Copy
View this email in your browser 
contact

Verblijvend in de Stilte...

Het is even stil geweest na de laatste nieuwsbrief van september! Van verschillende mensen kreeg ik al de vraag of ze soms van de mailinglijst waren gehaald. Nee hoor, er waren alleen geen woorden te delen. Of beter gezegd; er waren wel dingen te delen, alleen kwamen de woorden er nog niet uit...
Verblijvend in de stilte, mijn eigen innerlijk proces en beweging waarnemend, voelde het als in een cocon waarin veel gebeurd maar wat er aan de buitenkant gewoon uit ziet als een cocon.

Zo voor we de winter en de daarbij behorende stilte ingaan, neem ik je in deze nieuwsbrief graag nog even mee in de ontwikkelingen en activiteiten voor het eerste kwartaal van 2017.
Verder wens ik je toe dat de decembermaand, naast de familie happenings, ook een maand van verstilling, reflectie en voeding voor je mag zijn, van waaruit de zaden in het voorjaar van 2017 weer mogen ontluiken.

Graag ontmoet ik je weer in het nieuwe jaar.
Warme groet,
PS Op 18 december ben je van harte uitgenodigd om mee te komen zingen tijdens de mantramiddag met Henry Marshall and the Big Little Mantra Band.
Daarna, zo tussen 22 december en 9 januari neem ik even tijd om naar binnen te keren en met mijn gezin, familie en dierbaren te zijn. Vanaf 9 januari ben je weer van harte welkom voor individuele sessies en is er weer volop de gelegenheid om workshops, intensives en cursussen bij me te volgen.

Blog: Hoe één beeld al helend kan zijn en over de wijsheid die in het lichaam schuilt...


In oktober startte ik, samen met verschillende collega opstellers, met de vervolgopleiding bij Hylke Bonnema. Hoe fijn om de ruimte te hebben om even helemaal op te gaan in mijn eigen proces, in wat daar gezien wil worden en om dat aansluitend ook weer mee te nemen in mijn eigen groepen. Op de vooravond van het tweede blok, deel ik graag iets over mijn ervaring uit het eerste blok met je.

Mijn intentie voor dit blok was te onderzoeken wat ik, als het gaat om mijn relatie, nog in mijn eigen systeem te zien had. Ook in deze groep werd me direct duidelijk hoe verbonden we met elkaar zijn en hoe een groep altijd een centraal thema in zich draagt, waarbij het helemaal kloppend is dat de mensen die aanwezig zijn, er zijn. Dat betekent dat iedere opstelling, ongeacht wie de vraag inbrengt, ook een opstelling voor jezelf is, resonerend met delen van jouw eigen vraag of thema. Zo ontving ik dus in aanloop naar mijn eigen opstelling al ´verschillende bouwstenen´vanaf de plekken die ik representeerde. 

En dan, BAM! zo confronterend en helend kan het eerste beeld van een opstelling dus zijn. Hoewel het beeld me verraste was het ook een directe bevestiging van het gevoel dat ik al langere tijd bij me droeg. Het gevoel van weinig ruimte in mijn leven, om echt vol te kunnen gaan staan. Het laat me ook zien hoe ik -als het om mezelf gaat- snel geneigd ben om conclusies te trekken in het hier en nu over oorzaak en gevolg, vooral als het om de liefde gaat. Terwijl het eerder andersom is. De onderstroom laat me haarfijn zien wat er werkelijk speelt en hoe zich dit in de bovenstroom vertaalt naar fysieke klachten (hoofd- en schouderpijn) en blokkades in het leven van de liefde.

Wat een 
wijsheid laat mijn lichaam me ervaren, ook tijdens de opstelling, wanneer ik duidelijk kan voelen dat gaandeweg de opstelling de hoofdpijn en pijn in mijn schouders en nek vermindert. Ondertussen heeft mijn hoofd de sterke neiging er doorheen te kletsen en te oordelen over alles wat klopt en vooral niet klopt. Prachtig om die beide dynamieken in mijzelf waar te nemen als zijnde ´dat wat er is´en daarbij te blijven. Om na de opstelling te merken dat wanneer ik (vanuit mijn hoofd) toegeef aan de neiging om te gaan schrijven over de opstelling ik letterlijk in mijn lichaam kan voelen hoe ik het proces terugdraai en de pijn in mijn hoofd weer opkomt. Hoe belangrijk het dus is om het verhaal uit de opstelling los te laten en het proces de ruimte te geven om vooruit te bewegen, zonder het te hoeven begrijpen.

Nu twee maanden verder zie ik hoe er sinds de opstelling steeds meer ruimte ontstaat voor mijn levens- en liefdesstroom om te stromen. Hoe ik me letterlijk groter en ruimer voel worden, van waaruit ik nog meer mijn plek in kan nemen in mijn leven en in dit bijzondere werk. 
Het laat me weer zien dat het effect van de opstelling voor het grootste deel zit in hoe het door kan werken in het lichaam en van daaruit in het leven. Weer een laagje dieper in mijn ui, weer een laag dieper gezakt in mijn lichaam en aanwezigheid...

PS Mijn ervaringen en zielstroom volgend bied ik in 2017 het systemisch lichaamswerk (voorheen systemisch zielswerk in het lichaam) opnieuw aan in individuele sessies en daarnaast ook in de vorm van laagdrempelige dagworkshops, intensives en een 12 weken durende training met als focus ´Aanwezig Zijn in je Lichaam´. Daarnaast start er eind maart een cursus voor opstellers die zich willen scholen in het faciliteren van opstellingen via het lichaam.

Hervindt de Levenskracht in je Lichaam

Gratis Webinar op woensdag 11 januari 20.30 - 21.30 uur

'Wat vertelt jouw lichaam jou over jouw gezondheid’

In dit webinar verkennen we de relaties tussen jou (wie jij in essentie bent), jouw lichaam en jouw gezondheid.
Kan jouw levenskracht vrij door jouw lichaam stromen als een stuwende en vormende kracht die jou helpt je te manifesteren in de wereld? Of stagneert de levensstroom in jou, op plekken in jouw lichaam? Wanneer dat zo is, hoe uit zich dat dan en wat ligt daar mogelijk aan ten grondslag? 

Eén van de inzichten uit de opstellingen rondom dit thema is dat onze ziel wel zonder ons lichaam kan, maar andersom niet, ons lichaam zonder bezieling is levenloos. In de praktijk zien we natuurlijk allerlei gradaties in hoe we verbonden zijn met ons lichaam en de uitwerking daarvan in ons leven hier en nu. Denk aan vragen rondom gezondheid, relaties, jezelf manifesteren in het leven.
In alle gevallen geldt dat daar waar de bezieling mist, de vormende kracht die we nodig hebben om ons te manifesteren in kracht vermindert, wat op haar beurt weer ruimte geeft aan ziekte en gezondheidsklachten om te ontstaan. In die zin is ons lichaam ook een systeem (net als een familie) en iedere lichaamscel bevat herinneringen. Soms zijn deze herinneringen nog verbonden met oude (niet geziene) gebeurtenissen uit het familiesysteem, die onze eigen levenskracht in de weg staat om vrij te kunnen stromen. 

Tijdens dit webinar deel ik mijn laatste inzichten met je vanuit het systemisch lichaamswerk en de ziekteopstellingen. Daarnaast is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en zullen we waarschijnlijk een korte ervaringsoefening doen vanuit het systemisch werk.
Dit 
webinar wordt in januari vooralsnog eenmalig live gegeven en niet opgenomen. Inschrijven kan hier


PS Op 19 februari geef ik ook de gelijknamige workshop:  'Hervindt de Levenskracht in je Lichaam'

Systemisch Lichaamswerk:
Aanwezig Zijn in je Lichaam

zondag 22 januari 10.00 - 16.30 uur

'Een liefdevolle aanraking brengt ons thuis in ons lichaam’

Liefde als medicijn. Een eeuwenoude wijsheid die ik ook keer op keer bevestigd zie in het systemisch werk. Daar waar de liefde niet vrij kan stromen, stagneert de levenskracht en ontstaat er een voedingsbodem voor mogelijke ziekte en gezondheidsklachten.
Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt? Wat wil jouw lichaam jou vertellen? Waar voel je de levensenergie vrij stromen en waar ervaar je spanning of blokkades in je lichaam?
Het gaat deze dag over het luisteren naar en het veilig voelen in je lichaam. Want, daar waar we onveiligheid ervaren, ontstaat spanning in het lichaam en zijn we veelal geneigd om te vertrekken.
Ervaar jij (terugkerende) patronen, blokkades of gezondheidsklachten in je lichaam en leven? Stel je eens voor hoe het zou zijn om daar op een liefdevolle wijze contact mee te maken en te luisteren naar het verhaal van jouw lichaam. Het verhaal dat waarschijnlijk ook het verborgen verhaal in zich draagt uit jouw familiegeschiedenis. Het verhaal dat nooit vertelt is en via jouw lichaam gehoord wil worden. Want de verstrikkingen in het familiesysteem en de effecten hiervan op jouw leven hier en nu zijn voelbaar in jouw lichaam, als opgeslagen herinneringen in jouw cellen.
Deze dag is bedoeld voor iedereen die dieper wil voelen in zijn/haar lichaam en de taal van het lichaam wil leren te verstaan. lees verder...


PS. Deze workshop wordt ook gegeven op 23 april. Voor wie dieper op reis wil, geef ik op 3 & 4 maart weer een 2 daagse intensive Systemisch Lichaamswerk.
18 december 2016
14.30 - 17.30 uur

Mantra's & More met Henry Marshall en Band

Twee keer per jaar rond de zomer en winter zonnewende organiseer ik voor en met Henry Marshall een mantramiddag bij Flow Plaza. Gewoon omdat het kan en omdat ik het zelf zo heerlijk vind om met hen te zingen en om samen te verbinden met oude en nieuwe bekenden, om bewust stil te staan bij de zonnewende en bij wat dat betekent. En ook omdat mijn zoontje van inmiddels 6 het zo leuk vindt. 

Deze mantramiddag draagt naast het thema van de winterzonnewende ook het thema van Shakti in zich, de transformatiekracht van het vrouwelijke. Ben je ook erbij?
Om je direct in te schrijven
19 maart 2017
10.00 - 16.30 uur
Dagworkshop: Licht op Ziekte & Gezondheid


'The wound is the place where the light enters you' ~ Rumi
Vanuit het systemisch werk kun je ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem. 

Tijdens de workshop kijken we met compassie naar de ziekte en naar de balans die het wil herstellen. We kunnen in het systemisch veld ervaren waar de ziekte of symptomen mee resoneren in de familiegeschiedenis.
Om je direct in te schrijven

Agenda eerste kwartaal 2017
(workshops, intensives en cursussen waarvoor je nog kunt inschrijven)

Alle activiteiten rondom het thema lichaam, ziekte en gezondheid begeleid ik als partner van de Academie voor Opstellingen. Je merkt dat onder andere doordat inschrijven direct via de Academie gaan. Daarom linken de activiteiten in deze nieuwsbrief waarvoor dit geldt rechtstreeks naar de website van de Academie. Deze workshops zijn vanzelfsprekend ook terug te vinden in de agenda van de Academie.

Praktische informatie over de workshops:
Locatie: Alle workshops vinden plaats bij Flow Plaza Zaanenstraat 18-I, Haarlem
Jouw bijdrage:
- Dagworkshop: € 95,- incl. btw 
- Intensive: € 245,- incl btw 
- Cursus Systemisch Lichaamswerk: € 995,- excl btw
- Vrouw Zijn: Je Roeping Leven: Deze reis geef ik op dit moment alleen nog op aanvraag. Prijs is in overleg en mede afhankelijk van het aantal deelnemers, mijn reisafstand en afspraken betreffende de locatie.


Aanmelden en informatie: graag een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl om je aan te melden of bel 06-48102716 voor meer informatie. 

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken?  Dat kan! Neem in dat geval even contact met me op.
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.beallyoucanbe.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp