Copy
Blog: Aandacht als sleutel
Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen
Dagworkshop Luisteren naar je Lichaam
Intensive Licht op Ziekte & Gezondheid
Artikel For You Magazine: Het verhaal van je Lichaam
Agenda
Online versie 
contact

Aandacht als sleutel


Het blijft iedere keer weer bijzonder om te ervaren hoe ons lichaam ons de weg wijst als we bereid zijn te luisteren. Wat het lichaam vertelt zodra we in liefdevolle aandacht bij haar aanwezig zijn. Geholpen door een zachte aanraking van een stille getuige wordt een oude spanning in schouders, nek, buik voelbaar, evenals een niet eerder opgemerkt verschil tussen de rechter en linkerkant van het lichaam. Een boosheid of verdriet komt omhoog, soms herkenbaar en soms ook onverwachts. We volgen de taal van het lichaam dieper het systemisch veld in en zien hoe deze spanning, pijn en gevoelens resoneren met niet geziene oude voorouderpijn. Met verhalen en personen die geen plek hebben gekregen. Zonder het precieze verhaal erachter te weten, verzacht de spanning en pijn in het erbij aanwezig zijn en ontstaat er weer meer ruimte voor de eigen levensstroom.

Zoals een van de deelnemers aan de cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen zo mooi verwoordde na een opstellingsoefening in het lichaam; "Ik hoef het eigenlijk niet precies te weten of iets te doen. In het moment dat ik er met mijn aandacht bij ben, ontstaat de beweging als vanzelf."


De intelligentie van het veld is zoveel groter dan wij kunnen bevatten. Zodra dat door ons heen mag stromen kan er magie plaatsvinden. Dan zien we dat de helende beweging niet iets is wat we doen, maar iets dat voortkomt uit onze oprechte aanwezigheid bij dat wat zich aandient. In de volle aanwezigheid bij dat wat er is, zonder verwachting of pretentie dat er iets zou moeten veranderen, ontstaat de ruimte voor een helende beweging.

Graag ontmoet ik je.
Warme groet,
 

Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

5 x 2 dagen, start op 25 & 26 mei 2018


Het hervinden en leven van jouw levenskracht 
Daar waar de levensstroom niet vrij kan stromen is dat merkbaar in ons lichaam, soms zelfs zo dat we ziek worden. Voel jij hoe jouw levenskracht vrij door jouw lichaam stroomt en vorm geeft aan je leven? Of stagneert ze ergens in jou?

In de cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen maken we in 5 blokken van 2 dagen een innerlijke zielsreis in en door het lichaam. In het steeds weer dieper kijken en voelen ontstaat er meer en meer ruimte in het lichaam om er helemaal in aanwezig te kunnen zijn en de eigen levensstroom vrijer te laten stromen. Tegelijkertijd leer je gedurende de cursus om ook zelf individuele opstellingen in het lichaam en met ziekte te begeleiden. Alle informatie over de cursus lees je hier.

De volgende groep start op 25 mei a.s. Heb je interesse, maar wil je eerst kennismaken met mij en mijn manier van werken? Neem dan contact met me op via stefanie@beallyoucanbe.nl / 0648102716. In een telefonisch kennismakingsgesprek kijken we of de cursus aansluit bij jou en jouw verlangen of dat bijvoorbeeld (eerst) een workshop of individuele sessie meer kloppend is.

Voor de start van de aankomende cursus kun je ook ter kennismaking nog deelnemen aan de dagworkshop van 6 april a.s. Besluit je aan het einde van de workshop je in te schrijven voor de cursus, dan ontvang je de kosten voor de workshop als korting op de cursus terug. Er zijn nog een paar plekken.

Workshop Luisteren naar je Lichaam

Vrijdag 6 april 10.00 - 16.30 uur

Ervaar jij (terugkerende) patronen, blokkades of gezondheidsklachten in je lichaam en leven? Stel je eens voor hoe het zou zijn om daar op een liefdevolle wijze contact mee te maken en te luisteren naar het verhaal van jouw lichaam. Het verhaal dat waarschijnlijk ook het verborgen verhaal in zich draagt uit jouw familiegeschiedenis. Het verhaal dat nooit vertelt is en via jouw lichaam gehoord wil worden. Want de verstrikkingen in het familiesysteem en de effecten hiervan op jouw leven hier en nu zijn voelbaar in jouw lichaam, als opgeslagen herinneringen in jouw cellen.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die dieper wil voelen in zijn/haar lichaam en de taal van het lichaam wil leren te verstaan.
Lees hier meer over deze workshop.
Direct Aanmelden

Intensive Licht op Ziekte & Gezondheid

ma 11 & di 12 juni 10.00 - 16.30 uur

Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Deze intensive staat in het teken van het luisteren naar en het veilig voelen in je lichaam. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou wil vertellen? Waar is de spanning in je lichaam, waar stroomt de levensenergie vrij door en waar voel je blokkades? Daar innerlijke rust in vinden en die als voedingsbodem laten werken voor jezelf.

We onderzoeken de persoonlijke vragen rondom het thema ziekte en gezondheid in het systemisch veld. We kijken naar jouw relatie tot dit thema en waar dit mee resoneert in de familiegeschiedenis. Wat is de mogelijk zielvolle boodschap van de ziekte of symptomen aan jou?
Lees hier meer over deze intensive.
Direct Aanmelden

Het verhaal van je lichaam
Artikel in het For You Magazine maart 2018

Hoe vaak zijn we niet met onze aandacht buiten onszelf? Bij wat we denken dat die ander wil, nodig heeft, of over ons denkt? Hiermee leggen we onze basisveiligheid buiten onszelf en leven we met een constante alertheid in ons lichaam. Als je nu de aandacht naar binnen richt, wat leeft er dan (letterlijk) in jou? Wat ervaar je in je lichaam? Wat wil zich van binnenuit manifesteren in de wereld? Dit zijn zijn vragen die mij steeds weer terugroepen naar binnen, wanneer ikzelf in de waan van alledag dit oude patroon herleef.
Jarenlang leefde ik als een wandelend hoofd. Lees hier het hele artikel online.

Op weg naar de Kern ~ Agenda 2018
Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

(hier staan alleen de workshops, intensives en cursussen waarvoor je nog kunt inschrijven)

Het traject "Vrouw Zijn: Je Roeping Leven" geef ik op dit moment alleen op aanvraag. 

Aanmelden of meer informatie?
Mail of bel me via stefanie@beallyoucanbe.nl /
 06-48102716. 

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken?
Dat kan! Neem in dat geval ook even contact met me op.

 
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.beallyoucanbe.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Je ontvangt dit 'Familieopstellingen Nieuws' omdat je je hebt ingeschreven of eerder bij mij bent geweest voor een individuele sessie of een workshop. Wil je je inschrijving wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren voor je inschrijving wijzigen of je voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp