Copy
HSTotaal CommunicatieTips - 11e jaargang, nr 2
View this email in your browser
5 tips om ingewikkeld verrassend eenvoudig te maken

Je kunt nóg zo'n briljant idee hebben, als je het niet in één zin kunt uitleggen, heb je een probleem. Dat is niet zo erg als je onder de douche staat, maar wel als je draagvlak zoekt voor een complex mobiliteitsplan, de zaal warm wilt krijgen voor je nieuwe businessmodel of bewoners wilt betrekken bij je klimaatambities.

Is je communicatie te ingewikkeld? Vereenvoudig dan je verhaal. Wel eens gedacht aan een visuele oplossing? Een visual maakt heel snel duidelijk wat de essentie is. En dat helpt enorm, als je mensen in beweging wilt brengen. Daar gaan deze tips over.
Laat het zien, als woorden tekort schieten. Kijken konden we eerder dan lezen, dus beelden spreken eerder aan. Vooral ook in social media worden plaatjes meer gewaardeerd en makkelijker gedeeld.
 
Maak eenvoudig wat ingewikkeld is. Want waar gaat het nu écht om? Breng een ingewikkeld verhaal terug tot de essentie. Wat er dan overblijft zal je verrassen. Communicatie is kiezen.
 
Geef een ingewikkeld verhaal een naam en een gezicht. Een korte titel en een simpel teken onthouden we beter. Eenvoud wordt eerder omarmd.
 
Ga niet in één keer tot het gaatje, maar benader een ingewikkeld onderwerp in meerdere communicatiestappen. Zorg dat die stappen goed op elkaar aansluiten. 
 
Gebruik eenvoudige taal, zonder jargon. Tenzij je lezers specialisten zijn. Hoewel je een diep ingegraven materiedeskundige niet blijer kunt maken, dan met de toegankelijke versie van zijn eigen briljante idee.


Een gesprek over eenvoudige communicatie? Bel Joost Klinkenberg 0620-131 628 of Bart Landman 0620-61 68 32.
Of kijk op onze website: www.hstotaal.nl.
Wij zijn sterk in het vertalen van omvangrijke en complexe informatie naar concrete communicatie en vormgeving. Als het ingewikkeld is moet je dus bij HSTotaal zijn, maar ook als het leuk is. Want we houden wel van ingewikkeld, maar we zijn het niet.
U ontvangt deze CommunicatieTips als gewaardeerde relatie van HSTotaal of omdat u zich hebt ingeschreven via onze website.
©HSTOTAAL 2016. Overname van deze tips wordt bijzonder op prijs gesteld. Evenals de vermelding van onze naam daarbij.


This email was sent to joost@hstotaal.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HSTOTAAL Communicatie & Design · Postbus 209 · Haarlem, 2000 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp