Copy
Introblog: Woorden
Blog: Als de bal niet langer onder water blijft
Online Sessies met Ziesoo
Gratis Webinar 21 april
Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen 
Uit de oude doos: Ziekte als Vriend
Agenda
Online versie 
contact

Woorden


Geduldig
Zittend
Naast het niet weten
Wachtend tot de woorden komen
Slimme woorden
Verstandige woorden
Verklarende woorden
Gevoelige woorden
Woorden die woorden zouden geven
Aan alles wat niet in woorden te vatten is
Ik kon ze niet vinden

En dus bleef ik zitten
Geduldig wachtend
Tot er woorden zouden komen
Woorden
Die gedeeld wilden worden
Niet omdat ze slim zijn
Verstandig klinken
Of verklaringen geven
Voor wat ik niet begrijpen kan

Maar woorden
Die gedeeld willen worden
Van binnenuit
Zoals de bloemknoppen
In de lentezon
Zich wel moeten openen
Gewoonweg omdat dat is wat er is

Halverwege maart, toen duidelijk werd dat Corona iets was waar we niet zomaar omheen of vanaf konden, zag ik vele duidingen en verklaringen langskomen over het waarom van 'haar' aanwezigheid. In sommige verklaringen kon ik me vinden, van andere theorieën werd ik bang en onrustig.
Wat me vooral opviel was dat veel verklaringen precies pasten in het perspectief van degene die de verklaring gaf. En dat kan ook bijna niet anders. We zien de wereld nu eenmaal door onze eigen bril en zoeken binnen dat perspectief naar verklaringen voor 'wat ons overkomt'. Het voelt voor mij als de olifant, waar we nog behoorlijk wat stukjes van missen.

Ook ik vond dat ik er vanuit mijn werk- en vakgebied iets over zou moeten zeggen. En dan het liefst iets slims en verklarends natuurlijk. Maar anders dan open deuren passend binnen mijn bestaande visie waren er geen woorden. De enige woorden die kwamen waren de vier woorden: ik weet het niet.
Ik weet niet waarom. Ik heb geen slimme systemische verklaring anders dan de voor de hand liggende suggestie dat we onze voedingsbronnen in onszelf en in onze leefomgeving volledig uitputten en dit een soort wake-up call is om anders te gaan leven.
Het enige wat ik voelde en nog steeds voel is dat we misschien wel zo snel naar verklaringen en online oplossingen zoeken, opdat we niet echt hoeven te voelen wat dit in ons raakt.

Deze tijd voelt voor mij op een bepaalde manier vergelijkbaar met de tijd waarin mijn wereld op zijn kop stond door een heftige diagnose en sterfproces van een dierbare. Een tijd waarin alles volledig onwerkelijk is en er toch ook al snel een soort nieuw normaal ontstaat, terwijl het tegelijkertijd alles behalve normaal is en voelt. En binnen dat nieuwe normaal sijpelen langzaam de gevoelens naar binnen en ontstaat er ruimte om ze toe te laten en te ervaren.

Voorlopig blijf ik nog even bij stap 1 en dat betekent dat ik mijn best doe aanwezig te blijven bij dat wat er is en te luisteren naar wat mijn lijf me wil vertellen over waar en wat deze tijd in me raakt aan oude en nieuwe gevoelens. En ja, ik besef dat dit volledig passend is binnen het perspectief van waaruit ik leef en werk.

Ik ben benieuwd naar waar jij bent en naar jouw woorden over wat deze tijd met jou doet. Fijn als je hierover wilt delen.

Verder in deze onverwachts uitgebreide nieuwsbrief meer woorden van mij over dit onderwerp in mijn blog "Als de bal niet langer onder water blijft", waarin ik inzoom op wat de huidige situatie kan triggeren bij mensen aan oude pijn en angst. De verhalen die ik hierover om me heen hoor, maken dat ik zo dankbaar ben dat ik mijn werk online kan voortzetten en zo waar mogelijk ook iets kan betekenen.

Concreet betekent dit, dat je ook in deze tijd welkom bent voor een individuele sessie,
maar dan online via Zoom en Ziesoo. In deze sessies kijken we ook via opstellingen en lichaamsgericht naar je vraag of thema. Ik ben echt blij verrast over hoe diep en voelbaar we op deze wijze samen kunnen werken, dat had ik niet verwacht. Je leest erover in de blog "op afstand en toch dichtbij"

Daarop aansluitend ben je dinsdag 21 april om 10 uur van harte welkom bij mijn eerste webinar sinds lange tijd met het thema: "Licht op Ziekte & Gezondheid; Op Reis in je Lijf". Je kunt je inschrijven voor dit gratis webinar door me een mail te sturen, dan ontvang je de inlogcode en link van me. Verderop lees je hier meer over.

Voor alle face to face activiteiten geldt dat ze voorlopig on hold staan, waarbij ik hoop dat we in mei, of uiterlijk in juni weer fysiek van start kunnen gaan, onder andere met de nieuwe cursusgroep Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen. Mocht je interesse hebben om hieraan deel te nemen, stuur me vast een mail, dan neem ik contact met je op.

Dit betekent ook dat de eerstkomende intensive Licht op Ziekte en Gezondheid pas begin juli plaatsvindt. Ik ben nog aan het kijken of een online variant van deze 2 daagse mogelijk en wenselijk is. Mocht je daar interesse in hebben, dan hoor ik dat graag.


Tot slot nog een blog van 2 jaar geleden die mogelijk interessant is om in deze tijd nog eens te lezen "Ziekte als Vriend". Over de onderliggende dynamieken van ziekte en gezondheid zowel op de persoonlijke als collectieve laag, met de overkoepelende vraag; wat zou liefde doen?

En met deze vraag sluit ik deze nieuwsbrief graag af voor nu. Ik wens je alle goeds en goede gezondheid voor jezelf en de mensen om je heen. Zorg goed voor elkaar, want we're in this together. Wil je delen hoe het met je is, of heb je vragen? Schroom niet en mail me.


Graag ontmoet ik je.
Warme groet,


Als de bal niet langer onder water blijft


“Als ik maar bezig blijf dan is het er niet, of in ieder geval niet zo voelbaar” zei ze tegen me. Nadat ze even ervoor kort had verteld over de herinneringen die de laatste dagen steeds vaker omhoog kwamen, sinds de binnen-blijf maatregelen vanwege het Corona virus. 

Herken je dat, dat bezig blijven om niet te hoeven voelen? Ik wel. En natuurlijk was het mijn lichaam die me daarin weer eens haarfijn de richting wees. Want waar ik het idee had dat ik goed mijn innerlijke rust kon bewaren, merkte ik opeens dat er ook bij mij best wat stress was opgeslagen in mijn lijf door de hele situatie waar we ons nu in bevinden. Voelbaar als verkrampingen in mijn lijf op oude bekende plekken als mijn hoofd en darmen, maar ook in schrikreacties als er iemand te dichtbij komt. En dan vooral de bizarre en onlogische schrikreacties, zoals toen ik, terugkomend in mijn eigen huis na het boodschappen doen, mijn kinderen of man opeens heel dichtbij me voelde staan. Bizar hoe ons systeem werkt…

In deze blog lees je wat een stress situatie, zoals op dit moment het Corona virus, kan betekenen voor oude weggestopte pijnstukken. Wat het oproept en hoe je ermee om kunt gaan. Lees  hier verder voor de hele blog...

Gratis Webinar:
Licht op Ziekte & Gezondheid; Op Reis in je Lijf

dinsdag 21 april 10.00 - 11.00 uur online

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik mijn laatste webinar gaf over het Systemisch Lichaamswerk en opstellingen bij ziekte en gezondheidsvragen. Begin maart kwam ik in aanraking met Zoom en begon het te borrelen om weer eens een webinar te geven en nu is het zover.
Een nieuw webinar waarin ik je meeneem in het systemisch perspectief op de thema's: gezondheid, ziekte en aanwezig zijn in je lijf. Niet alleen in inhoud en verhaal, maar zeker ook in het zelf ervaren. Zo krijg je meteen gevoel bij hoe een online opstelling kan zijn. 

Ben je erbij en heb je vragen die je graag terug zou zien in dit webinar? Meld je aan door me een mail te sturen en stel daarin ook meteen je vraag als je die hebt. De vragen neem ik anoniem mee in mijn verhaal en zal ik waar mogelijk beantwoorden.

Wat zou liefde doen?
 

2 jaar geleden schreef ik de blog "Ziekte als Vriend" over ziekte en terugkerende gezondheidsklachten. Mogelijk interessant om, naast de richtlijnen die we allemaal volgen, ook eens vanuit die blik te kijken naar de situatie waarin we ons nu bevinden.
Want ook nu kan het zomaar zijn dat dit virus aandacht vraagt voor een groter onderliggend probleem van hoe we omgaan met de aarde, de natuur, maar ook met ons eigen lijf en energie. Ook nu lijkt het of de geschiedenis zich herhaalt. En ook nu lijkt er meer nodig dan alleen bestrijden.
Ik hoor geluiden als: "we zijn in oorlog". En het lijkt of de strijd tegen kanker en terrorisme en alles waar we tegen strijden nu heeft plaats gemaakt voor de strijd tegen Corona. Mijn gedachten gaan een paar maanden terug naar een bijzondere bijeenkomst, geïnitieerd door een mooie groep mensen waaronder Jawi Bakker voor hun lieve vriendin, met als thema: "Wat zou liefde doen".
En ik vraag me af; als vechten 1 van de stress responses is in ons lijf om te overleven, wat zou Liefde dan nu doen?  Je leest de blog hier...

Op weg naar de Kern ~ Agenda 2020
Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

(hier staan de workshops, intensives en cursussen waarvoor je nog kunt inschrijven)


Het traject "Vrouw Zijn: Je Roeping Leven"  geef ik op dit moment alleen op aanvraag. 

Aanmelden of meer informatie?
Mail of bel me via stefanie@beallyoucanbe.nl /
 06-48102716. 

Wil je graag een vraag of thema in een individuele sessie met me onderzoeken? Neem ook dan even via bovenstaande mail of telefoonnummer contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken.
LinkedIn
facebook
Instagram
Praktijk Be all you can Be
Vraag naar aanleiding van de nieuwsbrief
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.stefaniebussing.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Je ontvangt dit 'Familieopstellingen Nieuws' omdat je je hebt ingeschreven of eerder bij mij bent geweest voor een individuele sessie of een workshop. Wil je je inschrijving wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren voor je inschrijving wijzigen of je voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp