Copy
Senaste nytt från intresserade, engagerade och nyfikna ingenjörer!

Ett viktigt steg som stärker Pidabs erbjudande och konkurrenskraft ytterligare. 

Det är mycket glädjande att Pidab fördjupar samarbetet med Honeywell och har blivit utsedda till Honeywell Channel Partner
 
För oss är detta en central pusselbit i arbetet med att stärka och bredda vår tjänstepalett. Det ger oss fler möjligheter i de uppdrag vi är inblandade i, och för våra uppdragsgivare innebär det såklart tydliga fördelar.
 
I skrivande stund fokuserar vi på att få alla pusselbitar i samarbetet på plats. Bland annat så utbildas just nu medarbetare hos oss i Honeywells system och lösningar.
 
I takt med att både maskiner, verktyg och styrsystem blir mer intelligenta ökar utmaningarna i att installera och hantera de olika systemen. Och att Pidab har konfigureringskompetens för Siemens PCS7, ABB 800 xA, Emerson Delta V och Honeywell Experion är vi väldigt stolta över. Ett kvitto på att vi har en stark position och hela tiden fortsätter utvecklas. 
 
Per Forsbring, vd Pidab

”Vi ser Pidab som en mycket kompetent och viktig partner”
Björn Larsson, Honeywell 

”Honeywell är just nu inne i en intensiv uppbyggnadsfas i Norden och Estland. I detta arbete är vår satsning på rätt partnerskap en central strategisk komponent. Pidab passar in i detta som hand i handske.”


Det säger Björn Larsson som är ansvarig för den nordiska Channel Partner verksamheten på Honeywell Process Solution-PMC. 
 
”Pidab har stark lokal förankring, de är mycket kunniga och har gott renommé, både i Sverige och norden. Mitt samlade intryck av att samarbeta med Pidab är att det är avslappnat och man har alltid en direkt, tydlig och rak kommunikation.”
 
”Att vara partner till oss på Honeywell innebär att vara vår förlängda arm mot marknaden. Vi vill gå hand i hand med våra partners och ha en nära dialog i de olika projektfaserna. Vi ser nu fram emot att få tillgång till, och samarbeta med Pidabs skickliga ingenjörer.” 
 
”Dessutom är det också en klar fördel och intressant för oss att Pidab är en del av Eurocon. De är rikstäckande och har verksamhet inom andra industriella områden än Pidab. Här kan jag se intressanta möjligheter avslutar Björn.”  

Som för oss alla har 2020, så här långt, varit en tuff utmaning. Att gå från fullt tryck i projekten till tvärnit ställer minst sagt allt på ända. 
 
Mitt i denna kraftiga tvärnit lyckades vi i våras framgångsrikt slutföra vårt största fastprisprojekt med gott resultat. Projektet var leverans med nytt BMS-system Siemens SIMATIC PCS7 med Pidabs egna brännarblock, samt Industri Teknik Bengt Fridh som underleverantör av ny brännarsträcka. Allt gick som på räls och vår kund var mycket nöjd med det vi levererade. 

Glädjande nog har vi lyckats klara vårens och sommarens utmaningar ganska bra. Och nu i höst ser det ut som om det börjar röra på sig i industrin. Det händer saker på marknaden och projekt börjar så sakteliga komma igång igen.
 
Vi ser med tillförsikt fram emot hösten. Vi är laddade, utbildade och riktigt väl rustade för framtiden.

Pidab är ABB Safety Partner, Siemens Solution Partner Safety Specialist, Honeywell System Integrator och HIMA System Integrator

Efter att ha genomgått ABB:s Safety Channel Partner Program är pidab godkänd av ABB som ”Safety Partner”. Att vi är godkända av ABB innebär att vi har möjlighet att använda ABB:s styrsystem vid implementering av funktionssäkerhetslösningar inom processindustrin.

Pidab är certifierade av Siemens som Solution Partner Safety Specialist och är det enda företaget i Sverige som är godkänd av både ABB och Siemens som ”Safety Partner”.
HIMA har valt och teckna samarbete med pidab som System Integrator för deras säkerhetssystem.

 
Pidab är dotterbolag till Eurocon Consulting.
 
LinkedIn LinkedIn
www.pidab.com www.pidab.com
Copyright © 2020 pidab AB.