Copy
View this email in your browser

Het zijn lastige tijden voor veel chocolademakers.


De supermarkten hebben te maken met topdrukte, maar de kleine chocolademakers missen veel omzet omdat speciaalzaken, koffiebarretjes en restaurants gesloten zijn.

Vrijwel alle makers in ons assortiment zijn kleine bedrijfjes, van eenmanszaakjes tot bedrijfjes met twee, drie of vijf werknemers. Veel groter wordt het niet.

Gelukkig blijft online bestellen mogelijk. En kunnen wij en andere kleine ondernemers de chocolademaker & chocoladeliefhebber blijven verbinden.

De komende tijd zullen we daarin extra ons best doen. Om te zorgen dat er chocolade verkocht blijft worden.

Met wat extra acties, samenwerkingen, het uitlichten van chocolademakers en andere verkopers. En natuurlijk extra kortingen.

We beginnen met een mooie korting op álles van Original Beans.
 

Paul & Emma
Chocoladeverkopers
<< Chocoladeverkopers.nl >>

Original Beans Actie: 20% korting


Het eerste chocoladebedrijf dat we graag in het het spreekwoordelijke zonnetje zetten: Original Beans.  

Ze doen zoveel moois voor kwaliteitscacao, inheemse bevolkingen die de cacao verbouwen, de natuur. Ze werken vanuit Amsterdam, kopen zelf de cacao in voor een eerlijke prijs en we hebben hun repen met veel plezier allemaal in het assortiment.

Heerlijk zacht smeltende chocolades met veel smaak. Wat ons betreft uitstekend geschikt voor zowel beginnende als gevorderde chocoladeliefhebbers. 

Melk & puur & diverse pakketten. Alles nu met 20% korting. 

<< Naar de chocolades van Original Beans >>

Als cadeautje versturen? Je kunt een ander verzendadres opgeven.
We kunnen ook een kaartje meesturen met je eigen tekst.

Meer mooie makers

 
We zouden het liefste de hele voorraad opkopen van ál die geweldige kleine chocolademakers. 

Dat lukt helaas niet. Maar extra aandacht geven kan natuurlijk wel.

Daarom naast de Original Beans actie ook heel wat losse kortingen. Die we vaak afwisselen.

Op dit moment hebben we losse repen in de aanbieding van Nederlandse chocolademakers als Krak, Mesjokke en Chocolatemakers. Maar ook extra aandacht voor makers in Schotland, Peru, Nieuw Zeeland en Madagaskar.

<< Naar de aanbiedingen >>

We zien dat de aanbiedingspagina een mooie plek is voor wat extra aandacht. Daarom vullen we 'm extra goed. Maar jullie zullen begrijpen dat wij en de chocolademakers het ook erg tof vinden als je ook wat chocolades voor de normale prijs koopt. :) 

Chocolade in Corona tijden

 
In deze gekke tijden kunnen we gelukkig chocolade blijven versturen.

Dat vinden we erg fijn. Ook omdat we weten dat we zo mensen blij kunnen maken. En daar worden we zelf dan weer blij van. We zijn dankbaar voor jullie blijvende aandacht!

Op ons blog een artikel met wat praktische zaken. Cadeautips, nog altijd de mogelijkheid mensen te nomineren voor een kosteloos pakketje, wat extra aanbiedingen, etc.

Er zal ook af en toe wat extra vertraging zijn bij het verzenden. Twee belangrijke punten:
  1. Het kan af en toe zijn dat je pakketje een dag later geleverd wordt dan de trackntrace aangeeft. Zeker bij brievenbuspakjes kan dit soms voorkomen. Geen reden tot zorg. Een dagje later komt je pakketje alsnog.
  2. Zorg dat je je adres goed invult en checkt. Nu extra belangrijk. Normaal probeert de post het juiste adres nog te achterhalen, nu sturen ze zendingen direct naar ons terug. Zonde van de moeite.
Lees meer op ons blog &  onze verzendpagina

Feitoria Do Cacao

 
De chocolades van Feitoria Do Cacao waren er al even niet meer. Gelukkig werkt de post nog min of meer normaal. Zo konden we deze week weer een mooi pakket vol repen van deze Portugese chocolademakers ontvangen. 

Met hun verpakking in de vorm van de traditionele Portugese 'Azulejos' tegeltjes en ook nog erg lekker.

O.a. wit, matcha & sencha, schapenmelk & origine chocolades uit Costa Rica & Peru.

<< Naar de chocolades van Feitoria Do Cacao >>

Craft Chocolate, veel eerlijker dan eerlijke handelsrepen


Chocoladeverkoper Paul schreef eerder het onderstaande op de opiniepagina van de Volkskrant, als reactie op een artikel. Ook terug te lezen bij Foodlog.

Inclusief wat vermeldingen van andere mooie chocoladewinkels die zich met veel liefde inzetten voor craft chocolate.

We hopen dat we ons met z'n allen kunnen blijven inzetten voor goede en eerlijke chocolade. Dus delen we het hier gewoon nog eens.

Kunnen we nog met een gerust hart chocolade eten? Dat vroeg de Volkskrant. Antwoord: ja, maar de journalist kijk alleen maar naar wat er in supermarkten wordt aangeboden. Paul van Dijk wijst je graag op andere chocolade die OK is. Hij vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de wereld van cacao en chocolade.

Jammer dat journalisten vaak niet verder kijken dan de supermarkt. Er is een alternatief: craft chocolate. Niet van de grote chocoladegiganten maar van kleine chocolademakers die zelf de cacao bij de boerencoöperaties inkopen. En die niet een beetje maar héél veel meer betalen. Met een kortere handelsketen die veel transparanter is.

Want voor de chocola in supermarkten staan alle seinen nog steeds op rood. Gelukkig zegt zelfs Peter d’Angremond, directeur van Fairtrade Nederland, het inmiddels ook: "Bedrijven in de hele cacaoketen, van inkoper tot chocoladefabrikant en supermarkt, zullen er niet onderuit komen om meer te betalen, anders zal de situatie toch niet wezenlijk verbeteren."

Voor een goede prijs, waarvan boerengezinnen kunnen leven, zijn wetten nodig, maar wat kan de consument doen? Het artikel in de Volkskrant sluit ermee af. En opnieuw komt men niet verder dan de supermarktschappen en de bekende labels. Jammer, want buiten de supermarkten is juist véél eerlijkere chocolade te vinden. Dat beaamt Fairtrade, dat beamen de chocoladegiganten. Dat beaamt iedereen.

In Nederland zijn Chocolatemakers en Original Beans bekende voorbeelden. Dat zij echt heel anders werken is evident. Dat dit beter voor de wereld is ook. Maar nee, hun repen liggen niet in de supermarkt. En daarom hoor je er zo weinig over. Er zijn over de hele wereld honderden van dit soort chocolademakers. Ook in de landen waar de cacao verbouwd wordt. Van Marou in Vietnam tot Madécasse in Madagaskar. Van Pacari in Peru tot Kuná in Ecuador.

Wie het normaal vindt meer te betalen voor kwaliteit, kan nu al echt eerlijke chocolade kopen. De grote industrie zal pas echt verbeteren als er wetgeving is. Daar hoef je als consument niet op te wachten.

Paul van Dijk runt samen met Emma chocoladeverkopers.nl

Craft chocolate vind je in de winkels van Simon Lévelt en Ekoplaza. En natuurlijk bij gespecialiseerde verkopers: Chocolatl (Hazenstraat 25-a) en Cacaomuseum (Czaar Peterstraat 175) in Amsterdam. The Chocolate Shop (Liomenhof 1 in Den Haag), Chocoladeverkopers (Lange Hezelstraat Nijmegen), Florentina (Witte de Withstraat 9a in Rotterdam) en Cacaolab (Kalverringdijk 25, Zaandam).

Craft chocolade is online verkrijgbaar bij: ChocoladeverkopersThe Chocolate Shop en Cocoarunners.

Winkeliers die zelf craft chocolade willen gaan verkopen kunnen terecht bij: Clearchox, El Sauco en The Highfive Company.
Instagram
Chocoladeverkopers
Facebook
Email
Copyright © 2020 Chocoladeverkopers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp