Copy
Blog: We walk each other home
Vroegboekaanbieding Cursus t/m 15 september
Zorg voor je eigen basis als professional
12 weken op reis in je lijf
Intensive Licht op Ziekte & Gezondheid
Agenda
Online versie 
contact

Alles heeft zijn eigen flow


Na een heerlijke 3 weken op de camping, waar ik me 'God in Frankrijk' waande op nog geen 15 minuten fietsen van ons huis, ben ik alweer een paar weken in het normale werkritme. Op sommige momenten verzuchtte ik de afgelopen weken dat de overgang wel erg abrupt voelde, omdat iets in mij nog in die zomerse loomheid en go with the flow, zonder wekkers (vooral dat) wilde blijven hangen. Tegelijkertijd is er een ander deel van mij, dat het heerlijk vindt om in deze flow van stromend werk aanwezig te zijn, die te volgen en ondertussen te genieten van het nazomeren in wat koelere temperaturen en genietend van de langzaam opkomende herfstkleuren met alles wat daarbij hoort.

En ik besef me dat de weerstand en het innerlijk gevecht tegen dat wat is, begint zodra ik verlang naar iets wat was of iets dat nog moet komen. Terug in het moment, me overgevend aan het Nu, hervind ik de verbinding met de kwaliteit van dit moment. Zo heeft ieder seizoen en ieder moment in ons leven zijn eigen Flow, waarin we kunnen Zijn en die we kunnen volgen.

Aansluitend bij dit onderwerp neem ik je graag mee in mijn bespiegelingen over hoe we precies op het juiste moment die mensen tegenkomen in ons leven die passend zijn voor wat we op dat moment doormaken. En hoe dit zelfs geldt voor de coach of therapeut die we uitkiezen. Je leest het in mijn blog: 'We walk each other home'.
Verder lees je in deze nieuwsbrief over wat zorg hebben voor je eigen basis als professional betekent voor jouw klanten en vind je aansluitend informatie over de aankomende activiteiten, zoals;
Voor nu wens ik je dat je alles mag zijn wat jij bent, kloppend met de flow van dit moment.
Graag ontmoet ik je.
Warme groet,


Blog: We walk each other home


We nodigen elkaar -veelal onbewust- uit in elkaars leven om oude pijn en verborgen verhalen uit ons familiesysteem te zien en te helen. Dit gaat op voor ieder gebied van ons leven. Of het nu gaat over onze gezondheid (ons lichaam), de liefde (relaties en gezin) of in ons werk. We ontmoeten er mensen die ons met regelmaat raken in oude patronen en oude pijn. Mensen die ons de mogelijkheid bieden om iets te helen in onszelf en ons familiesysteem. Die ons de mogelijkheid bieden thuis te komen in onszelf, of ons in ieder geval kunnen helpen de volgende stap richting thuis te zetten. En omgekeerd doen we hetzelfde voor hen.

Als ik dan naar mijn werk kijk, komt het spreekwoord “Je krijgt wat je verdient” bij me omhoog. De mensen die bij me komen in de praktijk zijn namelijk precies de klanten die ik ‘verdien’ op dat moment en andersom ben ik voor hen precies de opsteller of coach die zij ‘verdienen’. Ik bedoel hiermee, Lees hier verder voor het hele artikel 

 

Cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen 

Blok 1: vrijdag 22 & zaterdag 23 november 2019

Vroegboekaanbieding nog tot en met 15 september
De 10 daagse cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen is een verdiepende cursus voor opstellers, holistisch masseurs, coaches en andere (aankomende) zorgprofessionals met ruime opstellingservaring. Wil jij zelf het opstellingenwerk bij ziekte en via het lichaam leren begeleiden en ben je BEREID om zelf een diepe innerlijke reis in en met je lichaam te maken? Lees hier dan verder voor alle informatie over de cursus en over de aantrekkelijke vroegboekaanbieding van €150, wanneer je vóór 15 september je deelname bevestigd.

Zorgen voor je eigen basis als professional
Mijn ervaring met het opstellingenwerk in het algemeen en met het systemisch lichaamswerk in het bijzonder is dat het een bereidheid van mij vraagt om mijzelf in te brengen en een durf om me te laten raken als mens, zonder dat ik het antwoord weet. Steeds maar weer de fixatie om het op te willen lossen voor de ander vrij te geven en de onbevangenheid en het niet weten toe te laten. Om de ander echt zijn eigen proces en beweging te gunnen, ook als dat betekent dat de beweging is naar eerst nog meer doorvoelen van de pijn in plaats van een ´soepele beweging´ naar het verlangen en het licht. Te vaak willen we dat overslaan, omdat het lastig voelt die donkere of pijnstukken echt in de diepte te doorvoelen, ook als we als opsteller of coach ernaast staan.

Daarom is het onderzoeken van de helper in ons als opsteller, coach, therapeut en de pijn die daar bij onszelf mogelijk nog onder verborgen ligt een belangrijk onderdeel in de cursus Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen. De eigen innerlijke reis die we tijdens de cursus maken door het eigen lichaam en familiesysteem, legt eigenlijk de basis om dieper vanuit je eigen essentie aanwezig te kunnen zijn wanneer je een opstelling via het lichaam begeleidt. Zoals een deelnemer eens vertelde: 'ik kwam hier om het systemisch werk meer te leren, maar ik heb gaandeweg gemerkt dat het vooral gaat over mijn eigen basis verstevigen en dat is in deze cursus zeker gebeurd. Hierdoor kan ik nu veel rustiger en steviger de sessies via het lichaam begeleiden.´Lees hier verder voor het hele artikel

Is dit jouw moment om deel te nemen aan deze cursus? Neem dan contact met me op voor je vragen en een vrijblijvende kennismaking via stefanie@beallyoucanbe.nl of 06-48102716. Doe je dit voor 15 september dan kun je nog gebruik maken van de bovenstaande vroegboekaanbieding.

12 weken op reis in je lijf


Een persoonlijke reis in en met het lichaam voor iedereen, die meer vanuit aanwezigheid wil leven en voelt dat het nu echt tijd is om die oude belemmerende patronen te doorbreken.

In de afgelopen weken zag ik verschillende mensen in mijn praktijk, die bovenstaande sterk voelden en daarbij ook de behoeften uitspraken om dit gezamenlijk in een kleine groep aan te gaan over een wat langere tijd uitgespreid. 

Wat houdt het in? We komen 1x per week een avond bij elkaar gedurende 12 weken. We kijken deze avonden met behulp van meditaties, lichaamswerk en opstellingen (in de ruimte of via het lichaam) naar dat wat je weerhoudt om vol aanwezig te zijn in je lichaam en je leven en naar hoe dit mogelijk resoneert in je familiegeschiedenis. We werken vanuit het Nu en kijken terug daar waar dat ten dienste staat van waar je in het hier en nu tegenaan loopt.

Resultaat? Gedurende deze cyclus ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn en zul je ervaren dat wanneer je meer aanwezig bent in je lichaam dit ook zijn weerslag heeft in je leven van alledag. De kans is groot dat je meer rust en ontspanning in je lijf zal ervaren en dat je leven daarmee op verschillende vlakken meer als vanzelf zal gaan. Niet dat er dan geen uitdagingen meer zullen zijn. Wel dat je er makkelijker bij kunt blijven en mee om kunt gaan.

Groepsomvang? We zullen in een kleine groep werken van circa 5 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor iedereen om aan bod te komen met zijn of haar vragen.

Interesse? Heb je interesse en voel je dat je nu echt een stap wilt zetten in je leven, neem dan contact met me op via stefanie@beallyoucanbe.nl of 06-48102716 om je aan te melden of voor je vragen.

Wanneer? De 12 bijeenkomsten plannen we in overleg, wanneer er voldoende mensen zijn die interesse hebben. Het streven is om in het najaar te starten. Wil je mee op reis, wacht dan niet te lang om me een bericht te sturen. Op 6 oktober maak ik de balans op om de avonden in te plannen.

 

Intensive Licht op Ziekte & Gezondheid
vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019 beide dagen van 10.00 - 16.30 uur


Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen.
Deze 2 daagse intensive staat in het teken van het luisteren naar en het veilig voelen in je lichaam. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou wil vertellen? Waar is de spanning in je lichaam, waar stroomt de levensenergie vrij door en waar voel je blokkades? Van daaruit onderzoeken we de persoonlijke vragen rondom het thema ziekte, gezondheid en je eigen plek in het systemisch veld. We kijken naar jouw relatie tot dit thema en waar dit mee resoneert in de familiegeschiedenis. Wat is de mogelijk zielvolle boodschap van de ziekte of symptomen aan jou? Lees hier meer over deze intensive.

NB Er zijn al aanmeldingen voor deze intensive in oktober en we werken in een kleine groep van maximaal 6 -8 deelnemers. Dus wil je erbij zijn, wacht dan niet te lang met aanmelden. Dit is de laatste van dit jaar en het is op dit moment nog onduidelijk of en wanneer ik deze intensive in het nieuwe jaar weer zal geven.

Op weg naar de Kern ~ Agenda 2019
Systemisch Lichaamswerk & Ziekteopstellingen

(hier staan alleen de workshops, intensives en cursussen waarvoor je nog kunt inschrijven)

Het traject "Vrouw Zijn: Je Roeping Leven"  geef ik op dit moment alleen op aanvraag. 

Aanmelden of meer informatie?
Mail of bel me via stefanie@beallyoucanbe.nl /
 06-48102716. 

Wil je graag een vraag of thema in een individuele sessie met me onderzoeken? Neem ook dan even via bovenstaande mail of telefoonnummer contact met me op voor meer informatie of om een afspraak te maken.
LinkedIn
facebook
Instagram
Praktijk Be all you can Be
Vraag naar aanleiding van de nieuwsbrief
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.stefaniebussing.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Je ontvangt dit 'Familieopstellingen Nieuws' omdat je je hebt ingeschreven of eerder bij mij bent geweest voor een individuele sessie of een workshop. Wil je je inschrijving wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren voor je inschrijving wijzigen of je voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp