elk jaar weer bekroond worden met de hoogste onderscheidingen). Ook heeft de Deen een bijzondere band met Japan. Na chocolades met sancho peper, yuzu en yuasa soja is er nu de Nicaliso met groene kaneel

Voor de liefhebbers van witte chocolade hebben we goed nieuws van de Duitse chocolademaker Georgia Ramon. Een witte chocolade van cacao uit Peru, bedekt met kleine cacaonibs. Een mooie combinatie van heel zoet & heel puur.
In de komende weken komt daar nog heel wat bij. Chocolades die al klaar staan van Definite Chocolate uit de Dominicaanse Republiek bijvoorbeeld. Twee werkelijk magnifieke nieuwe pure creaties van Rozsavolgyi uit Hongarije. Heel wat spannende gevulde repen van Zotter. Kortom, nog genoeg werk te verzetten voor ons. Het resultaat kun je in de komende weken op onze site zien. Dus kom ook over een week of twee zeker nog eens kijken wat voor nieuw lekkers er bij is gekomen.
 

Franse fietsavonturen

 
De nieuwsbrief eindigen we met een terugblikje op onze vakantie afgelopen maand. We merken aan de enthousiaste reacties dat sommige trouwe chocoladeklanten het leuk vinden om iets daarvan mee te krijgen. Lees je liever enkel over chocolade - stop dan vooral hier met lezen.

Chocoladeverkoper Tessa heeft (zoals je misschien gemerkt hebt) weer voortreffelijk op 'de zaak' gepast tijdens onze afwezigheid. Heel fijn dat wij gewoon lekker kunnen gaan fietsen en ondertussen de bijzondere chocolades niet wekenlang eenzaam liggen te wachten op wat aandacht. 

Wij hadden onze zinnen deze vakantie gezet op (weer) een tocht in Frankrijk. Lastig is dat de fiets in de trein meenemen naar Frankrijk altijd onmogelijk leek. En (natuurlijk) vliegen we liever niet als het even kan.

Gelukkig bood de Flixbus uitkomt, zodat we lekker hier in Nijmegen op konden stappen - met de fietsen veilig achterop de bus gestald - om makkelijk in Parijs te komen. Na een nachtje op de camping daar en uiteraard een eerste heerlijk brood waren we met de TGV in een mum van tijd in Bordeaux waar onze fietstocht begon. 

Het eerste deel fietsen we de Midden-Frankrijk-Route - zeker alleraardigst - tussen de wijngaarden lekker door de glooiende landschappen en over heerlijk rustige weggetjes. Maar na een weekje begonnen we wel erg naar ruiger terrein te verlangen, en echte bergen. Gelukkig hadden we al gepland om bij Hauterives (bekend van het Palais Idèal) de route te verlaten en zelf een route door & over de Alpen te zoeken. Toen de eerste rotsen in zicht kwamen begon Chocoladeverkoper Emma alweer te glunderen. Daarbij werden ook de vlinders interessanter. Voor de liefhebbers: we zagen onder meer de grote IJsvogelvlinder, en een Apollovlinder. 

Maar vooral fietsten we, lekker in de bergen. Van de Col de la Madeleine tot de Col de la Croix-de-Fer. En dan is het de beurt aan chocoladeverkoper Paul om extra enthousiast te raken. Als de eerste besneeuwde bergen in zicht komen en er uiteindelijk prachtig zicht is op de Mont Blanc - terwijl je zelf op 2000 meter hoogte staat. En wederom prachtige gorges, en combes waar we versteld stonden van de uitzichten, bergwanden en ravijnen. Onderwijl beleefden we nog wat avonturen zoals een gesloten tunnel halverwege een dagtocht die ervoor zorgde dat we hélemaal terug moesten - bergop en met zowel het donker als een storm op komst. Niet ideaal maar we kwamen heelhuids (en volledig doorweekt) terug op de camping. En we zagen weer marmotten - ook altijd leuk. En genoten enorm van heel veel heerlijke broden met perfecte korst en smaak en natuurlijk af en toe een taartje.

Dit keer deden we geen wedstrijdjes wie als eerste boven op de cols was  - Paul doet het laatste jaar net wat te veel aan hardlopen om dat een eerlijke strijd te laten zijn. Wel merkten we beiden dat we na al die hoogtemeters met flink wat meer conditie huiswaarts keerden. En ons enthousiasme over het opfietsen van bergen is alleen maar gegroeid.

De terugweg ging in stappen en per trein. Vanuit Annecy naar Annemasse om nog een klein stukje naar Genève te fietsen. Vanuit Genève naar Basel per trein (we wisten het al, maar merken weer... wat is Zwitserland duur.. ) en dan via Duisburg naar huis. Perfect.

We wisten al langer dat je in en via Duitsland prima in de trein (ook met fiets) rond kunt reizen, maar het was mooi dat ook richting het zuiden er meer opties blijken te zijn dan gedacht. 

Al met al kijken we weer terug op ruim drie mooie fietsweken. Het lijkt al weer erg ver weg. Gelukkig begint nu gelijk ook weer de voorpret - bedenken waar we komend voorjaar eens zullen rondfietsen. Noord Spanje staat momenteel op één op het verlanglijstje - maar het kan ook zomaar iets heel anders worden. Als er maar bergen zijn.
 

Wil je nog iets weten of laten weten?
Stuur dan vooral een mailtje!


We wensen je een heel mooie herfst!

Dag hoor,
Paul & Emma
de Chocoladeverkopers
Instagram
Chocoladeverkopers
Facebook
Email
Copyright © 2021 Chocoladeverkopers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp