Copy

Lente: de tijd van vernieuwing

De lente is begonnen, de zon voelt al warmer op mijn huid, de vogels fluiten er 's ochtends vroeg alweer lustig op los en de bomen en struiken beginnen nieuw blad en nieuwe knoppen te krijgen. Ook in mij voel ik van binnenuit de roep om vernieuwing. Ik weet nog niet hoe dat allemaal precies vorm zal krijgen, maar ik voel hoe er van binnenuit zich iets wil gaan openen. Dat voelen van de potentie van binnen, dit waarnemen, erbij blijven en zonder het te willen vasthouden aanwezig zijn om te zien wat zich wil manifesteren, dat is de lente. De weg van binnen naar buiten. Van buitenaf zie je de potentie, maar het meeste gebeurt nog van binnen en dan ineens... is het er...

In deze vernieuwde nieuwsbrief een paar korte artikelen met als rode draad: het voelen in je lichaam. Je leest aan de hand van een casus systemisch zielswerk in het lichaam hoe in het lichaam vast zittende verstrikkingen kunnen lostrillen. Verder lees je over niet gehuilde tranen en de verharding in het vrouwenlichaam in het artikel ´Voel je vrouw zijn´ en in het artikel ´Voelen in je lichaam´ lees je over de relatie tussen ziekte en het vertrouwen in je lichaam.
Daarnaast natuurlijk ook de agenda met de vaste workshops en de start van de nieuwe reis 'Vrouw Zijn' en de 8 daagse cursus ´Licht op Ziekte´.

Ik wens je veel leesplezier en een fijn begin van de lente toe. 
Graag ontmoet ik je.


Casus Systemisch Zielswerk in het Lichaam:
Verstrikkingen loslaten in het lichaam 


In de sessies met systemisch zielswerk in het lichaam kijken we via het lichaam dieper in het familiesysteem naar de vraag, waarmee iemand komt. Het is een reis die we samen maken, waarbij we samen onderzoeken en waarnemen in het lichaam en in het systemisch veld wat zich wil laten zien rondom de betreffende vraag.

Regelmatig zie ik dat de fysieke ervaringen die klanten tijdens de sessie hebben gepaard gaan met loslaten van de spanning uit het lichaam. Dit kan gepaard gaan met verkrampte bewegingen. Dit is de oude spanning die zich in het lichaam heeft vastgezet en nu loskomt, gevolgd door een gevoel van ontspanning, licht en rust.

Vaak werk ik met vrouwen en vaak geeft het lichaam richting aan naar de vrouwenlijn. Thema's die daarbij zichtbaar worden zijn bijvoorbeeld niet gehuilde tranen in de vrouwenlijn, niet geleefde liefde en een afgeslotenheid van het gevoel en de intuïtie.
Maar hoe zit het met de mannenlijn en de verbinding tussen het mannelijke en vrouwelijke.
Zo had ik laatst een sessie met een vrouw die aangaf meer 'ja' te willen zeggen tegen het leven. Ze voelde dat ze al lange tijd aan het overleven was en dat ze wilde heel graag dit oude patroon doorbreken.
Lees hier het hele artikel...

Voel je Vrouw Zijn


In veel vrouwenlijnen neem ik een tendens waar dat de vrouwelijke gevoeligheid en intuïtie is geblokkeerd en het rationele aspect, wat meer resoneert met de mannelijke kant in ons, sterk is ontwikkeld. Wanneer we terug gaan in de vrouwenlijn zien we regelmatig dat hier een beslissing aan ten grondslag ligt die vele generaties geleden al is genomen. De beslissing dat er geen plek is voor het gevoel. Het verdriet, om bijvoorbeeld een te vroeg gestorven kind, een onmogelijke liefde, of de eigen vrouwelijke kwaliteiten die niet geleefd konden worden, kon er niet zijn en heeft geen plek gekregen. De beslissing om sterk te zijn, de rug te rechten en verder te gaan, is van generatie op generatie doorgegeven, waardoor een diepe afscheiding van het gevoel is ontstaan.

De invloed van deze niet gehuilde tranen, het zoveel generaties lang afgesloten zijn van het gevoel, is een grote blokkade voor vrouwen nu. Het lijkt soms bijna onmogelijk Lees verder...

Voelen in je lichaam 


'Ik vertrouw mijn lichaam niet meer sinds ik ziek ben geworden, het voelt alsof het me in de steek heeft gelaten.'
Een veelgehoorde uitspraak van mensen die met ziekte in hun leven zijn geconfronteerd. Ik kan het me ook zo goed voorstellen, heb dit in het verleden zelf ook wel zo gevoeld.

Maar hoe doe je dat, je lichaam vertrouwen, op het moment dat het voelt alsof het je in de steek laat? 
Lees hier de rest van het artikel...

 
Vrouw Zijn: Je Roeping Leven

Heb jij het verlangen om dieper contact te maken met jouw vrouwelijke essentie en levensstroom?
Van 12 april tot 12 juli, reizen we in een cirkel van vrouwen, in 6 avonden langs 6 thema's rondom jouw Vrouw Zijn en de vragen die daarbij leven.

EEN ONTDEKKINGSREIS NAAR ZIJN WIE JE WERKELIJK BENT EN HET VOLUIT LEVEN VAN JOUW ZIELSBESTEMMING.

Met behulp van familieopstellingen maken we de levensstroom vrij op vragen die voor jou in het hier en nu spelen en die jou belemmeren in het voluit leven van jouw Vrouw Zijn en jouw zielsmissie.
Lees meer...
Om je direct in te schrijven
8 daagse: Licht op Ziekte 

Deze cursus ‘Licht op Ziekte’ geef ik als partner van de Academie voor Opstellingen. Speciaal voor therapeuten die de basisbeginselen van het werken met ziekte opstellingen willen leren en voor mensen die een innerlijke reis willen maken naar de diepere boodschap achter hun ziekte en die de volheid van het leven willen ervaren. 

In 4 blokken van 2 dagen gaan we in op de thema’s die spelen in het proces van gezondheid, ziekte en heelwording, waarbij we naast het opstellingenwerk ook inzoomen op de psychosomatiek. Lees meer...

Als trouwe lezer van de nieuwsbrief ontvang je nu nog de vroegboekkorting.
Inschrijven en kortingscode

Agenda april

  • 8 april Introductie-avond Licht op Ziekte
  • 12 april Start 12 weekse reis 'Vrouw Zijn: Je Roeping Leven'
  • 15 april Start 8 daagse cursus 'Licht op Ziekte'
  • 24 april Dagworkshop 'Licht op Ziekte' 
  • 13 mei Avondworkshop Familieopstellingen
Zoals je weet ben ik als partner verbonden aan de Academie voor Opstellingen. Alle workshops: 'Licht op Ziekte' geef ik vanuit die hoedanigheid en zijn daarom ook terug te vinden in de agenda van de Academie.

Praktische informatie over de workshops:
Locatie: Alle workshops vinden plaats bij Flow Plaza Zaanenstraat 18-I (aanbellen Flow 2) Haarlem
Jouw bijdrage:
- Avondworkshops: € 35,- (incl. btw). | Graag contant (en gepast) ter plekke betalen | Wil je een factuur, dan zijn de bedragen excl. BTW (i.v.m. de administratiekosten)

- Dagworkshop: € 95,- incl. btw | Neem je een vriend en/of vriendin mee dan betaal je allebei slechts 85,- incl. btw | Graag vooraf overmaken of uiterlijk de dag zelf ter plekke contant voldoen. 
- 12 weekse reis ‘Vrouw Zijn: Je Roeping Leven’ Haarlem: € 350,- incl btw en 50% korting op een individuele sessie gedurende de 12 weken. Kom je met zijn tweeën betaal je samen € 600,-
- 8 daagse cursus ‘Licht op Ziekte met Opstellingen’: € 1295,- incl btw. Met de nieuwsbrief lezer korting betaal je € 995,- incl btw of wanneer je met 2 of meer personen inschrijft slechts € 795,- incl btw p.p. 

Aanmelden en informatie: graag een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl om je aan te melden of bel 06-48102716 voor meer informatie. 

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken? Ook dat is mogelijk. Neem in dat geval even contact met me op.
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.beallyoucanbe.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp