Copy
SHERPA nyhedsbrev
Dit springbræt til international støtte
Ser nyhedsbrevet mærkeligt ud?
Se det i din browser

Åbenhed baner nye veje

Nyt fra projekt Sherpa præsenterer dig for udvalgte internationale støttemuligheder, som dit bibliotek kan få glæde af.

I denne udgave af nyhedsbrevet sætter vi fokus på partnersøgning. Hvordan får man hul i gennem til de gode kontakter og hvordan vælger man de rigtige partnere?

Vi har talt med projektledere fra tre danske biblioteker, og de kan alle fortælle om stor interesse, åbenhed og engagement fra deres internationale partnere.

God fornøjelse!
 
Ordkraft 2014

Når først bolden ruller...

Herning Bibliotekerne er projektleder på det internationale projekt ”Our Democratic Europe”, som afvikles fra januar 2017 til januar 2018. Projektet har til formål at udvikle unges demokratiske kompetencer – samt at udvikle bibliotekernes tilbud til de unge. Projektet har modtaget støtte fra bl.a. Erasmus+, og det er første gang Herning Bibliotekerne prøver kræfter med et EU-projekt – endda med 3 partnere i forskellige lande. 

På centralbibliotek.dk kan du læse mere om at tage de første skridt ud i internationale projektansøgninger, om at finde de rette samarbejdspartnere - og om at have mod til søge flere internationale puljer, når først man er kommet i gang. Læs artiklen her
 

Vi kan inspirere hinanden

Projekt ”New Challenges for Public Libraries” er et internationalt projekt, der tager afsæt i et ønske om at bibeholde europæiske bibliotekers relevans og at tiltrække nye generationer af brugere gennem fornyelse. Aarhus Bibliotekerne er partnere i projektet, som er støttet af EU-programmet ”Creative Europe” og involverer partnere fra 4 europæiske lande; Italien, Portugal, Rumænien og Danmark.

Se videoen her under, hvor Marianne Krogbæk fortæller om at være partner i et international projekt:
Marianne Krogbæk, Aarhus Kommunes Biblioteker
Du kan læse mere om projektet her

 

En god idé og den rigtige timing

Projektet ”A Million Stories” handler om at indsamle, kuratere og formidle fortællinger fra asylansøgere og flygtninge i Europa til et bredt publikum via digitale kanaler. Foruden Roskilde Bibliotekerne involverer projektet biblioteker fra Malmø i Sverige, Köln i Tyskland og Future Libraries fra Grækenland.

Ideen til projektet opstod i samarbejde med Future Libraries og udsprang af muligheden for at søge en særpulje under Creative Europe i foråret 2016. Partnerne i Malmö og Köln blev fundet, da projektleder Melanie Holst deltog på et seminar om flygtningekrisen arrangeret af Europa-Kommissionen samme forår.

Det var Roskilde Bibliotekernes rolle som Europe Direct Informationscenter for Sjælland, der udløste invitationen, og timingen var helt rigtig. Kontakterne, som Melanie fik skabt under seminaret i Bruxelles, viste sig afgørende for at få en ansøgning af sted inden for den korte tidsfrist. ”A Million Stories” har fået bevilget 1,5 mio. kr. fra Creative Europe.

Se videoen her under og hør Melanie fortælle om erfaringer fra partnersøgningsprocessen:
Sherpa Projektet - Om partnersøgning i EU-projekter
Melanie Holst, Roskilde Bibliotekerne

Tag med og vær åben

Som alle tre eksempler viser, kan internationale seminarer og konferencer være gode steder at skabe kontakter og tage de indledende skridt til nye projekter og partnerskaber.

Et aktuelt bud kunne være den årlige EBLIDA NAPLE konference, der afholdes den 4. maj 2017. I år kræver det kun en rejse til Aarhus, for at åbne døren for nye, potentielle europæiske samarbejder. Konferencen finder sted på Dokk1 under overskriften "Let's rethink". Måske ses vi?

Nyhedsbrevet udkommer for foreløbig sidste gang i slutningen af 2017. Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har forslag eller en god historie, vi kan bringe. I mellemtiden kan du følge med på centralbibliotek.dk

På gensyn!
 
Projekt Sherpa er sat i verden for at fremme viden om og brug af nordiske og europæiske støtteordninger i danske folkebiblioteker.
Læs mere på centralbibliotek.dk

Kontakt os

Charlotte Dale
Odense Bibliotekerne
cbd@odense.dk
tlf.: 5125 3020
Martin Zandi
Roskilde Bibliotekerne
martinz@roskilde.dk
tlf.: 2480 6905


Udvalgte
ansøgningsfrister

 Erasmus+Creative EuropeEuropa for Borgerne

 
Venskabsbysamarbejde & Netværk af Samarbejdsbyer
1. september 2017
Følg projekt Sherpa på centralbibliotek.dk
 
Del
Tweet
Send
Projekt Sherpa er 2-årigt, 2016-2018, og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen under Udviklingsmidler til nationale folkebiblioteksopgaver. Vi udgiver 4 nyhedsbreve i projektperioden.

Roskilde Centralbibliotek Dronning Margrethes Vej 14 Roskilde 4000 Denmark
centralbiblioteket@roskilde.dk


Du kan rette dine oplysninger eller framelde nyhedsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp