Copy
View this email in your browser

Beste chocoladeliefhebber,


We vinden het heerlijk de plantjes voorzichtig te zien opkomen, de eerste vlinder te zien, te genieten van een welkom zonnetje & lekker lang te wandelen in de bossen.
 
Hieronder onze kortingsactie ter ere van het tienjarig bestaan van Marou. En aandacht voor de Golden Bean & Golden Bonbon - de hoogste bekroningen van de Academy of Chocolate. Dit jaar met twee Nederlandse winnaars - een unicum. 

Het nieuws volgen is ondertussen droevig, en heftig. We hopen dat met de lente ook snel de vrede terugkomt. We proberen op eigen wijze en kleine schaal wat bij te dragen. In de nieuwsbrief richten we ons verder graag vooral op het moois van de wereld: al die heerlijke & eerlijke chocolade.

Paul & Emma

De Chocoladeverkopers
Chocoladeverkopers.nl

Kortingsactie Marou - Faiseurs de Chocolat

Al tien jaar maakt Marou in Vietnam chocolade,volledig met Vietnamese cacao. Dat vinden we mooi en vieren we graag met een extra speciale kortingsactie.

Bestel de chocolades van Marou nu voor € 3,95 per stuk (normaal € 5,95)

<< Bestel Marou chocolade hier >> 

In één keer makkelijk kennis maken kan ook met het Marou kennismakingspakket. Normaal betaal je daarvoor € 26,95 voor 5 chocolades. Nu krijg je én extra korting én een extra chocolade. Dubbel feest. 

Bestel het Marou kennismakingspakket voor  € 22,95 - met 6 chocolades.

<< Bestel het Marou kennismakingspakket >> 

De actie loopt tot 13 maart.

We vieren 10 jaar Marou

 
Het is tien jaar geleden dat Samuel Maruta en Vincent Mourou in Vietnam begonnen met chocolade maken. Op kleine schaal, werkend specifiek met cacao uit Vietnam.

In de afgelopen tien jaar heeft Marou veel betekend voor het aanzien van goede chocolade en cacao uit Vietnam. Marou heeft absoluut flink bijgedragen aan een omslag van Vietnamese cacao als bulkproduct met een lage prijs naar een focus op kwaliteit en een eerlijke prijs voor de cacaoboeren. Daarbij werken ze langdurig en direct met de cacaoboeren samen, steunen ze als er hulp nodig is - en werken dus helemaal zoals we het graag zien.

Lees hier een mooi artikel over tien jaar Marou

We zijn absoluut trots dat we de chocolades van Marou mogen aanbieden, sinds ons begin als Chocoladeverkopers eind 2014.

Helaas kwam er afgelopen jaar ook grote droevenis in het mooie verhaal van Marou. Afgelopen jaar overleed een van de oprichters - Samuel Maruta. Erg triest, hij leek in alles een mens met het hart op de juiste plek. Het In Memoriam geschreven door Vincent Mourou geeft dit kenmerkende citaat:

“For Cambridge graduates in Edwardian times, their big philosophical question was ‘is being good superior to doing good?’ I think at Marou Chocolate, we answer this question by saying, “tasting good is the one that takes precedence, and by tasting good we are doing good and we are being good.”

Doing Good by Tasting Good. En dat zijn bepaald geen holle woorden. Kijk vooral op de website van Marou naar de jaarlijkse uitgebreide rapportages die exact aangeven wat de cacaoboeren betaald krijgen, hoe vaak ze de cacaoboeren persoonlijk bezochten en wat ze allemaal nog meer doen. De rapporten zijn ook nog eens prachtig vormgegeven, echt in alle opzichten de moeite waard even in te kijken. 

Om het moois van Marou te vieren, en ook om het aandeel van Samuel daarin te gedenken, bieden we dus een flinke korting. Zodat hopelijk zoveel mogelijk mensen kennis maken met het heerlijks van Marou, en alles waar ze voor staan.

Koop het voor jezelf, bestel een reep voor je buren, geef het cadeau. Zo zorgen we samen hopelijk dat nog veel meer mensen even stil staan bij 'being good, doing good en tasting good'. 
 

The Golden Bean voor Krak & Standout

 
Twee héél erg mooie bekroningen weer binnen ons assortiment! 

De Academy of Chocolate geeft elk jaar bekroningen (brons, zilver en goud) voor de - in de ogen van de jury - beste chocolades.

Daaruit selecteren ze nog eens de allerallerbeste die een 'golden bean' of 'golden bonbon' als bekroning krijgen. De echt allerhoogste eer binnen deze awards, er zijn er dan ook maar één of twee die winnen.

Dit jaar gaat die bekroning der bekroningen naar twee makers uit ons assortiment: Mark Schimmel van Krak Chocolade krijgt 'm voor zijn geweldige Sierre Nevada 55% Melkchocolade.

En  Fredrik Martinsson van Standout Chocolate krijgt de Golden Bean onderscheiding voor zijn Belize 70% Puur van cacao van Maya Mountain.

De makers zijn er - zo hoorden en lazen we - enorm trots op - en terecht. Wij zijn ook trots dit soort heerlijks in het assortiment te mogen hebben en we zijn verheugd dat in het Zweedse Kållered waar Standout chocolade maakt en in Ermelo waar Mark van Krak Chocolate werkt - deze geweldige bekroningen terecht komen.

Natuurlijk feliciteren we ook via deze weg opnieuw de makers.

En zeggen en voor de liefhebbers bij: niet alleen deze twee winnende chocolades zijn de moeite waard. Beide makers hebben een mooi breed assortiment aan pure origine chocolades. Ergens hebben ze ook zeker wat van elkaar weg - zowel Krak als Standout zijn (zoals wij dat zien) chocolades die 'dicht bij de boon' blijven. Chocolades waarin dus heel mooi en zuiver de smaak en smaakdiversiteit van de cacao tot uitdrukking komen. 

<<-  Naar de chocolades van Standout ->> 

<<- Naar de chocolades van Krak ->>

The Golden Bonbon 

 
Naast de 'Golden Bean' wordt ook de 'Golden bonbon' uitgereikt. Die benoemen we ook nog even met alle liefde en plezier. Die ging namelijk naar Rita Zamoshchina. Zij maakt al jaren, eerst in Amsterdam nu in Amersfoort, voortreffelijke bonbons - die ze 'Caramboles' noemt.

We ontmoetten haar meermaals op Chocoa chocoladefestival en genieten van hoe ze werkt - met liefde voor chocolade & cacao, en - anders dan veel andere chocolatiers - altijd met specifieke bean to bar chocolades (van onder meer Original Beans, Krak, Hoja Verde) afgestemd op de smaken die verder in de bonbon te vinden zijn.

Ze schreef ons: "Uff...It was a bit unexpected (..) it was a nice surprise and a really huge honour to receive a Golden Bonbon 2022. Also Mark's Milk Chocololate (..) is a winner this year! So proud and so happy for him. Holland is doing Its best by AoC this year I think. Which is great for all of us."

Daar kunnen we ons helemaal bij aansluiten. Prachtige bekroningen en mooi te zien dat er in ons kleine landje mensen zijn die zich met zoveel passie inzetten voor eerlijke  kwaliteitschocolades - en daar ook nog eens wereldwijde erkenning voor krijgen.

Bekijk & bestel de 'little miracles in a box' van La Carambole hier

De terugkeer van Sirene Chocolate

 
Na vier jaar wachten eindelijk weer beschikbaar: Sirene uit Canada. Daar maakt Taylor Kennedy als inmiddels craft-chocolate-veteraan chocolade die geliefd is over de hele wereld.

Grappig vinden we dat de verpakkingen veelal voorzien zijn van allerlei (prachtig getekende) zeedieren. Dat zie je toch niet vaak bij chocolade. De reden ervoor zullen we nog eens navragen. 
 
Met € 8,95 per reep zit Sirene absoluut in het prijziger deel van ons assortiment, maar we krijgen van klanten & andere kenners altijd lovende reacties.

Caspar schreef over de Dark Milk: "Wow! Zodra je de verpakking opent komt het aroma van cacaobonen je tegemoet. Dat belooft wat. Dat wordt een misschien onplezierige, al te pure chocolade-ervaring. Maar nee! De toegevoegde melk doet zijn werk precies goed. Een bijzonder smaakvolle, en toch zachte, romige ervaring. Een aanrader!"

Martin schreef over de India puur: "Sirene was great and is great. Good discription. Very nice “indian” chocolate."

<< Naar de chocolades van Sirene  >>

Nieuw van Krak, Fu Wan & Zotter

 


De melkchocolade van Krak won de Golden Bean, maar zijn pure chocolades kunnen we ook van harte aanbevelen. De nieuwste creatie is een 70% pure chocolade van de Peini Plantations uit Belize. Biologisch gecertificeerd en met een fijne citrusfruitigheid die langzaam plaatsmaakt voor meer herbale en notige smaken. Mooi. 

<< Naar Krak Chocolade >>


 

Van Fu Wan uit Taiwan hebben we veel speciaals. Ze werken in hun regio (Ping Tung) direct samen met de cacaoboeren. Dat zorgt er voor dat ze ook mooie experimenten kunnen doen met de cacao fermentatie. 

Waar cacao normaal gefermenteerd wordt met 'wilde' gisten uit de omgeving hebben ze nu een aantal chocolades waarbij tijdens de fermentatie van de cacao specifieke gisten zijn toegevoegd. Van aardbeibiergist tot rodewijngisten. 

Veel lezers zullen weten dat de fermentatie van de cacao de belangrijkste factor is voor de smaak van de uiteindelijke chocolade, dat proef je hier absoluut terug.

We hebben een mooie set met de drie fermentatie chocolades, binnenkort zijn ook de losse repen beschikbaar. Daarnaast hebben we nog enkele exemplaren van de 'limited edition' kaneelchocolade beschikbaar.

<< Naar de chocolades van Fu Wan >>
 

Zotter heeft een assortiment van in totaal honderden (!) chocolades. 
Puur, melk, vegan & gevuld. Van alles wat.

Aan ons dus de heerlijke taak om te proeven, te proeven en nog eens te proeven en te zorgen dat de wat ons betreft lekkerste & meest interessante chocolades een plekje bij ons krijgen. Dat zijn er heel wat, we hebben inmiddels 83 verschillende chocolades van Zotter.

De nieuwste chocolades waar we weg van waren: de gevulde appeltaartchocolade, de chocolade met dadel & cashewnoot, gevulde chocolade met pruimen & hazelnoot, twee lekker zoete fruitige chocolades met framboos. En dan nog vossenbes

<< Naar de nieuwe chocolades van Zotter >> 
Instagram
Chocoladeverkopers
Facebook
Email
Copyright © 2022 Chocoladeverkopers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp