Copy
Leef alles wat er is en gebruik het als voeding
Blog: Waarom het nagesprek zo belangrijk is
Online versie 
contact

Leef alles wat er is en gebruik het als voeding


Het is herfst en de natuur nodigt ons uit om naar binnen te gaan. Ik voel het aan alles en ik vind het niet altijd even makkelijk om de vertraging ook echt te pakken. En dus helpt mijn lijf me soms een handje mee door tot stilstand te brengen. Zo lag ik vorige week 'opeens' ziek in bed met hoge koorts. Niet meer in staat om door te gaan, waren er nog steeds twee uitersten in mij voelbaar. Enerzijds de weerstand om me eraan over te geven, toch door te willen gaan (hoofd) en anderzijds een deel in mij dat alles wilde loslaten en er geen zin meer in had (lijf).

Wat ik hierin weer voelde voor mijzelf was dat het mooi is om te delen, te geven, maar dat het echt belangrijk is om ook een deel voor mijzelf te houden, aan mezelf te geven en te ontvangen. En laat dat nou precies zijn, waar het Sint Maartenfeest, wat we deze week vierde, over gaat. Delen met elkaar en daarnaast ook een stuk voor jezelf houden, als voeding, zodat je innerlijk licht blijft branden en je niet letterlijk opbrandt.

Nu ik dit schrijf, gaan mijn gedachten terug naar de woorden, die geschreven moesten worden, terwijl ik vorige week met koorts in bed lag en ik deel ze hier graag met je. Lees verder....
 
Verder in deze nieuwsbrief:
Voor nu wens ik je vertraging in het ritme van de herfst richting de winter, een beweging naar binnen om tot rust te komen, om werkelijk te voelen wat daar is en je te voeden met wat je daar vindt in de stilte. 

Graag ontmoet ik je.
Warme groet,


Blog: Waarom het nagesprek zo belangrijk is


Je hebt een prachtige opstelling in de ruimte of via het lichaam ervaren. Prachtig in de zin dat je echt een andere beweging hebt gevoeld ten aanzien van je vraag en in de zin dat het ook echt anders in je lijf voelt na de sessie. Steviger, meer op je plek, gevuld en meer in evenwicht.
Maar dan… Die gevoelde beweging, dat nieuwe lichaamsgevoel, ze zijn zo vlak na de sessie nog nieuw en fragiel. Ze hebben tijd en voeding nodig om te integreren in je lijf, om echt stevig te nestelen in je cellen als een nieuwe werkelijkheid, zoals het oude verhaal even daarvoor nog stevig genesteld zat in je cellen.
Dat nieuwe gevoel, het is zo weer weg. Lees de hele blog hier...

Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen: nog 2 plekken beschikbaar

Blok 1: vrijdag 22 & zaterdag 23 november 2019

De 10 daagse cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen is een verdiepende cursus voor opstellers, holistisch masseurs, coaches en andere (aankomende) zorgprofessionals met ruime opstellingservaring. Wil jij zelf het opstellingenwerk bij ziekte en via het lichaam leren begeleiden en ben je BEREID om zelf een diepe innerlijke reis in en met je lichaam te maken? Lees hier dan verder voor alle informatie over de cursus.

Voor de aankomende cursusgroep zijn nog 2 plekken open voor wie voelt dat dit de tijd en plek is voor die volgende stap op persoonlijk en professioneel gebied. 
Is dit jouw moment om deel te nemen aan deze cursus? Neem dan contact met me op voor je vragen en een vrijblijvende kennismaking via stefanie@beallyoucanbe.nl of 06-48102716. 

12 weken op reis in je lijf
Maandagavond vanaf februari 2020 20.00- 22.00


Een persoonlijke reis in en met het lichaam voor iedereen, die meer vanuit aanwezigheid wil leven en voelt dat het nu echt tijd is om die oude belemmerende patronen te doorbreken en meer te landen in zijn/haar lijf.

We komen gedurende 12 weken, 1x per week een avond bij elkaar. We kijken deze avonden met behulp van meditaties, lichaamswerk en opstellingen (in de ruimte of via het lichaam) naar dat wat je weerhoudt om vol aanwezig te zijn in je lichaam en je leven en naar hoe dit mogelijk resoneert in je familiegeschiedenis. We werken vanuit het Nu en kijken terug daar waar dat ten dienste staat van waar je in het hier en nu tegenaan loopt.

Gedurende deze cyclus ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn en zul je ervaren dat wanneer je meer aanwezig bent in je lichaam dit ook zijn weerslag heeft in je leven van alledag. De kans is groot dat je meer rust en ontspanning in je lijf zal ervaren en dat je leven daarmee op verschillende vlakken meer als vanzelf zal gaan. Niet dat er dan geen uitdagingen meer zullen zijn, want dat is onderdeel van het leven. Wel dat je er makkelijker bij kunt blijven en mee om kunt gaan. Meer informatie over de 12 weken reis lees je hier.

Heb je interesse om deel te nemen? Neem dan contact met me op voor je vragen en een eventuele vrijblijvende kennismaking via stefanie@beallyoucanbe.nl of 06-48102716. 

Op weg naar de Kern ~ Agenda 2019
Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

(hier staan alleen de workshops, intensives en cursussen waarvoor je nog kunt inschrijven)

Het traject "Vrouw Zijn: Je Roeping Leven"  geef ik op dit moment alleen op aanvraag. 

Aanmelden of meer informatie?
Mail of bel me via stefanie@beallyoucanbe.nl /
 06-48102716. 

Wil je graag een vraag of thema in een individuele sessie met me onderzoeken? Neem ook dan even via bovenstaande mail of telefoonnummer contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Nu te koop: De Systemische Bullet Journal


De Systemische Bullet Journal is klaar en wat is hij mooi geworden! Wat was het een mooi proces naar een prachtig eindproduct! Dankbaar dat ik er onderdeel van ben.
Het is niet zomaar een notitieboek met puntjes... Het is een plek voor jouw persoonlijke gedachtes, gevoelens, tekeningen en alles wat je maar kwijt wilt. De lege bladzijdes die wachten om door jou gevuld te worden, worden afgewisseld met 50 sterk geïllustreerde systemische uitspraken, die je misschien verder onderweg helpen of juist even doen stilstaan. 26 systemisch coaches bundelden hun krachten in woord en beeld. Marianne Zuur maakte prachtige tekeningen bij deze inzichten.

Een mooi geschenk voor de komende feestdagen?! 
Je bestelt hem nu online o.a. bij uitgeverij Het Noorderlicht!‬
LinkedIn
facebook
Instagram
Praktijk Be all you can Be
Vraag naar aanleiding van de nieuwsbrief
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.stefaniebussing.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Je ontvangt dit 'Familieopstellingen Nieuws' omdat je je hebt ingeschreven of eerder bij mij bent geweest voor een individuele sessie of een workshop. Wil je je inschrijving wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren voor je inschrijving wijzigen of je voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp