Copy
online versie View this email in your browser 
contact

Het leven is een cyclus...

We krijgen haar in alle facetten voorgeleefd in de natuur, via de seizoenen  het ritme van de maan, van dag en nacht, in onze eigen hartslag en adem. Tegelijkertijd speelt ons leven zich meer en meer af in een 24 uurs economie, waarin we vooral de opwaartse lijn volgen en de neerwaartse lijn naar het punt waar even niks is, het punt van stilte, Zijn, het niet weten, geen vanzelfsprekende plek heeft in ons leven. Sterker nog dat punt proberen we vaak -met alle gevolgen van dien- het liefst een beetje weg te houden, tenzij we het expliciet organiseren in de vorm van een vakantie, sabbatical, retraite of cursus/coaching en zelfs dan is het een uitdaging om in dat dode punt te Zijn, zonder het te willen oplossen, zonder te Doen.

Ik zie het om me heen en voel het ook in mezelf. Hoe ik me laat meenemen in die ratrace van haasten en het heilige moeten, waarbij ik mezelf regelmatig onvoldoende tijd en ruimte gun om te ontspannen, op te laden, te bezinnen, om de dag in rust te starten en bewust af te sluiten. Om te zijn met hoe het op dat moment is en daar even te verblijven, zonder dat er iets hoeft te veranderen, ook als het ongemakkelijk is.  
Lees verder...

Misschien is nu een mooi moment om even gewoon te Zijn, stil te zijn met jezelf, in jezelf. Waar te nemen in je lichaam hoe de adem je lichaam instroomt op de inademing en weer uitstroomt op de uitademing en hoe er dan een moment niks is, totdat... de inademing als vanzelf weer start. Je hoeft het niet te sturen of te controleren, het is er, allemaal aanwezig, compleet; de geboorte... het leven... het sterven... de dood..., de geboorte..., allemaal aanwezig in het ritme van het leven, het ritme van de adem.

Graag ontmoet ik je.
P.S. In de cyclus van de seizoenen is dit de tijd van het jaar om te zaaien, nieuwe dingen op te starten en de jonge plantjes met liefde te verzorgen. Afgelopen april is de reis Vrouw Zijn: Je Roeping Leven gestart en de 8 daagse cursus Licht op Ziekte. Twee prachtige reizen waarvoor ik heel dankbaar ben. In deze nieuwsbrief aandacht voor de agenda van juni, de cursussen die in het najaar van start gaan en voor de nieuwe loot aan de boom: de intensive 'Systemisch Zielswerk in het Lichaam' die ik in juni voor de eerste keer zal geven.

2 daagse intensive:
Systemisch Zielswerk in het Lichaam


Zijn met wat zich aandient, dat omarmen, zonder het te willen veranderen. Deze intensive staat in het teken van het luisteren naar en het veilig voelen in je lichaam, los van wat er om je heen gebeurt. Ben jij in verbinding met wat zich in jouw lichaam afspeelt, met wat het lichaam jou wil vertellen? Waar is de spanning in je lichaam, waar stroomt de levensenergie vrij door en waar voelen we blokkades? Daar innerlijke rust in vinden en die innerlijke rust als een voedingsbodem laten werken voor jezelf. Het gaat hier over diep opladen. Je mind leren verstillen en je liefde laten versterken. Overgave aan wat is. In deze ruimte vinden we langzaam dat wat we werkelijk zoeken.

De intensive is bedoeld voor iedereen die dieper wil leren voelen in zijn/haar lichaam en de taal van het lichaam wil leren te verstaan. We maken een innerlijke reis via het lichaam en het systemisch veld. Want alle verstrikkingen in het familiesysteem en de effecten hiervan in jouw leven hier en nu zijn ook voelbaar in jouw lichaam. Lees meer...

ps. Heb je eerder een individuele sessie systemisch zielswerk in het lichaam bij me gedaan en wil je nu dieper op reis tijdens deze intensive, dan kan ik je een leuke korting aanbieden. Neem daarvoor even contact met me op, dan ontvang je de kortingscode.

Vrouw Zijn: Je Roeping Leven


In de vorige nieuwsbrief schreef ik al over de vele niet gehuilde tranen die in veel vrouwenlijnen zichtbaar worden. Het pantser van groot, sterk en doorgaan, dat we door generaties heen hebben opgebouwd en hoog houden, terwijl er diep van binnen een groot oud verdriet schuilt. Dit verdriet, deze pijn schreeuwt om aandacht en overvalt ons op de momenten dat we ons kwetsbaar of moe voelen als een golf van tranen of het uit zich bijvoorbeeld via fysieke klachten net zolang tot we er aandacht aan besteden. Tot het pantser, het overlevingsmechanisme breekt.

Wat ik in mijn eigen reis en de reizen met de vrouwengroepen steeds meer waarneem is hoe belangrijk het is dat we het leven dat we hebben gekregen van onze moeder, ook daadwerkelijk nemen. Dat we het nemen met alles wat erbij hoort. Dan, wanneer we onze moeder echt kunnen zien en het leven helemaal van haar kunnen aannemen tegen de volle prijs, kan onze levensstroom vrijer door ons heen stromen en kunnen we onze eigen zielstroom manifesteren. Dat vraagt van moed om te durven voelen wat er niet is gevoeld, te durven zien wat er niet is gezien, te kunnen buigen voor het lot van de vrouwen die ons voorgingen.
En terwijl ik dit schrijf voel ik de waarheid van de woorden achter mijn ogen prikken en hoe ik mijn eigen moeder nog niet helemaal kan zien met alles wat ze is, hoe ik dingen bij me neig te nemen om ze voor haar op te lossen, beter te maken (wat dat dan ook is) vanuit een oordeel dat het anders zou moeten zijn en dat anders beter is dan hoe het nu is.  
Een observatie van waar ik nu ben en ik realiseer me, ook daar hoef ik niets aan te veranderen, anders dan er simpelweg bij te zijn, te voelen wat dat doet en welke beweging er van daaruit mogelijk wil ontstaan.

De Vrouw Zijn reis die op dit moment bezig is, is weer een geschenk om mee te maken en te ervaren hoe het gaandeweg evolueert en ook nieuwe vormen aanneemt. Wil jijzelf ook deze innerlijke reis maken, laat het me weten via de mail. Bij voldoende interesse start ik dit najaar (vanaf september) nog een groep, anders weer in het voorjaar.


Ervaring van een deelneemster:
"ik wil je even zeggen dat ik het wel heel bijzondere reis vind. Ongelofelijk hoe dit door werkt! De nodige tranen zijn al weer gevloeid de afgelopen dagen, en dat ruimt eigenlijk wel lekker op. Ik krijg ook steeds meer zicht op waar bij mij nu zelf de crux zit. Ik grote sterke vrouw voor anderen, ik voel me als het mezelf aan gaat zo klein, zo klein, en voel me erg afhankelijk van de goedkeuring van anderen."

Licht op Ziekte & Gezondheid


Opstellingen zijn altijd maatwerk, waarin ik steeds opnieuw bereid moet zijn om alles wat ik eerder heb gezien los te laten om zo helemaal opnieuw te kunnen kijken in het systeem van de vraagsteller. Toch zijn er in de vele opstellingen wel terugkerende thema´s en samenhangen te ontdekken. Bijzonder zijn vooral de inzichten uit de archetypische opstellingen, waarin we eigenlijk boven het individu uitstijgen en waarnemen hoe een ziekte als bijvoorbeeld kanker een plek heeft in onze samenleving, het grotere systeem waar we allen deel van uitmaken.

Wat ik zo bijzonder vind is dat we, steeds opnieuw in nieuwe groepen en zonder voorinformatie over wat we in voorgaande archetypische opstellingen hebben waargenomen, een vergelijkbare dynamiek en voortgaande beweging waarnemen. Zo zien we bijvoorbeeld een grote invloed van de maatschappij op de relatie tussen de mensen met kanker en de tumor. De tumor lijkt te resoneren en zich te voeden met iets in de maatschappij wat niet gezien wordt. Net als in het familiesysteem is ook hier sprake van een verstrikking met iets dat niet gezien is in het collectief. Iets dat, vanuit wat we tot nu toe hebben waargenomen, lijkt te resoneren met onze innerlijke wijsheid.
Vanuit dit grotere perspectief bezien is kanker niet alleen iets van het individu en zijn familiesysteem, maar ook een symptoom van het grotere systeem, van ons als samenleving. En daarmee is de boodschap die onder de tumor verborgen ligt relevant voor ons allemaal en niet alleen voor de persoon die de tumor draagt. 

Wat de waarheid is weet ik niet. Dit onderwerp is zo veelomvattend dat ik daar geen harde uitspraken over zo durven doen. Wat ik wel kan zeggen is dat dit de beweging is die mijn collega's en ik nu verschillende malen in verschillende groepen hebben waargenomen en dat ik voel hoe dit resoneert bij de mensen die aanwezig waren en bij mijzelf.

PS Wil je zelf eens ervaren wat een opstelling bij ziekte of gezondheidsproblemen voor je kan betekenen. 8 juni is er een introductie avond en op 19 juni kun je nog deelnemen aan de dagworkshop.


 
8 juni 19.30 - 22.00 uur
Introductie avond:
Licht op Ziekte


Deze introductie avond is een laagdrempelige manier om kennis te maken met het opstellingenwerk en vragen rondom ziekte.
Ik neem je mee in wat het werken met ziekte opstellingen inhoudt.
Daarnaast krijg je de kans om in een meditatieve opstelling contact te maken met jouw eigen vraag rondom jouw gezondheidsklacht of ziekte.

 
Om je direct in te schrijven
19 juni 10.00 - 16.30 uur
Dagworkshop:
Licht op Ziekte 


Vanuit het systemisch werk kun je ziekte zien als een uiting van het lichaam om iets dat gezien wil worden zichtbaar te maken. Een opstelling helpt hierbij doordat het bewustwording brengt in de relatiepatronen tussen jou, jouw ziekte, jouw relaties in het hier en nu en de geschiedenis van jouw familiesysteem. We kijken deze dag met compassie naar de ziekte en naar de balans die het wil herstellen. 
Om je direct in te schrijven

Agenda Juni - Juli 
(workshops waarvoor je nog kunt inschrijven)

Zoals eerder aangegeven ben ik als partner verbonden aan de Academie voor Opstellingen. Bovenstaande workshops geef ik vanuit die hoedanigheid en vind je ook terug in de agenda van de Academie.

Praktische informatie over de workshops:
Locatie: Alle workshops vinden plaats bij Flow Plaza Zaanenstraat 18-I (aanbellen Flow 2) Haarlem
Jouw bijdrage:
- Avondworkshops: € 35,- (incl. btw). | Graag contant (en gepast) ter plekke betalen | Wil je een factuur, dan zijn de bedragen excl. BTW (i.v.m. de administratiekosten)

- Dagworkshop: € 95,- incl. btw | Neem je een vriend en/of vriendin mee dan betaal je allebei slechts 85,- incl. btw | Graag vooraf overmaken of uiterlijk de dag zelf ter plekke contant voldoen.
- Intensive SZL: € 345,- incl btw en lunch | Graag vooraf overmaken


Aanmelden en informatie: graag een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl om je aan te melden of bel 06-48102716 voor meer informatie. 

Heb je interesse, maar wil je liever een individuele sessie of individueel traject afspreken? Ook dat is mogelijk. Neem in dat geval even contact met me op.
Copyright © 2016 Stefanie Bussing ~ Be all you can Be, All rights reserved.
Familieopstellingen Nieuws

Our mailing address is:
Zaanenstraat 18-I hoog, 2022 CP Haarlem
www.beallyoucanbe.nl
stefanie@beallyoucanbe.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp