Copy
Blog: Wanneer alles samenvalt
Blog: Handen als Spiegeltjes
Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen
Nieuw! workshop: Leven vanuit Aanwezigheid
Dagworkshop Luisteren naar je Lichaam
Intensive Licht op Ziekte & Gezondheid
Agenda
Nieuwe Privacywet
Online versie 
contact

Synchroniciteit, wanneer alles samenvalt

Er zijn van die momenten dat je voelt dat de lijntjes die je in je leven hebt gevolgd samenvallen met elkaar en met je verlangen voor de nabije toekomst. Zo'n moment had ik anderhalve maand geleden tijdens een mooi gesprek in Utrecht met Ans Tros van de School voor Coaching. Een gesprek dat eigenlijk zeven jaar eerder al was begonnen in Leiden, in een periode dat ik zoekend was naar hoe door te starten met mijn praktijk, na de geboorte van mijn zoon en het afscheid van mijn baan in loondienst. Afgelopen juni ontmoetten wij elkaar weer tijdens het Symposium 'Systemisch werken met Ziekte' en spraken we af om (toeval bestaat niet) elkaar na de geboorte van mijn dochter weer te zien om bij te praten. Lees hier verder over onze bijzondere ontmoeting

Verder in deze nieuwsbrief naast het inhoudelijk blog: 'Handen als Spiegeltjes', meer informatie over de aankomende activiteiten die de komende periode in Haarlem plaatsvinden en over de nieuwe workshop 'Leven vanuit Aanwezigheid'. Ook ben je natuurlijk welkom om dit werk in een individuele sessie te ervaren.


Graag ontmoet ik je.
Warme groet,
 

Blog: Handen als Spiegeltjes


‘Wat doe je dan als je systemisch via het lichaam werkt? Wanneer besluit je het familiesysteem in te gaan?’ Tijdens de intervisie met een collega opsteller spreken we samen over het systemisch werk via het lichaam. Ze stelt me een aantal vragen en hoe meer ik antwoord, hoe meer ik me realiseer dat ik eigenlijk vooral Niet doe.
Het veld en de persoon op de massagetafel volgen en er vooral niet teveel van vinden. Want hoe minder ik er iets van vind, hoe minder ik aan het werk ben en hoe meer er kan gebeuren zo heb ik gemerkt. Op het moment dat ik een stap opzij doe, kan er iets groters door ons heen werken. Mijn handen kun je zien als spiegeltjes. Lees hier het hele artikel


 

Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

5 x 2 dagen, start op 25 & 26 mei 2018


Het hervinden en leven van jouw levenskracht 
Daar waar de levensstroom niet vrij kan stromen is dat merkbaar in ons lichaam, soms zelfs zo dat we ziek worden. Voel jij hoe jouw levenskracht vrij door jouw lichaam stroomt en vorm geeft aan je leven? Of stagneert ze ergens in jou?

In de cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen maken we in 5 blokken van 2 dagen een innerlijke zielsreis in en door het lichaam. In het steeds weer dieper kijken en voelen ontstaat er meer en meer ruimte in het lichaam om er helemaal in aanwezig te kunnen zijn en de eigen levensstroom vrijer te laten stromen. Tegelijkertijd leer je gedurende de cursus om ook zelf individuele opstellingen in het lichaam en met ziekte te begeleiden. Alle informatie over de cursus lees je hier.

De aankomende groep start op 25 mei a.s. Voor de echte last last minute beslissers zijn er nog 2 plekken beschikbaar. De volgende cursus start op 16 en 17 november a.s.
Heb je interesse? Neem dan contact met me op via stefanie@beallyoucanbe.nl / 0648102716. In een telefonisch kennismakingsgesprek kijken we samen of de cursus aansluit bij jou en jouw verlangen van dit moment.

Nieuw! Leven vanuit Aanwezigheid

Introductieworkshop vrijdagmiddag 6 juli 13.00 - 16.30 uur

Goed nieuws voor wie vorig jaar interesse had in de 12 weekse training 'Aanwezig Zijn in je Lichaam' en die ik toen helaas moest teleurstellen. Vanuit dezelfde intentie, maar in een andere vorm start in het najaar 'Leven vanuit Aanwezigheid'. Een cyclus van 6 middagen, waarin we samen op reis gaan rondom het thema: 'Aanwezig Zijn in je Lichaam en Leven vanuit die Aanwezigheid'.
Deze cyclus is bedoeld voor wie behoefte heeft om de relatie met zijn/haar lichaam te verdiepen en meer naar haar wil luisteren. De inhoud is ontstaan op basis van de waarnemingen die ik de afgelopen jaren heb gedaan in mijn individuele sessies en groepen over dit thema. Hierin heb ik onder andere gezien dat onze buik, hart en hoofd een waardevolle ingang zijn om samen de aan- en afwezigheid, spanning en boodschappen in het lichaam te onderzoeken.  


Heb jij het verlangen meer aanwezig te zijn in je lichaam? Je meer bewust te worden van wat er leeft in je lichaam, van wat ze je vertelt en om vanuit die aanwezigheid te leven?
Tijdens de introductieworkshop van vrijdagmiddag 6 juli a.s. kun je ervaren hoe systemisch werk je hierin kan ondersteunen. We werken deze middag onder andere met kleine opstellingen rondom buik, hart, hoofd en de helende bewegingen daarbinnen. Alle informatie over de workshop lees je hier. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl of bel 06-48102716.


In de volgende nieuwsbrief lees je meer over de cyclus die in het najaar start. 

Workshop Luisteren naar je Lichaam

Zondag 24 juni 10.00 - 16.30 uur

Ervaar jij (terugkerende) patronen, blokkades of gezondheidsklachten in je lichaam en leven? Stel je eens voor hoe het zou zijn om daar op een liefdevolle wijze contact mee te maken en te luisteren naar het verhaal van jouw lichaam. Het verhaal dat waarschijnlijk ook het verborgen verhaal in zich draagt uit jouw familiegeschiedenis. Het verhaal dat nooit vertelt is en via jouw lichaam gehoord wil worden. Want de verstrikkingen in het familiesysteem en de effecten hiervan op jouw leven hier en nu zijn voelbaar in jouw lichaam, als opgeslagen herinneringen in jouw cellen.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die dieper wil voelen in zijn/haar lichaam en de taal van het lichaam wil leren te verstaan.
Lees hier meer over deze workshop.
Direct Aanmelden

Intensive Licht op Ziekte & Gezondheid

ma 11 & di 12 juni 10.00 - 16.30 uur

Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Deze intensive staat in het teken van het luisteren naar en het veilig voelen in je lichaam. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou wil vertellen? Waar is de spanning in je lichaam, waar stroomt de levensenergie vrij door en waar voel je blokkades? Daar innerlijke rust in vinden en die als voedingsbodem laten werken voor jezelf.

We onderzoeken de persoonlijke vragen rondom het thema ziekte en gezondheid in het systemisch veld. We kijken naar jouw relatie tot dit thema en waar dit mee resoneert in de familiegeschiedenis. Wat is de mogelijk zielvolle boodschap van de ziekte of symptomen aan jou?
Lees hier meer over deze intensive.
Direct Aanmelden

Op weg naar de Kern ~ Agenda 2018
Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

(hier staan alleen de workshops, intensives en cursussen waarvoor je nog kunt inschrijven)

Het traject "Vrouw Zijn: Je Roeping Leven" geef ik op dit moment alleen op aanvraag. 

Aanmelden of meer informatie?
Mail of bel me via stefanie@beallyoucanbe.nl /
 06-48102716. 

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken?
Dat kan! Neem in dat geval ook even contact met me op.

 

Nieuwe Privacywet

Ongetwijfeld heb je van de nieuwe Europese privacywetgeving gehoord, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Vanuit deze verordening ben ik verplicht je expliciet inzicht te geven in het privacybeleid van Praktijk Be all you can Be. Hieronder lees je hoe het zit met jouw persoonlijke gegevens en de nieuwsbrief die je ongeveer eens in de 6 weken van me ontvangt.
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je je hiervoor in het verleden zelf hebt aangemeld via de website of email, of omdat je eerder bij me bent geweest voor een individuele sessie, workshop of cursus. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je hiervoor altijd weer afmelden onderaan deze en elke volgende nieuwsbrief. Ik zal dan je gegevens verwijderen. Wil je de nieuwsbrief met artikelen en agenda blijven lezen, dan hoef je niks te doen.
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.beallyoucanbe.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Je ontvangt dit 'Familieopstellingen Nieuws' omdat je je hebt ingeschreven of eerder bij mij bent geweest voor een individuele sessie of een workshop. Wil je je inschrijving wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren voor je inschrijving wijzigen of je voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp