Copy
View this email in your browser

Beste chocoladeliefhebber,


In deze nieuwsbrief de leuke winactie van Chocolatemakers: Vind je een gouden ticket? Dan win je een rondleiding in de chocoladefabriek.  

Zo richting december is het gezellig druk aan het worden in de webwinkel. De afgelopen weken hadden we nog wel tijd wat fijne nieuwe chocolades uit te stallen zoals Heinde & Verre én chocoladetruffels! 

Genoeg keus, voor de Sint en kerstman . We hopen dat je in je schoen of onder de boom veel bijzondere chocolades zult vinden.  :) 

Dag hoor,

Paul & Emma

De Chocoladeverkopers
Chocoladeverkopers.nl

Win een gouden ticket - met  Chocolatemakers


Een leuke winactie van Chocolatemakers. In een aantal repen zijn namelijk gouden tickets verstopt. 

Vind je een gouden ticket? Dan win je een uitgebreide rondleiding in de chocoladefabriek. Je ziet van begin tot eind hoe de chocolade gemaakt wordt, leert van de makers, en kunt het dak gemaakt van zonnepanelen bewonderen. Uiteraard inclusief proeven! 

Het gouden ticket is ook in 2021 nog het hele jaar te gebruiken voor een rondleiding, wel zo fijn!

We hebben de repen lekker door elkaar gehusseld en omdat we best wat Chocolatemakers repen hebben ingeslagen hebben we ook veel winkans voor jullie. 

8 gelukkigen zullen hun reep open maken en een klein gilletje slaken omdat ze daar een prachtig gouden ticket aantreffen, naast de lekkere chocolade die ze daarna met veel genoegen kunnen oppeuzelen. 

De tickets zijn verstopt in de Awajún, Tres Hombres & Gorilla chocolades. 

<< Naar de Chocolatemakers chocolades >>

Een pakket én nog wat losse repen bestellen mag natuurlijk ook. Of twee pakketten. Of dertig chocoladerepen. Ook los van de winactie zijn ze meer dan de moeite waard.
 

Nieuw: Feestreep met sinaasappel & specerijen

 
Misschien nog blijer dan met de winactie zijn we met de nieuwste creatie van Chocolatemakers.

Speciaal voor de feestdagen: een pure chocolade met sinaasappel, peper en kruidnagel.  

Zeer smakelijk, wij hebben de eerste twee repen al zelf op - dus ze zijn van harte goedgekeurd.

Samen met de Sinterklaaschocolade (en de liefdesreep) heeft Chocolatemakers nu een bijzonder mooie reeks chocolades met smaaktoevoegingen, die alle drie geweldig geschikt zijn voor in de schoen, onder de boom, of zomaar als cadeautje. 

<< Bekijk & bestel de feestreep >>

Heinde & Verre 

 
Altijd fijn als er ook redelijk in de buurt voortreffelijke chocolade wordt gemaakt. We kenden natuurlijk al de makers van Krak, Mesjokke en Chocolatemakers die in Nederland chocolade maken, maar ook Heinde & Verre doet dat, met succes, vanuit Rotterdam.

We verkopen de chocolades van Heinde & Verre nog maar net maar merken nu al aan alles een drive om dingen echt góed aan te pakken, en een passie voor smaak. 

Dat uit zich in keuze voor speciale cacao en de wijze waarop ze deze roosteren, maar ook in bewuste keuzes voor bepaalde specifieke soorten melk voor de melkchocolade. Als suiker valt de keuze op Nederlandse bietensuiker, in plaats van het gebruikelijkere rietsuiker. Ook het blenden (doelbewust mengen van verschillende soorten cacao, of cacao die op verschillende manieren geroosterd is) wordt aangegrepen als gereedschap voor nog meer smaak.

Bekijk zeker ook de website van de makers - Jan-Willem & Ewald - voor wat verdere achtergrond.

En natuurlijk...  goed kennismaken doe je door ook te proeven. We hebben voor nu  twee soorten melkchocolades en twee pure origine chocolades beschikbaar. Mét een tijdelijke introductiekorting (tot begin december).
   

Fjåk 

 
Ook in Scandinavië wordt op topniveau chocolade gemaakt. Het meest bekende voorbeeld is toch wel Mikkel Friis Holm die vanuit Denemarken met zijn chocolades de wereld verovert, en ook elk jaar weer overladen wordt met bekroningen bij de Chocolate Awards. 

Maar er is meer! Jonge makers, kleine makers. Spannend om te zien hoe her en der makers de uitdaging aangaan, en - bewust of onbewust - het spoor van Friis Holm volgen maar ook weer juist heel iets anders maken. 

Dat gold al voor Standout uit Zweden, al langer in ons assortiment, maar zeker ook voor Fjåk. Ze komen uit Noorwegen en maken chocolades die ons in eerste instantie aan die van Standout deden denken. Niet de subtiliteit en romigheid van Friis Holm. Meer uitgesproken maar wel heel helder van smaak.

Ook de chocolades met smaaktoevoegingen zijn erg leuk, met inspiratie uit de omgeving. Wat te denken van de chocolade met Brunost, een Scandinavische bruine geitenkaas. Of de chocolade met op eiken gerookt zout. En tenslotte - een Scandinavische klassieker - de melkchocolade met zoethoutwortel (lakrisrot). 

<<Naar de Fjåk chocolades >>

Booja Booja Chocoladetruffels


We openden voor onszelf de grote doos van de Booja Booja truffels. En die ging véél te snel op. Met name chocoladeverkoper Paul is erg weg van deze chocoladetruffels. De structuur, het cacaopoeder rondom, de gevaarlijk lekkere vulling.

En goed nieuws voor veganisten & mensen met een lactose intolerantie: geheel melkvrij. Gemaakt met eerlijke & biologisch gecertificeerde cacao.

En vooral dus: erg lekker. Beschikbaar in verpakkingen met 8 stuks in de smaken Midnight Espresso, Amandel & Karamel en Hazelnut Crunch.

En wil je net zoals wij gelijk goed uitpakken dan kies je voor het Award Winners pakket  met 16 chocoladetruffels - onder andere bekroond bij de Academy of Chocolate & Great Taste Awards. 

<< Bekijk & bestel Booja Booja >>


 

Omnom Winter Collection


Inmiddels een mooie traditie: in het najaar komen de chocolademakers van Omnom met een serie speciale winterse chocolades: de Winter Limiteds.

Dit jaar dezelfde 'smaken' als vorig jaar. Omnom had het véél te druk met alle bestellingen vanwege de aandacht vanuit de Netflix documentaire met Zac Efron. Dat leverde ze duizenden extra bestellingen op. 

Wel een (wederom prachtig!) nieuw design. En nog leuker: nu ook als cadeaupakket beschikbaar. Zo heb je de drie Winter Limited chocolades in een verbluffende verpakking.

Als dit geen perfect cadeautje is weten wij het ook niet meer. Nu € 24,95.

<< Naar de Winter Limiteds >> 

Chocolate Tree bij de Duitse TV

 
Een leuk portret van Frederike Gower op de Duitse TV. Ze is, samen met haar man Alistair, oprichter van Chocolate Tree - bean to bar chocolademakers uit Schotland

Voor velen bekend, chocolades die we met plezier en trots verkopen. De chocolade met Islay Whisky is nog altijd een chocolade die veel over de virtuele toonbank gaat. Maar ze maken meer lekkers: van de Gianduja hazelnoten chocolade tot de pure origine chocolades. Ook in kleine verpakking beschikbaar.

Leuk interview - ook als je Duits niet vloeiend is nog redelijk te volgen: 

https://www.zdf.de/nachrichten/hallo-deutschland/friederikes-schokoladen-fabrik-100.html

De post heeft het er druk mee

 
Al is het jaar op veel punten anders dan anders, de grote 'decemberdrukte' voor de chocoladebestellingen is exact op hetzelfde moment gestart, afgelopen weekend.

Wat we daarbij willen meegeven: de post verwacht dat het drukker zal zijn dan ooit. Ze zetten extra mensen in, maar weten nu al dat er veel vertraging zal zijn.

Chocolade is sowieso niet iets om met grote haast te bestellen, maar het is verstandig er nu extra rekening mee te houden.

Wil je bestellen voor een verjaardag of gelegenheid? Meestal echt geen probleem, geef het even aan, dan denken we mee. We kunnen ook een kaartje meesturen en op het doosje zetten 'op dag x openen'.

Ook goed te weten: bij vertraging kloppen de trackntrace codes niet altijd. Er staat dan soms dat het afgeleverd is, maar het pakje zit nog niet in je brievenbus. Geen paniek, komt vrijwel altijd een dag later alsnog.

Cacao Barometer


De Cacao Barometer gaat vooral over de grote chocoladewereld van bulkcacao, maar wij vinden het belangrijk ons ook daar in te verdiepen. 

Waar wij chocolades verkopen van kleine chocolademakers, die zelf bijzondere cacao inkopen en er chocolade van maken is er ook de (helaas) gangbare manier. Grote miljardenbedrijven die zogeheten bulkcacao inkopen voor een zo laag mogelijke prijs, daar op enorme schaal chocolade van maken, en onder allerhande merknamen verkopen.

De cacao hiervoor komt meestal uit Ghana en Ivoorkust - waar de cacaoboeren voor een heel groot deel onder het bestaansminimum leven. De lage prijs is voordelig voor de winsten van de miljardenbedrijven, maar een drama voor de mensen die de cacao verbouwen. 

De Cacao Barometer geeft inzicht in hoe het staat met de cacaoboeren. Helaas meestal bepaald geen optimistisch beeld. Maar daarom juist extra belangrijk. 

Het is complexe materie. Dus verwacht niet in één keer alle antwoorden te vinden. Maar het kan je wel helpen nadenken. Het is hard nodig dat meer mensen iets vaker nadenken & vragen stellen over eerlijke cacao. Wil je je inlezen dan raden we het boek 'Cacao' van Krisly Leissle aan.

Op 1 december wordt de nieuwe Cacao Barometer 2020 gepresenteerd. Je kunt het via zoom volgen. Aanmelden kan hier: https://www.voicenetwork.eu/2020/11/2020-cocoa-barometer-launch-webinar-december-1st-1600-cet/
 
Instagram
Chocoladeverkopers
Facebook
Email
Copyright © 2020 Chocoladeverkopers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp