Copy
View this email in your browser

Beste chocoladeliefhebber,


In december vliegt de tijd in huize Chocoladeverkopers. De Sint is voor ons gevoel net terug naar Spanje en chocoladeverkoper Paul vliegt het chocoladekantoor rond om te zorgen dat ook de kerstman alle geschenken snel in z'n slee ontvangt.

Maar al vliegt de tijd, er zijn altijd chocoladenieuwtjes te delen! De grote winnaars bij de International Chocolate Awards bijvoorbeeld. Een koffie & chocolade combinatie bij Blommers. De winnaars van onze winterse winactie én dan nog een mooie chocoladepuzzel die we tegenkwamen. 

En  allerlei nieuwe chocolades, uiteraard. Die mag je hieronder ontdekken.

Mooie kerstdagen gewenst,
Paul & Emma
de Chocoladeverkopers
 

Chocoladeverkopers.nlWereldfinale International Chocolate Awards


Eind november werden de winnaars van de International Chocolate Awards weer bekroond. De organisatie deed dat al voor de tiende keer. Per werelddeel zijn er halve finales. De winnaars daarvan gaan door naar deze grote finale, en worden opnieuw gekeurd. Zo kwam er de 'beste van de beste' lijst van wereldwinnaars tot stand.

De allerbeste pure chocolade is van een kleine Thaise chocolademaker - Paradai. De smaak wordt omschreven als boozy, maar ook met smaaktonen van groene thee en lavendel. Klinkt spannend, we kennen 'm niet, maar zijn erg benieuwd.

De eer voor de allerbeste melkchocolade ging dit jaar naar Cacaosuyo met hun Piura Milk. En dat is dan wél weer een chocolade die we goed kennen, en waarderen. De jury roemt de smaaktonen van florale honing, karamel en toffee - en de  mooie balans. 

De Cacaosuyo kun je hier bestellen

Uit ons assortiment waren er nog prachtige bekroningen voor onder andere Fjak, Solkiki, Friis Holm, Pacari , Fu Wan en Standout. We zullen snel op de site ook een categorie van winnaars maken & een leuk pakket samenstellen om makkelijk een aantal prijswinnende chocolades te proeven.

Ook opvallend dit jaar was het grote aantal chocolademakers uit Azië dat bekroond werd. Japan, China, Taiwan, Thailand - er zijn heel wat bekroningen voor chocolademakers aldaar - mooi om te zien hoe craft chocolate daar echt groeiende is, en de kwaliteit wereldwijd wordt geroemd.
 
<< Bekijk de hele uitslag van de International Chocolate Awards wereldfinale >> 

 

Koffie & chocolade pairing bij Blommers Coffee
 
Bij de koffiebranders van Blommers Coffee in Nijmegen hebben ze wat extra speciaals beschikbaar voor de feestdagen.

We genoten al vaker van de koffie die ze er branden - altijd echt iets om naar uit te kijken als we er bestellen.

Dit keer gingen we er heen met een andere reden - om koffies te proeven en vooral... daar bijpassende chocolades bij uit te zoeken.

Na een uitgebreide proefsessie waren we allemaal het allermeest ondersteboven van de Naive Patiburru Nano Lot chocolade  - en vonden zo de perfecte combinatie bij een zeer fruitige 'Bombe' koffie uit de Sidamo regio in Ethiopië.

Je kunt de koffie + chocolade bestellen bij Blommers in de Holiday Pairing 

Geen koffieliefhebber? Dan kun je natuurlijk bij ons gewoon de chocolade los bestellen en er zelf wat lekkers bij uitzoeken. Van thee tot kazen - er zijn veel mooie combinaties te maken.

 

Leuk voor bij je chocoladeproeverij


Wat ons betreft is een van de grootste bijzonderheden aan al die bijzondere chocolade die we verkopen dat er enkel met cacao en wat suiker (en soms melk of iets anders) zóveel smaakdiversiteit te ontdekken valt.

Natuurlijk, als je het nog niet zo gewend bent kan al dat proeven best lastig zijn. Vinden wij soms ook nog steeds. En mede daarom benadrukken we ook graag dat ieder echt op z'n eigen manier moet proeven. Niets hoeft, alles mag. Ieder heeft zo z'n eigen voorkeuren, associaties, en geniet op z'n eigen manier.

Wat we wel merken is dat veel mensen het leuk vinden om - net als wijzelf - af en toe met wat meer aandacht te proeven. En er even echt voor te gaan zitten. Samen op een rustig avondje, of met een groepje gelijkgestemden.

Een chocoladeproeverijtje is zó georganiseerd. Een paar chocolades uitzoeken of een pakketje, en er lekker voor gaan zitten. Eventueel iets voor tussendoor (water, wat brood, of polenta), misschien iets voor erbij om te combineren (een drankje, een kaasje) en natuurlijk als het even kan wat fijn gezelschap.
 

Meer proeven met een smaakwiel


Wat ook kan helpen bij het (leren) ontdekken van smaken in wat je proeft is een smaakwiel of -kaart. Vaak een ronde vorm waarin allerlei smaken genoemd staan die je zou kunnen herkennen. Vaak bij elkaar gegroepeerd, en ook nog met kleurtjes aangeduid.

De bovenstaande Flavor Map komt van het International Institute of Chocolate and Cacao Tasting. Je kunt 'm via deze link gratis downloaden om te printen.  

Een andere leuke manier om te proeven is te associëren op kleur.Daarvoor is ook de Taste with Colour map ontwikkeld. Ook mooi om eens te bekijken!

Heden, nieuwigheden!  

 
Wie snel al het nieuws bij elkaar wil zien kan direct doorklikken naar nieuwe chocolades op onze website. 

Voor liefhebbers van lekker puur hebben we een mooie nieuwe chocolade van Feitoria do Cacao, gemaakt met cacao van Zorzal Estate in de Dominicaanse Republiek. Fruitig, notig - en naar de makers denken een mooie combinatie bij een goede vintage port.< Feitoria do Cacao - ZorzalVan Latitude Craft Chocolate - die geheel in Oeganda hun chocolade maken - hebben we een mooie nieuwe pure chocolade met vanille & sesam. Zeker onze favoriet van deze makers - de cacao, vanille en sesamzaadjes zijn erg prettig samen.
 
Solkiki werd ruim bekroond bij de International Chocolate Awards. Met name de cashewmelkchocolade en de ciderchocolade kregen mooie scores. En laten we die Pomona Ciderchocolade nu net in de webwinkel hebben gelegd. De cashewmelk chocolade hadden we al wat langer, en dan nog wel de speciale (extra lekkere!) versie waarin ook hazelnoten zijn verwerkt. 

Van Soma uit Canada kregen we ook nog mooie nieuwe chocolades binnen.

Een witte chocolade maar dan vol vruchten, gemaakt met ananas & kokos. En nu al een klassieker - de pure chocolade van cacao uit Semuliki Oeganda. Een zeer gewaardeerde kennis, die absoluut ook kenner is te noemen, schreef ons na het proeven Waanzinnig! Topper! Smaakt naar honingmeloen! 

De moeite waard om eens te proberen dus. < Naar Soma

Tenslotte hebben we van Zotter nog spannende nieuwe smaken in de serie Handscooped gevulde chocolades. Om maar wat te noemen: de combinatie van chocolade met zeewier, karamel & ananas. En een chocolade gebasseerd op Kulfi - een traditioneel dessert uit oa. India en Pakistan. Met onder meer pistache, kardemom en amandel. En een snufje saffraan.

Van Zotter is er alweer veel op. We hebben nog een aantal soorten voorradig en hopen dinsdag alles weer ruim in de schappen te hebben liggen. Mocht je nog iets willen bestellen dat nu op is dan kun je de reep op de site even aanklikken en je emailadres achterlaten. Dan krijg je een mailtje zodra 'ie op voorraad is. 

<Naar de Zotter chocolades >
Ook leuk: Een chocoladewereld puzzel

Ook leuk. Om gewoon even iets te delen dat we zomaar tegenkwamen, en waarvan we dachten: leuk!  
Dit keer een heuse chocolade-wereld-puzzel.

Rita van La Carambole maakt erg lekkere en bijzondere bonbons (die we van harte aanraden) - maar creatief als ze is maakte ze ook - samen met kunstenares Nastya Ikusova - deze mooie puzzel. Tot kerst verkrijgbaar, mét een Tanzania chocolade van Krak, thee van de cacaoschillen van dezelfde cacaobonen uit Tanzania en nog wat andere leuke extraatjes. 

Je kunt de puzzel bij La Carambole bestellen. En natuurlijk kun je daar prima gelijk een doosje Caramboles bij mee bestellen - prachtig, altijd gemaakt van goede bean to bar chocolades, en met uitgekiende en spannende vullingen.  

Zoek je bij ons in de webwinkel nog inspiratie voor kerstgeschenken? Je zou bijvoorbeeld een chocolade abonnement cadeau kunnen geven. Ook een kant en klare selectie is makkelijk te bestellen. En natuurlijk kun je ons met een mailtje altijd even om advies vragen. De reactie kan eventjes duren, het zijn drukke tijden, maar we denken graag (en uitgebreid) mee.

Winnaars Winterse Winactie


In de vorige nieuwsbrief kon je meedingen naar een winters prijzenpakketje.
Het was mooi om te zien dat velen van jullie meededen! 

Uit de inzendingen selecteerden we drie winnaars:
  • Daan
  • Deniz
  • Dafne
Ja, drie namen met een D - toevallig genoeg. We hebben het er niet op uitgezocht. En natuurlijk feliciteren we de winnaars! Ze ontvangen ook persoonlijk bericht.

Kans maken kon door je favoriete chocolades van dit jaar door te geven - en dat deden jullie massaal. Het was leuk te zien dat een aantal chocolades echt vaker genoemd werden. Van Krakakoa werd de Sulawesi pure chocolade bijvoorbeeld vaker genoemd. 

Verder nog meermaals genoemd onder meer de Booja Booja chocoladetruffels (met name Deeply Chocolate), opvallend veel chocolades van Zotter waaronder de Gezouten Karamel & de Karamel Fudge, maar ook die met dadel of met framboos, van Chocolatemakers met name de puurste repen van 80, 92 en 100%, van Standout met name de Belize en de Bali, van Heinde & Verre Dutch Original Puur en Noble Bali en ook Maraná uit Peru kwam meerdere keren terug. 

Leuk om op deze manier van heel veel mensen de favorieten - binnen en buiten ons assortiment - te horen en dank voor iedereen die mee deed en een favoriet, een top drie, een top tien en soms een heel verhaal instuurde. We konden niet op alles individueel reageren maar weet dat we alles met veel plezier gelezen hebben!
Instagram
Chocoladeverkopers
Facebook
Email
Copyright © 2022 Chocoladeverkopers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp