Copy
View this email in your browser

Beste chocoladeliefhebber,


We hadden deze maand een chocolademaker op bezoek, Ewald van Heinde & Verre. Hij bracht een mooie primeur mee, die we in deze nieuwsbrief graag voorstellen. Ook vulden we ons assortiment verder aan met chocolades uit Oeganda en andere feestelijke toevoegingen! 

De temperaturen zijn weer wat gedaald, dus prima weer om chocolade te bestellen. Ook vieren we onze 1000e beoordeling bij Webwinkelkeur - met een leuk extraatje bij je bestelling - zie hieronder!

Paul & Emma

De Chocoladeverkopers
Chocoladeverkopers.nl

Primeur: Pearl of Ecuador van Heinde & Verre

Altijd mooi om een chocolademaker op bezoek te hebben!

Ewald van Heinde & Verre kwam niet zonder reden. Hij bracht het eerste doosje mee van hun nieuwste reep: La Perla, een pure chocolade met 71% cacao uit Ecuador.

Niet alleen de chocolade is nieuw, ook de gebruikte variëteit cacao is helemaal nieuw. De cacao is afkomstig van Haciënda Victoria in Ecuador. Daar verbouwen ze best veel cacao, het is een groot bedrijf. Dat geeft ze de kans ook bezig te zijn met ontwikkeling.

Bij cacao gaat het dan vaak (zoals bij veel fruit) om kruisen. Welke variëteiten kun je combineren om samen nóg lekkerdere cacao te krijgen?  

Voor La Perla werd dat een combinatie van een specificieke criollo cacao en de klassieke Ecuadoriaanse Arriba cacao. 

Heinde & Verre verwerkt het tot een heerlijke chocolade - met 71% cacao en zoals altijd met toevoeging van Nederlandse bietsuiker.

Een heerlijke chocolade met zachte tonen van honing en noten, zeer zachte fruitige tonen en een heerlijk lang aanhoudende nasmaak.

<< Bestel de Pearl of Ecuador van Heinde & Verre  >>

We hebben een half doosje voor onze nieuwsbrieflezers apart kunnen houden. Zijn ze al op? Laat je emailadres achter op de wachtlijst, er komen later nog een paar meer chocolades onze kant op!

Nieuw: Latitude - geheel gemaakt in Oeganda


Eerst nog even het slechte nieuws: de chocolades van Madécasse, geheel gemaakt in Madagaskar, zijn helaas voorlopig niet beschikbaar. Een stukje achtergrond kun je bij Foodlog lezen. 

Het goede nieuws is dat we uit een ander prachtig Afrikaans land nieuwe chocolades hebben, namelijk Oeganda. Daar maakt Latitude in de hoofdstad Kampala chocolades, met lokale cacao.

Het bedrijf werd in 2016 opgericht en werkt direct samen met zo'n 2000 kleinschalige cacaoboeren in West-Oeganda. Ze fermenteren de cacao centraal, en richten zich op een eerlijke prijs, lokale werkgelegenheid én op kwaliteitscacao. 

Latitude levert cacao aan craft chocolademakers over de hele wereld die er allerlei heerlijks van maken. Maar des te mooier is dat ze ook zelf een aantal smakelijke repen maken. 

Puur, melkchocolade, wit en dan nog een pure chocolade met koffie. Kortom, voor elk wat wils.

<< Naar de chocolades van Latitude >> 

1000 beoordelingen bij Webwinkelkeur


Beoordeeld met een 9,6 door 1.000 klanten - toch wel weer 'n erg mooie mijlpaal! 

We danken jullie voor alle vertrouwen & fijne bestellingen. En zijn heel blij dat we zoveel leuke klanten hebben, die ook nog eens blij met ons zijn.

De 1000e beoordeling vieren we graag met een kleine actie. 

Als je een bestelling plaatst tussen nu en 7 juni kun je '1000' in het opmerkingenveld zetten bij het afrekenen.

Dan sturen we twee gratis Marou chocolades (24 gram) bij je bestelling mee. 

 
Bekijk de beoordelingen hier.  

Nieuwe Tres Hombres chocoladesWe blijven het prachtig vinden dat zeilschip Tres Hombres keer op keer de oceaan oversteekt om zo geheel op windkracht cacao te leveren vanuit de Dominicaanse Republiek naar de Amsterdamse haven.

Chocolatemakers maakte al een pure & melkchocolade van deze cacao én heerlijke en toepasselijke chocozeiltjes. 

Nu komen daar twee nieuwe chocolades bij, ook weer gemaakt met biologische cacao die in het ruim van de Tres Hombres naar Nederland komt. De eerste nieuwe reep is een 52% melkchocolade met koffie & nibs. De heerlijke en lichtelijk verslavende chocozeiltjes waren al van hetzelfde recept, nu is er ook een chocoladereep van. Erg lekker, ook als je normaal niet zó van melkchocolade bent.

<< Naar de Tres Hombres 52% >>


Voor wie het niet puur genoeg kan zijn is er ook goed nieuws. Puurder dan deze reep bestaat niet, want ook Chocolatemakers maakt nu een 100% chocolade. Cacao en verder helemaal niks. 

<< Naar de Chocolatemakers Tres Hombres 100% >>

Feestelijke nieuwe chocolades

 
Naast de Tres Hombres repen hebben we nog een aantal mooie nieuwe chocolades gevonden voor in ons assortiment, we stellen graag een paar hoogtepunten aan je voor:
 

Eigenlijk net nieuw, ook nog beperkt beschikbaar, maar al opvallend populair: de Chocolate Tree Arhuaco - van cacao uit Colombia

Francisca schreef in haar beoordeling: "Heerlijke pure chocolade. Bosvruchten, rode wijn, tropisch fruit. Dat is wat ik voornamelijk proef. Onderscheidt zich duidelijk in smaak. Verder ook lekker romig. Doet me denken aan een zwoele dag."

<< Naar de Chocolate Tree Arhuaco >> Twee mooie toevoegingen voor wie een cadeautje zoekt. Het 'boeketje bloemen' van Zotter bevat twee fijne notenchocolades bestrooid met bloemetjes.

De 'Happy Birthday' chocolade is natuurlijk uitermate geschikt als verjaardagscadeautje. Met een heerlijk zachte karamelvulling en kleine stukjes knisperende karamel om het af te maken.

Samen met een paar andere chocolades of een mooi pakket heb je zo een perfect (brievenbus)cadeau. En zoals je vast al weet: we kunnen (gratis) een kaartje meesturen met je eigen tekst.  

<< Naar de nieuwe Zotter chocolades >>Ook echt een feestje in chocoladevorm: de Pavlova Party van Fjåk. De Noorse maker zoekt de inspiratie lokaal. In dit geval in de Pavlova taart die in Noorwegen schijnbaar rond de Nasjonaldagen gegeten wordt. Het resultaat is een witte chocolade met stukjes bosbes, aardbei, framboos en meringue. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, het smaakt ook zo!

<< Bestel de Pavlova Party >>We hebben meer nieuws, van een Hongaarse creatie met pittige paprika tot een heerlijke pure chocolade met jasmijn & munt. Voor de gevorderde chocoladeproevers een mooie set met speciaal gefermenteerde chocolades van Fu Wan. En voor de fans van Dandelion een fijne reep van Colombiaanse cacao. Bekijk hier alle nieuwe chocolades
Instagram
Chocoladeverkopers
Facebook
Email
Copyright © 2022 Chocoladeverkopers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp