Copy
View this email in your browser

Beste chocoladeliefhebber,


Deze maand een ietwat overvolle chocoladenieuwsbrief. Om echt even voor te gaan zitten, of er later nog eens bij te pakken wellicht.

Richting de feestdagen delen we graag wat winterse cadeautips. En geven hier en daar ook graag een mooie korting - het is tenslotte leuk om voor een vriendelijk prijsje met goede chocolades kennis te kunnen maken & een keer wat nieuws te proberen.

Verder nog heel wat nieuwe chocolades om voor te stellen, een mooi artikel dat we vonden over het combineren van chocolade met speciaalbiertjes van Chimay en hélemaal onderaan sluiten we af met een winterse winactie

We wensen je een mooie winter, vol licht en geluk. En vergeet niet: een mailtje met je chocoladevragen is altijd welkom!

Paul & Emma

Chocoladeverkopers.nl

Winterse cadeautips

Vanaf begin november tot eind december zijn we als Chocoladeverkopers altijd nog net even wat drukker in de weer. Logisch ook, met sinterklaas in het land en daarna nog de kerstman is het de traditionele tijd van cadeautjes, en chocolade hoort daar als vanzelfsprekend bij - gelukkig ook steeds meer goede & eerlijke chocolade.

In ons assortiment is voor ieder wel wat lekkers te vinden, om het kiezen makkelijker te maken delen we graag vier winterse chocoladetips:
 
 

 1. Omnom Winter Set & Winter Limited Chocolades. 


Omnom uit IJsland maakt elk jaar een nieuwe serie 'winter limiteds'. Chocolades speciaal voor de winter, in een kleine oplage. Lekker, en extra speciaal: elk jaar met weer een andere ontwerper die het design van de verpakking maakt.

De pure variant is helaas nu al helemaal uitverkocht maar de Milk & Cookies en Spiced Caramel hebben we nog beschikbaar. 

Ook het Winter Limited Cadeaupakket is nog (beperkt) beschikbaar. Alle drie de winterse varianten in een prachtig ontworpen omdoosje.

<< Naar de Omnom chocolades >>
 


 2. Winters gekruid: Mesjokke, Chocolate Tree & ChocolatemakersEen aantal chocolademakers uit ons assortiment maakt speciaal voor de feestdagen een bijpassende chocoladereep.

Mesjokke maakt hun Winter Spice chocolade - tegenwoordig met naast eerlijke cacao ook eerlijke specerijen van the good Spice, top! Ook Chocolate Tree maakt een lekkere en toegankelijke pure en biologische Winterspice chocolade.

Chocolatemakers maakt de fameuze Sintreep (melkchocolade met speculaaskruiden) en ook nog een Feestreep met sinaasappel, kruidnagel & peper. Tenslotte hebben we van Taza hun Gingerbread Cookie reep. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer chocolades met heerlijke specerijen - zelf zijn we bijvoorbeeld ook erg gek op de Baby Bear van Soma (met subtiele gember, kampot peper en nibs). Ook chocolades met kardemom weten we dikwijls erg te waarderen. En kan het voor kerstmis gepaster dan een chocolade met dennentoppen

<< Naar alle chocolades met specerijen >> 
 
 

 3. Chocoladetruffels van Booja Booja
We kunnen er niet onderuit om ze te noemen - de chocoladetruffels van Booja Booja. Alleen al omdat ze zó vaak als cadeautje worden besteld. En ook omdat we ze zelf gewoon erg lekker vinden. Chocoladetruffels zonder melk, maar toch heerlijk romig. We krijgen er vele lovende reacties over. 

Voor extra feestvreugde krijg je nu twee euro korting op de Award Winning Set.
De korting is geldig tot 1 december 2022, op = op.

Nb. de andere sets, van amandel tot hazelnoot tot espresso, zijn ook de moeite waard! 

<< Naar de Booja Booja chocoladetruffels >> 
 
 

 4. Een kant en klaar pakketWe nodigen je van harte uit om lekker in ons assortiment rond te snuffelen. Maar als je een cadeautje zoekt kan het ook wat overweldigend zijn, zoveel chocolade bij elkaar.

Een chocoladepakket kan dan prettig zijn. De laatste tijd populair zijn - dat willen we best verklappen - de Academy of Chocolate 2022 winnaars, het pakket met vier Standout chocolades en het pakket van Marou - die laatste ongetwijfeld ook omdat je daar zes chocolades krijgt terwijl je maar voor vijf hoeft te betalen.

We hebben van Fu Wan & Casa Cacao ook nog prachtige cadeausets met kortere houdbaarheid. Uiteraard met gegarandeerde kwaliteit én een mooie korting

<< Naar alle chocolade pakketten >> 

 

Aangevuld of juist even niet beschikbaar
 
Soms is het lastig de chocolades van bepaalde makers altijd voorradig te houden. Bijvoorbeeld omdat er een vrachtschip vertraging heeft, zoals momenteel voor een nieuwe levering naar Europa van Krakakoa uit Indonesië geldt.

We hebben in ieder geval weer ruim voorradig de chocolades van:
  • Solkiki - Bob & Iris - de (vegan) chocolademakers uit de UK 
  • Cacaosuyo - de voortreffelijke chocolades geheel gemaakt in Peru
  • Zotter - de gevulde chocolades waren gauw op, ze zijn er weer (bijna) allemaal
  • Feitoria Do Cacao - Met een traditioneel Azulejos design voor de verpakking en - van wit tot heel puur - heerlijke chocolades, gemaakt in Portugal. 
Van Solkiki, Zotter en Feitoria do Cacao hebben we ook weer wat nieuwe creaties binnen gekregen. We hebben even tijd nodig ze beschikbaar te maken, maar ze komen er aan!

We hopen verder deze maand nog op leveringen van Soma, Friis Holm & Dandelion. Op de chocolades van Fu Wan & Fossa zullen we helaas langer moeten wachten. 

Is je favoriete chocolade op onze site uitverkocht? Je kunt bij uitverkochte chocolades klikken op <inschrijven wachtlijst>. Dan krijg je automatisch bericht als 'ie er weer is.

Chocolade & Chimay bier
 

Altijd mooi om even echt te gaan zitten voor een chocoladeproeverijtje. En wat ons betreft wordt het nog leuker als je het combineert met ander lekkers. Goeie koffie, speciale kaasjes, een van de vele bijzondere theeën die er bestaan of natuurlijk allerhande drankjes. 

Voor de liefhebbers van speciaalbier hebben we hier een mooi artikel:

https://www.beantobarstool.com/blog/pairing-the-beers-of-chimay-with-craft-chocolate

Twee van de gebruikte chocolades (Omnom Lakkris & Latitude Dark Milk) hebben we beschikbaar. 

Het artikel komt van David Nilsen - bier expert en schrijver. Hij maakt ook de podcast Bean to Barstool over bier & chocolade - met interessante afleveringen ook als je geen bierliefhebber bent. De podcast is ook via Spotify beschikbaar.

Heden, nieuwigheden!  

 
Wie snel al het nieuws bij elkaar wil zien kan direct doorklikken naar nieuwe chocolades op onze website. 

Om voor te stellen hebben we allereerst drie hazelnotenchocolades. Omdat we zelf erg van de combinatie houden (uiteraard, indien goed uitgevoerd) van hazelnoten & chocolade. We hebben al best wat gianduja chocolades (chocolade met gemalen hazelnoten, een zeer romige van oorsprong Italiaanse creatie) maar misten zelf nog wat chocolades met stukjes hazelnoot. 
 
Voor liefhebbers van melkchocolade vonden we de biologische chocolade met hazelnoot van Georgia Ramon. Zoet maar ook lekker notig! 

Liever een vegan creatie? We zijn erg enthousiast over de nieuwe chocolade van Solkiki - gemaakt met cashewnoten in plaats van melk én afgemaakt met stukjes hazelnoot. Echt erg lekker. Gemaakt met cacao uit Esmeraldas, Ecuador. 

Van Taza hebben we tenslotte nog een pure chocolade met stukjes hazelnoot. Puur, maar wel erg toegankelijk. Karamel, hazelnoten en zoals altijd bij Taza de kenmerkende ruw gemalen chocolade.  
 
Verder opvallend vonden we de twee nieuwste creaties van Georgia Ramon. De Guatemala 70%  puur is wat ons betreft heerlijk complex en in balans - met een lange nasmaak - en de Mexico 91% is voor een zó pure chocolade opvallend zoet en smaakvol. Beiden wat ons betreft zeker de moeite! 

Ook erg leuk: we de nieuwste chocolade van Naive, Flat White. Een chocolade met koffie uit El Salvador, en melk. In totaal echt een flat white (of cappuccino) in de vorm van een chocoladereep. 
 
Voor wie alvast vooruit wil kijken, er komt nog heel wat aan! De nieuwste gevulde chocolades van Zotter, een aantal creaties van Solkiki (onder andere dutch apple crumble, smoked, bourbon), twee heerlijke pure repen van Latitude, en binnenkort ook heel veel geweldige chocolades van Zoto - het chocolademerk van fermentatie-experts Zoï en Tom.

Dat de fermentatie (en het drogen) van cacao essentieel is voor de smaak van de chocolade wist je vast al - maar er is nog heel wat meer over te vertellen. Via de chocolades van Zoto ga je dat mooi ervaren en heerlijk kunnen proeven.

De chocolades staan binnenkort online, als je al wil bestellen kun je al een mailtje sturen. 

Aanbiedingen

Zomaar wat extra korting omdat dat nooit kwaad kan, omdat het leuk kan zijn iets nieuws te proberen wat je anders  misschien niet bestelt, en af en toe ook omdat chocolades hun THT-datum naderen. Uiteraard altijd met gegarandeerde kwaliteit. 

We hebben net voor het sturen van deze nieuwsbrief wat extra chocolades van mooie kortingen voorzien. Van Chocolat Madagascar tot Marou en van Friis Holm cadeauverpakkingen tot Fu Wan's mix voor chocolademelk. En dan nog heel wat meer.

<< Naar de aanbiedingen >>

Winterse Winactie


We vinden het leuk ook nog wat weg te geven. Daarom hebben we een winactie bedacht.
Eentje waarvoor je niet al te veel hoeft te doen. Zodat iedereen mee kan doen. 

We geven drie sets weg van onderstaande chocolades - samen een fijn winters pakketje. 
  • Winter Spice van Mesjokke
  • Chocolatemakers Feestreep
  • Original Beans Virunga Puur & Melk
Wil je kans maken?

Geef ons dan aan wat de favoriete chocolade is die je het afgelopen jaar proefde. Dat mag uit ons assortiment zijn, maar hoeft zeker niet! Je kunt één chocolade noemen, of een top drie of zelfs top tien maken. Net wat je wil. 

Mail je favoriet(en) als antwoord op deze mail of stuur een los mailtje naar info@chocoladeverkopers.nl 

Meedoen kan tot uiterlijk 25 november. We benaderen de winnaars om te zorgen dat we de gewonnen pakketjes kunnen sturen en maken op onze social media de voornamen van de winnaars bekend. 
 
Instagram
Chocoladeverkopers
Facebook
Email
Copyright © 2022 Chocoladeverkopers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp