Copy
Blog: Be all you can Be
Blog: Stress door de 'Week van de werkstress'
Middagworkshop: Leven vanuit Aanwezigheid
Intensive Licht op Ziekte & Gezondheid
Agenda
Interview: De verborgen boodschappen van het lichaam
Online versie 
contact

Be all you can Be ~ Aanwezig Zijn met wat er is


De naam die ik een kleine 10 jaar geleden aan mijn praktijk meegaf en waar ik me het afgelopen jaar voorzichtig los van probeerde te maken. Het moest volwassener, steviger en dus besloot ik vanuit mijn eigen naam te gaan werken. Maar zoals dat vaak gaat als je iets bewust los wilt laten, komt het juist ook weer meer tot leven. 
Zo word ik de laatste maanden door verschillende mensen uitgenodigd om te vertellen over deze naam en wat het nu eigenlijk betekent. Daarnaast herlees ik, tijdens de bouw van mijn nieuwe website, mijn oude website teksten nog eens kritisch door.
Je zou kunnen zeggen dat ik in beide gevallen werd uitgenodigd om van buiten naar binnen te bewegen en me weer even te verbinden met de intentie die ik destijds met deze woorden meegaf aan mijn praktijk. En tot mijn verrassing kom ik erachter, dat mijn doelgroep, werkwijze en aanbod de afgelopen jaren weliswaar is veranderd en specifieker is geworden, maar dat de visie achter deze naam nog steeds hout snijdt. Sterker nog, mijn huidige werkwijze past beter bij mijn visie dan mijn werkwijze van 10 jaar geleden . Dus om nou het spreekwoordelijke kind met het badwater weg te gooien is misschien toch wat zonde... Klik hier om verder te lezen

 
In de lijn van 'naar binnen voelen en aanwezig Zijn met wat daar is', lees je in het blog van deze nieuwsbrief, over stress die ontstaat vanuit de behoefte om erbij te horen en de invloed hierop van (media)hypes en van onze familiegeschiedenis. Verder natuurlijk een overzicht van de aankomende activiteiten, waaronder een extra middagworkshop Leven vanuit Aanwezigheid op 23 november en een link naar het interview met de School voor Coaching, waar ik 3 december een workshop zal geven.
 
Graag ontmoet ik je.
Warme groet,
 

Blog: Hoe ik stress kreeg van 'De week van de werkstress'


Wanneer ik op socialmedia de zoveelste post voorbij zie komen over de week van de werkstress, schiet er ineens door me heen dat het een gemiste kans is dat ik daar niks mee heb gedaan met mijn praktijk. In een split second na deze gedachte voel ik de stress mijn lichaam inschieten. Een gevoel van haast en moeten breidt zich uit in mijn lichaam. Ik moet hier toch iets mee? Ziekte, gezondheid en de relatie met stress, ik werk er mee en schrijf er regelmatig over. Dus hoezo is dit zo langs me geen gegaan en kan ik er nu niet alsnog iets mee doen? Een leuke aanbieding ofzo?
Terwijl al deze gedachten zo door me heen flitsen, voel ik hoe de spanning zich in mijn lijf verder opbouwt. Mijn ademhaling wordt korter, mijn kaken en schouders spannen zich aan evenals mijn middenrif. Ik neem het waar en realiseer me….dit is dus wat we doen met zijn allen! Lees verder voor het hele artikel

Middagworkshop: Leven vanuit Aanwezigheid 
vrijdag 23 november 2018 van 13.00 - 16.30 uur


Heb jij het verlangen meer aanwezig te zijn in je lichaam? Je meer bewust te worden van wat er leeft in je lichaam, van wat ze je vertelt en om vanuit die aanwezigheid te leven? Na het enthousiasme en een eerste mooie editie begin juli, is hier dan eindelijk een volgende mogelijkheid om deze workshop te volgen.

Deze workshop is bedoeld voor wie behoefte heeft om de relatie met zijn/haar lichaam te verdiepen en meer naar haar wil luisteren. Je kunt deze middag ervaren hoe systemisch werk je hierin kan ondersteunen. We werken onder andere met kleine opstellingen rondom buik, hart, hoofd en de helende bewegingen daarbinnen.
De inhoud is ontstaan op basis van de waarnemingen die ik de afgelopen jaren heb gedaan in mijn individuele sessies en groepen over dit thema. Hierin heb ik onder andere gezien dat onze buik, hart en hoofd een waardevolle ingang zijn om samen de aan- en afwezigheid, spanning en boodschappen in het lichaam te onderzoeken. Lees hier meer over deze workshop.

Intensive Licht op Ziekte & Gezondheid
1 en 2 februari 2019 beide dagen van 10.00 - 16.30 uur


Zijn met wat zich aandiePreview and Testnt, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Deze intensive staat in het teken van het luisteren naar en het veilig voelen in je lichaam. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou wil vertellen? Waar is de spanning in je lichaam, waar stroomt de levensenergie vrij door en waar voel je blokkades? Daar innerlijke rust in vinden en die als voedingsbodem laten werken voor jezelf. Het gaat hier over diep opladen. Je mind leren verstillen en je liefde laten versterken. Overgave aan wat is. In deze ruimte vinden we langzaam dat wat we werkelijk zoeken.

We onderzoeken de persoonlijke vragen rondom het thema ziekte en gezondheid in het systemisch veld. We kijken naar jouw relatie tot dit thema en waar dit mee resoneert in de familiegeschiedenis. Wat is de mogelijk zielvolle boodschap van de ziekte of symptomen aan jou? Lees hier meer over deze intensive.

Op weg naar de Kern ~ Agenda 2018 -2019
Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

(hier staan alleen de workshops, intensives en cursussen waarvoor je nog kunt inschrijven)

Aankomende data 2 daagse intensives en cursus in 2019 voor zover al bekend:
Het traject "Vrouw Zijn: Je Roeping Leven" geef ik op dit moment alleen op aanvraag. 

Aanmelden of meer informatie?
Mail of bel me via stefanie@beallyoucanbe.nl /
 06-48102716. 

Heb je interesse in een individuele sessie of wil je een individueel traject afspreken?
Dat kan! Neem in dat geval ook even contact met me op.

Uit je hoofd, in je lijf; de verborgen boodschappen van je lichaam

In aanloop naar de workshop die ik op 3 december bij de School voor Coaching zal verzorgen interviewde Emma van Egmond mij een paar weken terug

"Leven vanuit je hoofd. Beredeneren, bedenken, rationaliseren, begrijpen, analyseren. We zijn er steengoed in. Massaal vergeten we hierbij ons lichaam. We zien ons lijf als voertuig dat vooral mee moet werken. Terwijl er zoveel wijsheid in verscholen ligt. Stefanie Bussing neemt je in de workshop ‘De verborgen boodschappen van je lichaam’ mee in jouw eigen lichaamswijsheid. Ze leert je hoe je ernaar kunt luisteren. Hoe je meer ruimte en vrijheid creëert. Hoe je gaat voelen en blokkades kunt doorbreken. En hoe je van daaruit naar voren beweegt.

Als ik Stefanie opbel om te vragen naar de workshop neemt ze me op warme en persoonlijke manier mee in haar verhaal. Lees hier het hele interview
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.beallyoucanbe.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Je ontvangt dit 'Familieopstellingen Nieuws' omdat je je hebt ingeschreven of eerder bij mij bent geweest voor een individuele sessie of een workshop. Wil je je inschrijving wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren voor je inschrijving wijzigen of je voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp