Copy
Kom van 1 tot 24 december naar de Dutch Design Month!
View this email in your browser

Dutch Design Month nog een week te gaan

Beste Huis Der Zotheid bezoekers,

60 Minutes
No automatic alt text available.Vandaag laten wij in 60 Minutes de film Rotterdam 2040 van Gyz La Riviere zien met na afloop een interview met Gwendolyn Huisman en Marijn Boterman zij hebben onlangs een 3 m. breed huis in het Oude Noorden gebouwd en zijn nu genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2017 in de categorie Gebouwen zie http://www.denederlandsebouwprijs.nl/nl-NL/Bezoeker/Genomineerden-2017/Categorie-Gebouwen.aspx en STEM OP HEN!!!!

Dutch Design Month - Textile and Fashion
De vierde en laatste week van de Dutch Design Month staat in het teken van Textile and Fashion (Textiel en Mode) en in die laatste week hebben wij nog talloze activiteiten ga snel naar www.dutchdesignmonth.com/programma en zie wat je nog allemaal kunt doen. 

Kerst en Nieuwjaar
Verder zijn wij tussen Kerst en Nieuwjaar helaas "gesloten". Althans wij zijn er wel want wij gaan bij droog weer de buitenkant nog een keer goed schilderen en wij gaan aan de gevel verlichting aanbrengen zodat je ons straks nog beter kunt vinden. 

Feestje
Om 2016 goed uit te luiden organiseren wij op vrijdag 23 december een klein feestje in Huis Der Zotheid na afloop van de Gellings Design Award prijsuitreiking van 16:00 tot 18:00 in de kubuswoningen. Het feestje begint om 19:00 en duurt tot 23:00. Kom je ook!

Verder ...
In deze nieuwsbrief vind je verder meer informatie over het maandelijkse Politiek Café en de boekpresentaties die wij vanaf januari gaan starten.

Agenda

 • 18/12 van 15:00-17:00 60 Minutes 
 • 20/12 van 14:00-17:00 Design Shopping Rotterdam 
 • 21/12 van 15:00-17:00 Design your own puppet
 • 22/12 van 18:00-21:00 Pepavana Winter Collectie Show
 • 23/12 van 13:00-16:00 Op Zoek Naar Gellings Tour
            van 16:00-18:00 Gellings Design Award
            van 19:00-23:00 Huis Der Zotheid Eindejaarsfeest
 • 24/12 van 14:00-16:00 Rotterdam Fashion Tour
 • 25/12 tot 02/01 GESLOTEN
Tip
Wil je altijd als eerste op de hoogte te zijn van onze evenementen volg dan onze Facebook pagina!

Dutch Design Month

Hou je van Kunst / Design kom dan de komende week nog naar de laatste week van onze expositie "Affordable Design".

Deelnemers
Tijdens Affordable Design kan je ontwerpen zien van: Pepa van Asperen, Julie Thissen, Rick Koren, Reinier de Jong, Annemarie Piscaer, Henriette Meijer, Jos van der Meulen, Kirsten Spuijbroek, Yasuhito Hirose, Mark Suurbier, Jeannette Ephraïm, Tomas Schats, Sander Lorier, Paul Eilbracht en Sonja Dolron. 

Verder in de stad
Naast de expositie in Huis Der Zotheid vind je op verschillende plekken in Rotterdam nog een zestal leuke activiteiten die allemaal in het teken staan van Textiel en Mode. Don't miss it!

Boekpresentaties

Verder organiseren wij vanaf januari ook elke laatste vrijdag van de maand een boekpresentatie. Wil jij of ken jij iemand die zijn of haar nieuwste boek wil presenteren vraag hem of haar dan snel contact met ons op te nemen.

27/1 Dichters presenteren uit eigen werk
Wij kunnen niet wachten tot vrijdag 27 januari. In de eerste editie zal ondermeer Frank Vingerhoets uit zijn dichtbundel Caroussel De Wereld voordragen. 

Gellings Design Award

Verder vindt op vrijdag 23/12 de uitreiking van de Gellings Design Award plaats aan de beste designer van Nederland.

Uitreiking

De uitreiking zal plaatsvinden voor Stay O Kay in de kubus woningen op de Overblaak 85-87. De prijs wordt uitgereikt door Marie Claire Gellings de kleindochter van de Gellings Design Award en de jury voorzitter van de prijs. 

Feest
Na afloop van de uitreiking vindt in Huis Der Zotheid van 19:00-23:00 een slotfeest plaats waar je op de foto kunt met de prijswinnaar, een gesprek kunt aanknopen met je favoriete designer of gewoon lekker kunt dansen. Entree kost € 5,-. 

Persbericht
Kijk op www.dutchdesignmonth.com/persbericht-uitreiking-gellings-design-award voor meer informatie over de Gellings Design Award.

Boekwinkel

In de donkere maanden van het jaar is het heerlijk een spannend boek te lezen. In de maand december krijgt u op al onze thrillers 10%  korting.

Doneer je boeken
Heb jij, of ken je iemand die van zijn boeken af wil vraag neem dan of vraag hem of haar deze boeken dan naar Huis Der Zotheid te brengen. Onze klanten zijn er blij mee!

Politiek Café

Vanaf januari organiseren wij elke 3e dinsdag van de maand een politiek café. Lijkt het je leuk zet dan dinsdag 17 januari alvast in je agenda. Thema is dan Rotterdam 2020-2040.

Vrijwilligers

Voor al onze activiteiten geld dat wij nog volop vrijwilligers zoeken. Heb je altijd al iets willen doen op het gebied van Literatuur, Kunst, Muziek, Film, Sport, Politiek of vind je het gewoon leuk om koffie te zetten, taart te maken of de ramen te zemen dan ben je ook bij ons aan het juiste adres. 

Want onze prachtige boekwinkel met terras aan het water is op zoek naar vrijwilligers. Wordt vrijwilliger en maak een verschil, bouw vriendschappen op en word onderdeel van een gezellige, culturele plek in de stad en geef iets aan de samenleving. 

In Huis Der Zotheid moedigen wij onze vrijwilligers aan om deel te nemen in al onze activiteiten uiteenlopend van het schoonmaken rivieren tot het organiseren van de zomer universiteit. Waar wij ook maar iets kunnen betekenen voor schoon water, gehandicapten, kunst en jeugd zetten wij ons in.

Adres

Literaire Café Huis Der Zotheid
Haringvliet 401
NL 3011 ZP, Rotterdam

010 751 4980
info@huisderzotheid.nl

Copyright © 2016 Huis Der Zotheid, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp