Copy
 View this email in your browser 
contact

De boodschap: 'Stop met rennen!'

Taal is een mooi iets. We spreken over 'je wezenloos schrikken' en dat is dus precies wat er gebeurt. Je wezen (ziel) en je lichaam komen letterlijk even los van elkaar als je schrikt en het duurt daarna even voor ze weer helemaal samenkomen. De ene keer duurt het wat langer dan de andere keer voor je er weer helemaal bent.
En dat ik me wezenloos schrok, terwijl ik een fractie van een seconde voor de klap, die auto op me af zag komen. Dat staat buiten kijf. Ik begrijp nog niet hoe ik daar kwam. 
Het was 11 november in de middag. Het ene moment liep ik van mijn praktijk naar huis en het volgende moment hoor ik een kreet 'kijk uit' zie ik een auto op me afkomen en is daar de klap. Ik was kennelijk de straat opgelopen zonder de auto te zien maar kan me het niet herinneren. De enige verklaring die ik heb is dat ik niet aanwezig was. Dat ik in beslag genomen was door zowel de intensive die ik op dat moment gaf (de eerste 2-daagse na mijn verlof) en door de gedachte; ´ben ik nog op tijd om mijn dochtertje te voeden´.

Het perspectief bepaalt de ervaring...
Gelukkig ben ik er met alleen wat kneuzingen uit gekomen en inmiddels weer hersteld. Wel was het voor mij een duidelijk signaal om even een pas op de plaats te maken en niet direct weer vol van start te gaan. Een signaal om me eraan te herinneren met de seizoenen te leven, zoals ik me begin dit jaar had voorgenomen.  En deze tijd van het jaar -11 november (Sint Maarten) is het eerste lichtfeest richting kerst- vraagt van ons de stilte op te zoeken en naar binnen te keren in plaats van nog even harder te gaan rennen. Hierin kan ons eigen innerlijk licht in kracht toenemen om van daaruit in het nieuwe (voor)jaar de zaadjes te laten ontspruiten. Vandaar dat ik pas eind januari weer start met nieuwe workshops. Je kunt op dit moment wel gewoon nog bij me terecht voor individuele sessies.

Graag ontmoet ik je.
Warme groet,


Henry Marshall and The Big Little Mantraband

zondag 17 december 14.30 - 17.30 uur, Flow Plaza Haarlem

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseer ik voor Henry Marshall en zijn band deze inspirerende mantramiddag in de periode rond de winter zonnewende, dit jaar op 17 december a.s. Het begon vier jaar geleden toen ik hen voor de viering van mijn 40e verjaardag naar Haarlem vroeg en ons dat zo goed beviel dat het nu een jaarlijks terugkerende middag is zo aan het einde van het jaar. Een middag om even stil te staan, te verbinden en te vieren.

Tijdens deze mantramiddag bewegen en mediteren we op de muzikale mantra's van Henry Marshall and the Big Little Mantraband. Mantra's die ons vreugde, inspiratie en innerlijke vrede brengen, die met hun magische frequenties onze harten openen, onze gedachten kalmeren en voeding zijn voor onze ziel. Je bent van harte welkom om deze bijzondere middag met ons mee te maken.


Wil je erbij zijn?
Stuur dan even een mailtje naar stefanie@beallyoucanbe.nl om je plek te reserveren. De kosten zijn €15 pp. Meer informatie over Henry Marshall en de mantra events lees je hier.

Dagworkshop Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen
zaterdag 27 januari 2018 10.00 - 16.30 uur


Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt? Wat wil jouw lichaam jou vertellen? Waar voel je de levensenergie vrij stromen en waar ervaar je spanning of blokkades in je lichaam? Het gaat deze dag over het luisteren naar en het veilig voelen in je lichaam. Want, daar waar we onveiligheid ervaren, ontstaat spanning in het lichaam en zijn we veelal geneigd om te vertrekken. 

Ervaar jij (terugkerende) patronen, blokkades of gezondheidsklachten in je lichaam en leven? Stel je eens voor hoe het zou zijn om daar op een liefdevolle wijze contact mee te maken en te luisteren naar het verhaal van jouw lichaam. Het verhaal dat waarschijnlijk ook het verborgen verhaal in zich draagt uit jouw familiegeschiedenis. Het verhaal dat nooit vertelt is en via jouw lichaam gehoord wil worden. Want de verstrikkingen in het familiesysteem en de effecten hiervan op jouw leven hier en nu zijn voelbaar in jouw lichaam, als opgeslagen herinneringen in jouw cellen.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die dieper wil voelen in zijn/haar lichaam, de taal van het lichaam wil leren te verstaan en/of op een andere wijze contact wil maken met terugkerende patronen, gezondheidsklachten of ziekte. Meer informatie in de agenda op mijn website.

€500 Vroegboekkorting t/m 1 maart 2018
Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

5 x 2 dagen, Start cursus 25 en 26 mei 2018 10.00 - 16.30 uur

Deze verdiepingscursus ‘systemisch lichaamswerk en Ziekteopstellingen’ is speciaal bedoeld voor opstellers en mensen met ervaring met opstellingen. Voor wie het verlangen heeft om een innerlijke reis in en door het lichaam te maken en tegelijkertijd het opstellingenwerk via het lichaam en het opstellingenwerk bij ziekte wil leren begeleiden.


Daar waar de levensstroom niet vrij kan stromen is dat merkbaar in ons lichaam, soms zelfs zo dat we ziek worden. Hoe ervaar jij jouw lichaam en de levenskracht die daar doorheen stroomt? Voel jij hoe ze vrij door jouw lichaam stroomt en vorm geeft aan jouw leven? Of merk je dat ze ergens stagneert in jou?
We maken in 5 blokken van 2 dagen een innerlijke reis van binnen naar buiten, waarin we vanuit het luisteren naar de taal van ons lichaam en onze cellen en de verstrikkingen die we daarin nog tegenkomen bewegen naar een voluit leven en manifesteren in de buitenwereld. Tegelijkertijd leer je hoe je zelf opstellingen kunt begeleiden in en via het lichaam en bij ziekte.
Meer  informatie over de cursus lees je in de agenda op mijn website. 

De Tussenruimte


Hoewel het spreekwoord luidt: 'Je moet je oude schoenen niet weggooien voor je nieuwe hebt.' is dat niet helemaal hoe het in het leven gaat. Denk maar aan de uitdrukking 'in between jobs'. Soms voldoet de oude vorm niet meer, maar laat de nieuwe vorm zich nog niet zien. Dan kun je het proberen te forceren, door maar gewoon een nieuw paar schoenen te kopen ookal zitten ze niet echt lekker. Maar dit zijn (in mijn geval) doorgaans miskopen.
Feit is dat de nieuwe vorm er niet altijd direct is. Dat er tijd nodig is om de beweging van binnenuit te laten komen en dat kan pas als daar ruimte voor is. Vanuit die beweging ontstaat als vanzelf een passende vorm. 
In de tussenruimte is een leegte, een niet weten, gevuld met een belofte, die misschien zelfs al voelbaar is, maar nog niet concreet. Eigenlijk zoals de winter de belofte van het voorjaar en van nieuw leven al in zich draagt.

Dit is waar ik op dit moment in de samenwerking met de Academie sta. Hoewel de intentie voor samenwerking er van beide kanten is, past de oude vorm ons niet meer en laat de nieuwe vorm zich niet forceren. Daar waar we de vorm altijd hebben laten volgen op waar onze zielstromen elkaar ontmoeten is dat nu onduidelijk. Dit betekent dat we voor nu ieder onze eigen stroom volgen om elkaar in 2018 mogelijk weer te ontmoeten in een nieuwe vorm. Daarin verblijven we op dit moment in een (nog) niet weten.

 


Agenda januari - juni 2018

(hier staan alleen de workshops, intensives en cursussen waarvoor je nog kunt inschrijven)

Praktische informatie:
Locatie: Alle workshops en individuele sessies vinden plaats bij Flow Plaza Zaanenstraat 18, 2022 CP Haarlem
Jouw bijdrage: 
- Dagworkshop: € 95,- (excl btw voor ondernemers en incl btw voor particulieren)
- Intensive: € 245,- excl btw
- Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen 2018: € 1495,- excl btw of met vroegboekkorting tot en met 1 maart € 995,- excl btw

- Vrouw Zijn: Je Roeping Leven: Deze reis geef ik op dit moment alleen nog op aanvraag. Prijs is in overleg en mede afhankelijk van het aantal deelnemers, mijn reisafstand en afspraken betreffende de locatie.
- Individuele sessie: € 115,- excl btw per uur, een sessie duurt doorgaans 1 tot 2 uur.  


Aanmelden en informatie: Om je direct aan te melden mail je naar stefanie@beallyoucanbe.nl. Je ontvangt van mij een bevestiging met daarin tevens de betaalinformatie. Je aanmelding is definitief wanneer ik je betaling heb ontvangen. Voor vragen kun je me ook telefonisch bereiken via 06-48102716. 

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken?
Dat kan! Neem in dat geval ook even contact met me op.
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.beallyoucanbe.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp